CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3728|Reply: 7

Switch TP-Link TL-SG1016 16-Port Gigabit

[Copy link]
Post time 21-10-2011 09:20 PM | Show all posts |Read mode
Aku   baru    beli  switch  ni  utk   cybercafe   aku   .......
ada   masalah     ....   bila  sambung  kat       pc   baru   yg   guna  Gigalan    ni   ...
yg   pc    lama  tadak    masalah  ....
bila   masuk     BIOS    pc  baru   yg  gigalan  tu   .....   aku  tengok     switch  tu    detect   ...  lampunya   nyala  ...
bila    masuk   windows     terus  jadik  tak  detect   ....
so   ...kena  setting   ape2  ke   kat   windows    ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-10-2011 11:30 AM | Show all posts
try : network properties - configure = advanced - setkan 1gb tu kepada 100mb.

kalu tkleh jugak, pasang pci LAN biasa la....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2011 02:16 PM | Show all posts
try : network properties - configure = advanced - setkan 1gb tu kepada 100mb.

kalu tkleh jugak,  ...
bzzts Post at 27-10-2011 10:30


Tukar   pada  Gigabit    TP-link   PCI card   gak      settle  masalah   .....
nak   tanya    ....   nak  bagi   jadik   1GB    tu   mcm  mana   .....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2011 03:15 PM | Show all posts
by default la kot... pc 1gigaLAN to pc 1gigaLAN.
kalo pc 1GLAN to pc 100mbps je jadi 100mbps la.

utk server tu tentu la kena guna 1GLAN jugak.  kot?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2011 06:00 PM | Show all posts
by default la kot... pc 1gigaLAN to pc 1gigaLAN.
kalo pc 1GLAN to pc 100mbps je jadi 100mbps la.

...
bzzts Post at 29-10-2011 14:15


Ok  ...dah    taw    wat   mcm     mana   ...  kena    setting     manual  kat   network   adapter       ....  hanya  setting  100 mbps   ...jika    setting  auto  terus   dia   tendang      jadik    no   connection     .......
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2011 03:00 PM | Show all posts
berapa bijik dah pc dekat cc ko skang MGX ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2011 03:00 PM | Show all posts
berapa bijik dah pc dekat cc ko skang MGX ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2013 10:13 AM | Show all posts
Ello! Ingat nak tanya you guys dapat Switch TP-Link TL-SG1016 16-Port Gigabit dar TheGigabit directly ke?
I nampak ni kat website gigabit dedicated server ni, betul ke? I tgh survey ni....  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 08:06 PM GMT+8 , Processed in 0.081910 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list