CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: pantun-man

Komen pasal majlis Perbandaran korang...

[Copy link]
BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 11-7-2003 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-11 12:16 PM:
hahahaha kalau camtukan BB aku kensel nak jumpa hang aku nak date dgn paja dulu amacam? hahahaah sorry gegurau 8 saat je kengkawan

paja - kalau camtu tak manis jumpa malam yer tak...mungk ...


Alah PANTUN MAN dekat gerai MPSJ tulah (METRO BUS) .. tapi banyak PARAMUGARI kat sana duduk
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 11-7-2003 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-11 12:28 PM:
Alah PANTUN MAN dekat gerai MPSJ tulah (METRO BUS) .. tapi banyak PARAMUGARI kat sana duduk


wah kat situ yer...pergh pernah sekali aku pergi sana kat tempat bazar baru tu kan..hajat hati nak surveylah kat situ kot2 nak sewa ke...then aku heran pesal semua org lari hehehe...nasib baik datanglah sorang kakak tu kat aku
nampak berpakaian security guard..dia tanya aku..encik nie org MPSJ ke?
heran 8 saat aku rupanya sedar atau tidak aku pakai baju dari atas ke bawah
warna biru gelap...laaaaa hehehe...bila saya cakap bukan baru lega depa tapi
kemudian bila mereka tahu kerja saya dalam bidang apa...perghh memacam
masalah depa utarakan..adoii kesian pons ada masa tu dengar sewa RM450
sebulan....tapi latest news aku pergi sana depa kata dah diskaun err tak silap
rm350 kot sama cam gerai makan tu...

satu lagi saudara BB...aku heran gak..kenapa kat depan bazar tu tak letak tempat mainan kanak2? kan lebih afdal...nie letak kat belakang ...perghh
kalau ada budget mau rasanya propose satu lagi gazebo kat situ hehe baru happening time malam...nie cam dull je...

p/s: wah ada pramugari yg melampau tak hehehe
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 11-7-2003 01:38 PM | Show all posts

hehehhehe

Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-11 12:09 PM:
Lah hang POMPUAN rupanya .. nie lagi BEST kan kan kan PANTUN MAN

Tapi takpe yg penting KEJUJURAN kita



haaa tu dia .. hilang bahasa buku dia bila tau kita pompuan. kekekekke ...

Kejujuran tu memang penting BB tapi walau macamana jujur pun kit, kena dijaga perasaan orang.
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 11-7-2003 01:42 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-11 12:16 PM:
hahahaha kalau camtukan BB aku kensel nak jumpa hang aku nak date dgn paja dulu amacam? hahahaah sorry gegurau 8 saat je kengkawan

paja - kalau camtu tak manis jumpa malam yer tak...mungk ...


cisss .. nak date ngan kita pulak. ekekekke .. eee taknak ler ....

insyaAllah boleh diusahakan pasal berjumpa ni tapi bak kata BB, kena jujur. maknanya kena bagitau cik abang ... dapatkan green light. ekekekek

ooo pantun-man orang baru kawasan MPSJ. soo saya nak mengalukan kedatangan pantun-man ke kawasan ni. kerja mana? kena rempuh traffic jam ke hari-hari. paja cam tak larat dah .. tapi orang kata alah bisa tegal biasa. cuma bila nak balik rumah jer bercinta sangat ... kadang tu maghrib baru sampai.
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 11-7-2003 01:45 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-11 12:50 PM:
wah kat situ yer...pergh pernah sekali aku pergi sana kat tempat bazar baru tu kan..hajat hati nak surveylah kat situ kot2 nak sewa ke...then aku heran pesal semua org lari hehehe...nasib baik data ...


lagi satu gazebo? hmmmm gamaknya dapat kat ravi jugak ler .. kekekekkee

tak pernah lagi menjenguk ke bazaar tu .. selalu ke medan selera tapi tak singgah pun ke bazaar. one of this day, insyaAllah.

p/s: kita court 4 jer. tapi kan 4+4= 8! ekekekkeke

Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 11-7-2003 04:02 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-11 12:50 PM:
wah kat situ yer...pergh pernah sekali aku pergi sana kat tempat bazar baru tu kan..hajat hati nak surveylah kat situ kot2 nak sewa ke...then aku heran pesal semua org lari hehehe...nasib baik data ...


Untuk pengetahuan TMN PERMAINAN KANAK-KANAK tersbut telah lama wujud seiring dgn GERAI MPSJ sebelum BAZZAR tersebut dibina
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 11-7-2003 04:07 PM | Show all posts
Originally posted by Paja at 2003-7-11 01:42 PM:
cisss .. nak date ngan kita pulak. ekekekke .. eee taknak ler ....

insyaAllah boleh diusahakan pasal berjumpa ni tapi bak kata BB, kena jujur. maknanya kena bagitau cik abang ... dapatkan gree ...


Sebagai menghargai pengunjung tetap  BOARD ini saya MOD disini  bersetuju untuk membuat sedikit jamuan untuk kita semua di CENDUL MAMAK SS 15 jam 10.00 malam ini ... semua dijemput hadir trutamanya CIK MANIS POJA kita

[ Last edited by BISA-BERBISA on 11-7-2003 at 04:08 PM ]
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 11-7-2003 04:13 PM | Show all posts

makkk aaiiii

10 malam ke mod? isyyy .. time nak tidokan anak tu ... ehehhehe ...

sorry BB. i'm really flattered with the invitation but again .. malam ni memang susah sikit.

btw ... 10pm still ada lagi mamak cendol tu?

paja ler ... kita tak nak jadi heroin industan. ekekekke
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 14-7-2003 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-11 04:07 PM:
Sebagai menghargai pengunjung tetap  BOARD ini saya MOD disini  bersetuju untuk membuat sedikit jamuan untuk kita semua di CENDUL MAMAK SS 15 jam 10.00 malam ini ... semua dijemput hadir trutamanya ...


alamakkk solii BB hehehe baru bukak forum hari nie and baru perasan jemputan anda ke jamuan makan free heehe anyway next time erk..just nak habaq kat korang...sabtu lepas aku berpeluang untuk pest time tapau rojak kat sana dlm tgh hari...alemak cipot cedut....punyaaa lah ramai org..siap
beratur lagi hehehe...adalah dekat 15 minit beratur dengan pernuh tertip dan berhemah hehehe at last dapat jugak membeli...lepas tu apa lagi balik rumah terus ngap sayot...hmm boleh tahan jugak rasanya..cuma tak sesuai sangat untuk anak2 kecil...podassss hehehe...
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 14-7-2003 09:35 AM | Show all posts
Originally posted by Paja at 2003-7-11 04:13 PM:
10 malam ke mod? isyyy .. time nak tidokan anak tu ... ehehhehe ...

sorry BB. i'm really flattered with the invitation but again .. malam ni memang susah sikit.

btw ... 10pm still ada lagi m ...


Wah kem salam kat anak yer sis :bg:
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 14-7-2003 05:08 PM | Show all posts
insyaAllah
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 09:47 AM | Show all posts
Semalam saya ada pergi ke HOSPITAL  KAJANG ... jenguk adik ipar accident di IOI RESRORT ,... jadi sempatlah menjeling kemudahan serta PASARANA di MAJLIS PERBANDARAN  KAJANG.

Tapi yg jadi MUSYKIL layakkah PBT ini digelar MAJLIS PERBANDARAN .. dgn kws yg tidak teratur dan terurus, setinggan dan kilang haram dan pelbagai permasalahan sehinggalah PERANCANGAN PEMBANGUNAN.

Kalau siapa2 duduk KAJANG atau berdekatan boleh ceritakan sikit tak
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 17-7-2003 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-17 09:47 AM:
Semalam saya ada pergi ke HOSPITAL  KAJANG ... jenguk adik ipar accident di IOI RESRORT ,... jadi sempatlah menjeling kemudahan serta PASARANA di MAJLIS PERBANDARAN  KAJANG.

Tapi yg jadi MUSYKIL ...


wah tu kena tanya cik putih kita...kot kot dia ada sepatah dua kata nak dikongsi bersama...

ingat kajang ingatlah satey
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2003 11:32 AM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-17 09:47 AM:
Semalam saya ada pergi ke HOSPITAL  KAJANG ... jenguk adik ipar accident di IOI RESRORT ,... jadi sempatlah menjeling kemudahan serta PASARANA di MAJLIS PERBANDARAN  KAJANG.

Tapi yg jadi MUSYKIL ...


Melati duk Kajang. tapi nak tau sangat pasal PBT nie Melati tak tau ler. So far ikutkan dalam paper PBT Kajang menghadapi banyak masalah. Sebab tu Menteri Besar Selangor tukarkan management ke orang baru.

So far since Kajang dah dinaik taraf banyak pembangunan yang dijalankan. Mungkin betul kata Tok Bisa pembangunan tak terurus. Traffic jem tok sah cakap lah. Setinggan tak penah pulak Melati nampak kat area mana tue. Kilang haram?? wonder where??. Nama jek orang Kajang tapi selok belok Kajang Melati tak reti sangat.

Hubby Melati mungkin tau lah sebab sekali sekala ada jugak dia berurusan dengan Majlis Perbandaran Kajang tue. Walaupun dia kata orang, orang menadatang tapi dia lebih tau dari Melati ekekeke

Nak jawab soalan Tok tue Melati tak berapa pandai ler. Pegi pekan Kajang pun pegi pasar ngan Metro tue jek tompek lain den tak poyie.
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 17-7-2003 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by melati-putih at 2003-7-17 11:32 AM:
Melati duk Kajang. tapi nak tau sangat pasal PBT nie Melati tak tau ler. So far ikutkan dalam paper PBT Kajang menghadapi banyak masalah. Sebab tu Menteri Besar Selangor tukarkan management ke oran ...


cukai pintu dah bayar sis?? hehehe
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by melati-putih at 2003-7-17 11:32 AM:
Melati duk Kajang. tapi nak tau sangat pasal PBT nie Melati tak tau ler. So far ikutkan dalam paper PBT Kajang menghadapi banyak masalah. Sebab tu Menteri Besar Selangor tukarkan management ke oran ...


Saya tak faham TRAFFIC LIGHT dia ... kalau kita dari TOL KAJANG hingga ke PEKANNNYA boleh dikira  dan terlalu banyak persimpangan. Nanti kalau HIGHWAY siap agaknya persimpangan tu nak diletakkan di mana

U perhatikan setiap rumah ditepi jalan akan dijadikan kedai ...manaboleh rumah dijadikan perniagaan ... penguatkuasaan tidak tegas .. kedai-kedai KOBOI masih ada lagi dan satu yg istimewa ialah SATAY KAJANG ...

p/s : dengar cerita PANTUN MAN nak ajak belanja disana ...okey tak

[ Last edited by BISA-BERBISA on 17-7-2003 at 03:22 PM ]
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:03 PM | Show all posts
Saya dengar maklumat terbaru akan diwujudkan MAJLIS DAERAH BAGAN DATO' setelah pecahan sempadan MAJLIS DAERAH HILIR PERAK dengan dinaikkan taraf MAJLIS PERBANDARAN TELUK INTAN

Ada sesiapa yg berdekatan dengan tempat tersebut ?
Reply

Use magic Report

BolThrower This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:26 PM | Show all posts
nak komplen lagi satu pasal kemudahan di kajang ni.....
iaitu kelinik kesihatan kajang.........dulu...klinik ini terletak didalam hospital kajang.....tetapi..dah dipindahkan ke semenyih.....
kenapa jadi begitu...sedangkan ramai penduduk di kajang ni memerlukan perkhidmatan ini sebab ramai juga yang tidak mampu pergi ke klinik swasta..
lagi satu kesian pada orang tua(lebih2 lagi pesara kerajaan) nak naik bas ke semenyih(dah lah kemudahan bas kurang selesa) yang jaraknya agak jauh juga.....
sepatutnya kemudahan ini perlulah didalam bandar kajang ini juga...

saya juga hairan ada khabar mengatakan  bangunan seperti hostel jururawat, rumah kuarters kerajaan (dah dirobohkan pun) yang berdekatan dengan hospital/yu hua school....dijual kepada pemaju untuk dimajukan.....
bukan kah lebih baik...hospital kajang diperbesarkan disitu dan juga boleh juga didirikan klinik kesihatan disitu....
malah boleh juga didirikan bangunan perniaggaan MARA yang baru jika dibandingkan yang lama(kedudukan tak strategik untuk perniagaan)

then akhir sekali....kenapa pula jalanraya diantara kajang ke batu 13 yang baru je di turap..telah dikorek kembali(hadapan sekolah SAAS).....
bukan sahaja tidak diturap dengan baik...malah mebahayakan pengguna..lebih-lebih lagi murid sekolah....
sekian
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:31 PM | Show all posts
Originally posted by BolThrower at 2003-7-17 01:26 PM:
nak komplen lagi satu pasal kemudahan di kajang ni.....
iaitu kelinik kesihatan kajang.........dulu...klinik ini terletak didalam hospital kajang.....tetapi..dah dipindahkan ke semenyih.....
kena ...


Eh saya dengar cerita terbaru (tak confirm) HOSPITAL KAJANG akan ditutup dan akan dipindahkan ke HOSPITAL SERDANg (dekat UPM)
yg lebih canggih serta tidak macam IKAN SARDIN sekarang ini

Tempat tersebut berkemungkinan akan dijadikan KLINIK PESAKIT LUAR sahaja
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-17 12:26 PM:
cukai pintu dah bayar sis?? hehehe


Hang habaq orang je ... hang punya bila ... nak tunggu bil sampai ka ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 12:18 AM GMT+8 , Processed in 3.272151 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list