CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5801|Reply: 27

Lagenda Maradona

[Copy link]
Post time 17-10-2011 10:49 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ahmad_fazill at 25-3-2012 00:04

Diego Armando Maradona merupakan pemain bola sepak terbaik di dunia sepanjang zaman.beliau menjaringkan gol paling diingati iaitu gol menggunakan tangan dan gol hasil gelecekan solo melepasi 5 pemain di suku akhir piala dunia 1986 menentang England...



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 17-10-2011 10:50 PM | Show all posts
Post Last Edit by ahmad_fazill at 18-10-2011 20:19


beliau terbaik di dunia walau penuh kontroversi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 10:59 PM | Show all posts
maradona memang terbaik pemain paling hebat bila gelecek bola...masa dia dengan napoli memang tahap terbaik dia la...
messi jauh lagi nak capai taraf maradona...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 11:04 PM | Show all posts
Dulu main sopan santun, gelecek 1 team pun boleh... Skang ni wat mcm tu, bersara awal la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 11:34 PM | Show all posts

Maradona: maen tipuu penye worng ckap dpt hasil bantuan "tangan tohan"
jaringan paling busuk hadlah..mula mula x ngaku...yg akhir nye die ngaku jugakk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2011 12:00 AM | Show all posts
messi ada juga jaringkan gol menggunakan tangan dan jaringkan gol dengan menggelecek dari tengah padang...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 12:14 AM | Show all posts
messi takkan jadi sehebat maradona walaupun dia menang world cup melainkan dia betul2 beraksi cemerlang masa world cup nanti...barca ada xavi,iniesta yang selalu bantu messi jadi terbaik tapi maradona dia yang gerakkan pasukan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 12:28 AM | Show all posts
maradona dah mintak maaf tahun 1998 bab tangan tuhan tu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-10-2011 07:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by nazrey11 at 18-10-2011 20:07

Career statistics Club
  • His overall average of goals scored per match in domestic club competitions is 0.526.
International
  • Started in 21 consecutive matches for Argentina in four World Cups (1982, 1986, 1990, 1994)
  • Appeared 16 times as captain of the national team, a World Cup-record.
  • Scored 8 goals and made 8 assists in 21 World Cup appearances, including 5 goals and 5 assists in 1986
  • Tied for second-highest goal-scorer from Argentina in World Cup finals (equaled Guillermo Stábile's mark in 1994; surpassed by Gabriel Batistuta in 1998)
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 07:45 AM | Show all posts
Post Last Edit by nazrey11 at 18-10-2011 20:06

Honours Club
Boca Juniors
Barcelona
Napoli Country
Argentina
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 07:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by nazrey11 at 18-10-2011 20:07

Individual
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 08:22 AM | Show all posts
Ada jugak sour grapes pasal gol kedua maradona tu....yang pastinya orang England le...kata dia pertahanan england tengah hilang semangat pasal gol hand of god tu...jadi maradona gelecek orang2 yang tengah takde mood nak defend...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 09:41 AM | Show all posts
adakah dua perkara ini menyebabkan ramai yang memilih maradona lebih baik dari pele?
namun di media maradona bukanlah terbaik yang menjadi pilihan adalah pele...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 11:31 AM | Show all posts
meme lagend betul dia ni masa klimaks dulu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 01:38 PM | Show all posts
FIFA Player of the Century
FIFA internet voteThe results of FIFA's internet Poll were as follows:

Player Nationality Percentage
Maradona
Argentina
53.60%
Pele Brazil 18.53%
Eusébio
Portugal
6.21%
Roberto Baggio
Italy
5.42%
Romário
Brazil
1.69%
Marco van Basten
Netherlands
1.57%
Ronaldo
Brazil
1.55%
Franz Beckenbauer
Germany 1.50%
Zinedine Zidane France 1.34%
Rivaldo Brazil 1.19%
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2011 01:50 PM | Show all posts


Diagram of the movement that led to the "Hand of God" goal.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-10-2011 02:02 PM | Show all posts
Maradona, La Mano Di Dio

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 02:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by bluezink at 18-10-2011 14:48

multiples blast from past :Maradona’s epic cheat ,hand of frog

  






anywayyyyy.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 02:44 PM | Show all posts
meme lagend betul dia ni masa klimaks dulu
koboi Post at 18-10-2011 11:31


Lain macam je bunyi post ko ni...heheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 02:49 PM | Show all posts
Lain macam je bunyi post ko ni...heheh
alphawolf Post at 18-10-2011 14:44



bila masa pulak teman letak bold tuh

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:46 PM GMT+8 , Processed in 0.099111 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list