CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: gogo

CSS - Position Navigation Bar & Footer. >>> SOLVED! TQ!

[Copy link]
 Author| Post time 24-12-2011 09:36 AM | Show all posts
so..masalah dah solve ke?
bot_kill Post at 28-10-2011 15:08


sorry, lama giler x masuk sini
yeap, problem solved
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2011 06:37 PM | Show all posts
Reply 21# gogo

solved guna cara yang mana? dalam thread ini atau cara lain?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2011 12:14 PM | Show all posts
Reply 22# trunks

Owh ok, sorry. lupa nk gtau.

For the first one, yg masalah navigation bar dgn social network tu dh lupa la cmne buat dlu but yg I ingt, last2 I x letak social network icons.

The second one, mcm yg singgit ckp. I dh declare "nav" tu kt CSS utk navigation bar kt header. Navigation bar kt header tu mmg ada grey bar. Utk footer I guna "nav" gak, so sbb ada grey bar mcm navigation bar kt header. Then, utk solve problem tu, I tambah "footernav" just utk footer.


Errr ok x explaination tuh?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2011 12:16 PM | Show all posts
Klo x silap social network icons tu yg menyebabkan navigation bar berselerak. Sbb if I'm not mistaken lah, after I remove sume social network icons, navigation bar ok, dh x berselerak. Tp xtau la kenapa jd mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2011 08:41 PM | Show all posts
Reply 23# gogo

ok sahaja jawapan ko..aku saja tanya untuk buat rujukan ahli forum yang lain ehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2011 01:59 PM | Show all posts
mcm pelik jer ayat I explain kt atas tu. Ok, camni.

The 2nd problem was the problem dgn footer. Yg sepatutnya xde grey bar kt footer but yg I buat ada grey bar. ---> sbb utk footer, I guna div tag "nav".

"nav" : I defined as mcm mana I nk navigation bar kt atas tu appear, which is ada grey bar.

So utk solve problem I yg xnk ada grey bar for footer, I defined a new div tag just for footer :

"footernav" : I defined as mcm mana I nk footer tu appear, which is xde grey bar.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2011 02:00 PM | Show all posts
Reply 25# trunks

hehe ok, thank you sbb ingatkan. thank you gak for the tacang
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 11:00 PM GMT+8 , Processed in 0.089195 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list