CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: Al-Fadh

[Aduan] Emas 916 PALSU???

  [Copy link]
Post time 14-11-2011 11:13 AM | Show all posts
Reply 18# kerisnaga


    ar-Rahnu YAPEIM yg me kena ni. selama ni mak me guna ar-rahnu Bank Rakyat. Macam tak surut2 mak me bayar pinjaman dia. Mak me memang kalau gadai kow2. dia gadai meaning ada laa tu dia nak buat modal bisnes. dah nak dekat RM100k mak me gadai. selalu me teman dia pergi bayar kat bank rakyat, macam tak surut2. upah gadai tu dengan extension macam mahalll sangat.

lepas tu mak me beralih arah ke ar-rahnu YAPEIM. tu yg me boleh kenal dengan ar-rahnu YAPEIM tu. mak me puji sangat.

tapi sekali me kena tu, itulah last me menggadai. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2011 11:16 AM | Show all posts
Reply 17# Al-Fadh

me agak tertekan laa masa tu sebab me expect dapatlah solid dalam tangan me RM10k. bila dia buat macam tu, tinggal around RM8k. huhu

lepas tu habib ada cakap, if next time nak gadai barang, datang kedai pajak gadai kepunyaan habib. sebelah kedai dia kat ampang point jugak. if kita beli dengan dia, dia akan bagi nilai gadaian yg sangat tinggi. sebab dia tahu itu barang dia.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:25 AM GMT+8 , Processed in 0.070801 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list