CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2520|Reply: 9

PANTANG UTK PESAKIT KANSER

[Copy link]
Post time 30-1-2012 09:18 AM | Show all posts |Read mode
1. Gula (gula tebu,gula prai)2. Susu (sebarang jenis susu)
3. Gamat (sebarang jenis produk gamat)
4. Kolagen & kolostrum
5. Daging merah

pesakit2 kanser haruslah menjauhi makanan2 di atas kerana menjadi sumber tenaga utama kpd sel2 kanser...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2012 03:07 PM | Show all posts
Jg baik utk pesakit kanser utk amalkan mmbc 100x ayatul Kursi setiap hari........
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 03:00 PM | Show all posts
oh ye ke?? tp daging tu mmg konfem.. dulu kita berubat xleh mkn taugeh, cilipadi, daun kucai dgn daging..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 01:23 PM | Show all posts
Rawat pesakit barah dengan perubatan alternatif, kata kumpulan-kumpulan EU - Petikan dari What Doctors Don't Tell You E-News

Kesatuan Eropah (EU) – yang sering dianggap menentang perubatan alternatif – mungkin akan menjadi penyokong kuatnya. EU mempertimbangkan seruan untuk menjadikan terapi CAM (perubatan pelengkap dan alternatif) sebahagian daripada penjagaan dan rawatan yang diberikan kepada pesakit barah.

Dua kumpulan Parlimen Eropah – Ahli Parlimen Eropah Menentang Barah dan Ahli Parlimen Eropah Menyokong CAM – berkempen agar Suruhanjaya Eropah dan Parlimen Eropah “memberikan sokongan aktif” kepada pengintegrasian amalan CAM dalam perkhidmatan penjagaan kesihatan Eropah, terutamanya penjagaan dan rawatan yang diberikan kepada pesakit barah. Dua kumpulan itu – diketuai oleh Ahli Parlimen Eropah Sirpa Pietikainen dan Alojz Peterle – juga menggesa agar lebih banyak pembiayaan disediakan bagi penyelidikan tentang terapi alternatif untuk merawat barah.

Gesaan itu dibuat berikutan perjumpaan dengan beberapa orang pengamal alternatif yang terkemuka di Eropah yang menjelaskan kepada kedua-dua kumpulan itu tentang cara mereka mengintegrasikan terapi CAM dalam rawatan yang diberikan kepada pesakit barah. Kajian yang dijalankan baru-baru ini mendedahkan bahawa satu pertiga daripada pesakit barah di seluruh Eropah sedang menggunakan terapi CAM dalam sebahagian daripada rawatan mereka.

(Sumber: www.europeancancerleagues.eu)







Treat cancer patients with alternative medicine, say EU groups

The European Union (EU) – often seen as the scourge of alternative medicine – may suddenly become its champion. It is considering a call to include CAM (complementary and alternative medicine) therapies in the care – and treatment – of cancer patients.

Two European Parliamentary groups – MEPs Against Cancer and MEPs for CAM – are campaigning for the European Commission and parliament to “actively support” the integration of CAM practices into Europe’s healthcare services, especially for the care and treatment of cancer patients. The two groups – headed by MEPs Sirpa Pietikainen and Alojz Peterle – are also calling for more funding for research into alternative cancer therapies.

The call follows a meeting with some of Europe’s leading alternative practitioners who explained to the two groups how they are already integrating CAM therapies into their treatment of cancer patients.

A survey recently revealed that a third of cancer patients throughout Europe are already using CAM therapies in some part of their treatment.

(Source: http://www.europeancancerleagues.eu).
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 03:42 PM | Show all posts
gula ni orang sihat pun elok pantang. gula adalah oxidant yang paling teruk sekali damaging dalam diet kita. tak payah ambik anti oxidant pun tak pa asalkan kurangkan oxidant macam gula ni. cell cancer ni alah kepada oxygen, so paling baik sekali ialah kurangkan gula banyakkan air, banyakkan bersenam, banyakkan bawang putih, lingzhi dan air zamzam. kalau nak ubat pun ada tapi mahal la.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 03:56 PM | Show all posts
pernah terbaca kes seorang lelaki berumur 80an mengidap kanser usus tahapnya sudah tidak boleh dirawat. Beliau mengambil keputusan untuk mengamalkan meminum jus brokoli setiap hari dan kemudiannya disahkan sembuh oleh doktor....wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 04:28 PM | Show all posts
syarih posted on 7-8-2012 03:56 PM
pernah terbaca kes seorang lelaki berumur 80an mengidap kanser usus tahapnya sudah tidak boleh diraw ...

gud info.. thanks bro
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 07:33 PM | Show all posts
soal pantang tak leh makan tu yang menjadi dugaan paling kuat sekali.....hilang nikmat dunia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2012 08:36 PM | Show all posts
selalu buat deep breathing untuk pastikan kadar oxygen tinggi dalam darah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2012 01:56 AM | Show all posts
Mungkin ramai yang belum mengetahui kehebatan produk SNE dalam membantu meningkatkan tahap kesihatan individu, dan Kapsul SNE telah membantu beribu-ribu individu berpenyakit kronik mendapatkan kembali kesihatan mereka dan pesakit-pesakit ini membina kembali kehidupan mereka.Berasaskan Buah Seabuckthorn yang mengandungi lebih dari 200 vitamin & mineral yang digabungkan bersama 27 makanan berkhasiat. 100% bahan semulajadi, rawatan selamat, berkesan, tempoh pemulihan yang singkat, tiada kesan sampingan dan diperakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan HALAL.Ikhtiar kepada penyakit anda atau ahli keluarga hadapi..........

berminat atau sebarang pertanyaan boleh terus ke:
www.produksne.com.my
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 05:30 PM GMT+8 , Processed in 0.104275 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list