CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: zeeha77

Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA)

[Copy link]
 Author| Post time 30-11-2011 10:23 AM | Show all posts
taklimat sbpa, 29 ni, kat tpt keje
cayunk Post at 25-11-2011 03:16



dah dengar taklimat sbpa ke???...ape crite??
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 04:45 PM | Show all posts
em..td pun ada taklimat sesikit pasal sbpa..tp 15 sampai 31 dis ni tarikh sain opsyen SBPA
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2011 04:58 PM | Show all posts
em..td pun ada taklimat sesikit pasal sbpa..tp 15 sampai 31 dis ni tarikh sain opsyen SBPA
hisyam5789 Post at 30-11-2011 16:45



Citer la skit apa2 yg belum ada kt sini.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2011 04:59 PM | Show all posts
em..td pun ada taklimat sesikit pasal sbpa..tp 15 sampai 31 dis ni tarikh sain opsyen SBPA
hisyam5789 Post at 30-11-2011 16:45



Citer la skit apa2 yg belum ada kt sini.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 11:27 PM | Show all posts
Esok SBPA keluar.Banyak betul khabar angin.Semoga esok semuanya terjawab.Pagi tadi ada perjumpaan dengan pengarah dia kata SBPA senang nak buang pekerja.Tak sabar nak tunggu hari siang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 11:48 PM | Show all posts
Reply 21# zeeha77

yang syok skali of cos gaji kita naik bnyak gak...
gaji tahunan bergantung pada markah LPP kalau iaitu kenaikan sbnyak 5%, 10% dan 15% , kalau tinggi smpi 95% atas merasa la naik gaji 15%. kalau lpp kurang dari 74% boleh di rekemen buang keje,,hehehe
pencen smpi 60...banyak lagi la tp org JPA tu rushing je bagi takimat..sbb lepas tu dorg kene bergegas pi jab pelajaran lak.

tunggu member yg len hapdet lak ye
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 06:32 AM | Show all posts
Reply  zeeha77

yang syok skali of cos gaji kita naik bnyak gak...
gaji tahunan bergantu ...
cayunk Post at 30/11/2011 11:48 PM


betul ke? apa yang aku dengar plak dari forum sebelah, yang 5%, 8% dan 15% tu hanya untuk pengurusan tertinggi ke atas sahaja. yang p&p ke bawah akan ikut tangga gaji SBPA...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2011 07:52 AM | Show all posts
diorg bg taklimat rushing sgt x secara detail nanti mcm2 fahaman plak kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 05:20 PM | Show all posts
SEDIKIT LG INFO MENGENAI SBPA (DICEDOK DARI CARIGOLD.FORUM) :

Assalamualaikum w.b.t selamat petang..maaf lambat..byk tugasan diluar hari ni..ini adalah berdasarkan pemahaman saya apabila JPA (TKKPPA,Pembangunan) dan (Ketua Bahagian Saraan JPA) memberikan ucapan..maaf kerana salinan slaid tidak diberikan Pegawai JPA. Jadi kiranya maaf sekiranya info diberikan mungkin lain (base on pemahaman saya sahaja n note yg dicatat).JPA menyatakn Kementerian Pelajaran adalah next stop mereka. Saya dari Jabatan PDRM. So, skop taklimat banyak berlegar kepada PDRM..amat kurang isu penjawat awam lain..dan PGT juga tidak dihuraikan dengan jelas.

1. Opsyen ditawarkan dalam tempoh 15 hari (16 Disember - 31 Disember 2011).

2. Berkuatkuasa pada 1 Januari 2012.

3.3. Penilaian Markah Penjawat Awam
markah penilaian akan menentukan kenaikan gaji penjawat awam, secara kasar akan di nilai seperti berikut
a. Markah 95% keatas - kenaikan gaji adalah 15 %
b. Markah 85%-95% - kenaikan gaji adalah 8%
c. Markah 75 % - tiada kenaikan
d. Markah 70 % - di syorkan tamat perkhidmatan - tidak dijelaskan oleh Pegawai JPA.

4.Pengurangan pengambilan jawatan baru.

5. Dasar baru bagi Penjawat Awam yang memiliki kemahiran tetapi tidak dapat berkembang di jawatan asal. Contoh jabatan saya: (Pegawai Pangkat ASP ada kemahiran mengendalikan kapal terbang.akan diberikan gaji setaraf DSP) - Bagus untuk mereka yang mempunyai kemahiran or skills.

6. Bagi kerani macam saya; JPA hanya menunjukkan sedikit info mengenai perubahan gaji..jadi sy cuma dapat tumpukan perhatian kepada gred N17.

7. Gaji permulaan N17 SSM RM870.38, dan apabila menerima opsyen SBPA kelak akan mendapat P1 RM 955 dan jadual gaji sebaris adalah sehingga T18. Bermakna pelarasan gaji sebanyak RM135.

8. Bagi mereka yang menolak SBPA, mereka akan dikekalkan dibawah SSM, menerima gaji SSM dan dasar kenaikan pangkat (N17 perlu 15 tahun untuk ke Gred N22) adalah digunapakai seperti mana biasa.

9. Yang saya nampak, PDRM banyak mendapat pelarasan,,contoh:bayangkan KONST dari gaji basic 8++ akan mendapat sehingga 1+++ untuk T1.

10. JPA akan meneruskan pada tahun 2013 dengan menyemak kadar imbuhan dan elaun sedia ada. Samada elaun akan dimansuhkan, ditambah baik, wallahualam..kita selesaikan satu persatu. Bajet untuk SBPA adalah melibatkan sebanyak RM 3 bilion.

11. Tempoh pengesahan dalam perkhidmatan lebih singkat @ 6 bulan. Persoalan (sekiranya dah sah..laporan penilaian markah @ LNPT macamana nk kira..kejam oo kalo mula2 masuk xperform..dpt bos mcm haram.)

12. Pergerakan Gaji Tahunan macam biasa (bln 1,4,8,12) tetapi dalam sistem gaji sebaris..akan ada sistem "bracketting" - xjelas sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 06:50 PM | Show all posts
xsabar nak tunggu esok gak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 09:42 PM | Show all posts
[quote]diorg bg taklimat rushing sgt x secara detail nanti mcm2 fahaman plak kan.....
zeeha77 Post at 1-12-2011 07:52

Mmg pun, masa nk bg tgk psl saraan/ kenaikan gaji lagi la laju je slide tu tukar x dan nak tengok bhg kita punya,,
x pe la kwn2 tunggu je 15 hb nanti blh tgk web jpa atau nanti mesti dorg bekalkan pekelilingnnya nanti tu,,
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2011 03:08 PM | Show all posts
15hb lambatnya....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 09:27 PM | Show all posts

beberapa point yang aku dapat tangkap masa taklimat pasal SBPA pagi tadi diberikan oleh dato' pengarah HKL. aku tak dengar lak kata hal ini patut dirahsiakan, so aku kongsikan je lah. ini lah gunanya forum bukan takat tempat luah perasaan je, sharing is caring


1. SBPA akan start Jan 2012. Bermula 16/12/2011 hingga 30/12/2011 tempoh untuk sign borang SBPA. setuju ke tak setuju kena sign jugak.


2. bagi pegawai bersara selepas 1/01/2012 tidak ditawarkan SBPA


3. tiada lagi istilah kumpulan sokongan 1 atau kumpulan sokongan 2. Hanya akan ada 4 peringkat kumpulan kerja dalam kerajaan. (1. premier) (2. pengurusan tertinggi) (3. pengurusan profesional) (4. kumpulan pelaksana)


4. kumpulan sokongan sekarang ini akan duduk di dalam kumpulan pelaksana.


5. perlantikan individu ke dalam setiap kumpulan akan dinilai berdasarkan keupayaan. mekanisme/cara penilaian baru akan digunakan untuk menilai calon yang layak. memberikan peluang yang luas kepada semua penjawat awam. perlantikan lateral entry juga akan dilaksanakan.


6. exit policy yang lebih mudah. anda boleh keluar  dari sektor kerajaan ke swasta atau kembali semula ke sektor kerajaan selepas berkhidmat untuk sektor swasta. Tapi ada beberapa syarat yang perlu di patuhi seperti prestasi melebihi 70% dan tiada tindakan tatatertib. ada 2 jenis exit policy 1. PDKPA (Persaraan Demi Kepentingan Perkhidmatan Awam) dan 2. PDKA (Persaraan Demi Kepentingan Awam)


7. Dalam SBPA sistem penilaian akan dilakukan secara 360 darjah. Maksudnya, anda bukan sahaja dinilai oleh bos anda, bahkan orang di sekeliling. Sebabnya nak tengok keberkesanan kerja yang anda lakukan. Erti kata lain, nak tengok kerjasama anda dengan orang lain.


8. pergerakan gaji akan bergantung kepada prestasi kerja anda. Contohnya markah yang melebihi 95 akan mendapat kenaikan gaji 15%. markah diantara 75-84 akan mendapat kenaikan 5% sahaja. Tiada lagi tangga gaji menegak melintang patah membujur lalu macam sekarang, hanya akan ada gaji minima dan maksima


9. Ada beberapa pilihan yang akan diberikan kepada anda untuk menerima atau menolak SBPA ini

a. menerima SBPA dan persaraan 60 tahun

b. menerima SBPA dan menolak persaraan 60 tahun

c. menolak SBPA dan menerima persaraan 60 tahun

d. menolak semuanya dan kekal dengan persaraan 55/56/58


itu je yang aku dapat kongsikan. Soal buruk dan baik SBPA, cara bagaimana pelaksanaan aku tak tahu, elok merujuk kepada JPA untuk maklumat lanjut. Kalau ada sebarang salah maklumat diatas aku minta maaf dan harap dibetulkan.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 09:47 AM | Show all posts
sistem penilaian 360 darjah? tak logik, bagi staff yang suka mengular pastu supervisor marah...boleh ler taram bos pulak lepas tu, nak bagi staff semua diaqm...ha...buat la apa yang korang suka...tengok DVD time opis pon tak pa... gitu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 11:03 AM | Show all posts
masih menunggu lamp C
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2011 09:48 AM | Show all posts
masih menunggu lamp C
reyust Post at 8-12-2011 11:03


lamp c  ?   sifir gaji ke??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2011 03:33 PM | Show all posts
klu ikut sifir gaji ni yg baru kerja 1@2 thn mmg gaji naik byk.seniourity hilang la.sbb yg tangga gaji P2 & P3 pun dok sama sebaris ngan org baru@yg x dpt anjakan gaji masa ssm dlu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2011 03:35 PM | Show all posts
boleh jd yg 3 thn lps start keje jd tangga gaji kt sebelah kita ja.,,huk huk huk..harapkan KUP ja la..nant klu nk beza balik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 04:06 PM | Show all posts
huh...lampiran c...lampiran c....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 05:49 PM | Show all posts
jadual gaji da smpi opis,tp xdan tgk la..tp byk yg sebut Alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 10:40 PM GMT+8 , Processed in 0.070507 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list