CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Lembaga

Betul ke??

[Copy link]
Post time 21-5-2011 07:12 PM | Show all posts
what if kalau kita selalu teringat dekat orang yang kita minat?adakah orang itu akan teringat jugak kat kita?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2011 07:45 PM | Show all posts
mind set jer tue
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 09:41 PM | Show all posts
kalo giler bayang cam ner....?

let say, kita bump kat some one yang 1st time kita jumpa dan teruih jantuh cinta kat dia...
giler bayang kat dia tak hengat donia... asik teringat kat dia jer...
tapi dia lak tak konal kita....
adakah dia akan turut merasa yang ada 'sesorg' tu tengah ingat kat diaaaa...

kalo betol dia rasa.. kan best...
biar dia tercari cari sapa ler gerangan yang asik teringat kat dia tueee
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 09:49 PM | Show all posts
Reply 9# jazaa


aku pun sama cam ko....selalu tingat kat arwah tok wan aku....

al-fatihah..moga arwah tokwan ditempatkan dikalangan hambaNYA yang soleh dan beriman...amin.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 10:00 PM | Show all posts
aku penah baca gak pasal gelombang2 nih tapi xpasti kesahihan. penah jadi kat aku beberapa kali la jugak. tapi aku rase kebetulan je kot.

contoh 1: ex-section boss aku ni chinese lady dulu kitorang selalu gak la lepak2 lunch same gaduh pasal keje same tapi agak rapat jugak la. pastu die resign n lepas setahun aku lak resign. jarang sgt kontek. ade kadang2 je la die komen gamba2 aku kat fesbuk. ade satu mase tu tetibe je aku teringat sgt2 tetibe rase rindu lak hehe..tapi sebab bz ngan keje aku asik bertangguh je la nak call tapi xcall2. tengok2 minggu depannye die call aku time aku tengah keje memang la terkejut sgt.

contoh 2: ni agak banyak kali jadi. selalu jadi kat opis tgh2 bz keje tibe2 teringat kat laki aku. aku amik tepon nak baru nak call tgk2 laki aku call dulu.

contoh 3: ex-colleague aku merangkap ex-lunch partner. aku teringat. tapi biase la xcall pun. aku teringat pasal gelombang ekeke so aku pun tunggu2 la die call aku. nak try test gelombang sampai kat die ke x . tungu punye tunggu xcall pun last2 aku yg call. cet gelombang xkesampaian rupenye

walaupun contoh 1 dan 2 ni kebetulan je tapi perasaan ni memang seronok ok
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2011 11:50 PM | Show all posts
kalu betul mmg best..... tp maybe kebetulan je kot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2011 09:01 AM | Show all posts
cuba masa ko teringat kawan ko tu ( atau org lain )...terus ko call dia tanya direct.... ...
medangmru Post at 20-5-2011 20:06


erm..kalau mcm tu payahlah...tiap kali teringat nak kena call..
sebab aku antara hamba Allah yang jenis tak pandai pakai handphone.


p/s: thanks medangmru bg tacang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2011 09:05 AM | Show all posts
kalu betul mmg best..... tp maybe kebetulan je kot...
hainina Post at 21-5-2011 23:50


hainina : aku pun rasa mcm tu gak..
yerlah aku selalu jer teringatkan seseorang..
tapi dia tak pernah ingatkan aku pun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2011 09:38 AM | Show all posts
baca topik ni seolah2 gelombang otak aku ni dah sampai kat TT walaupon aku x kenal TT...
hehhehe...benda ni lah yg aku duk pk dlm 3 bulan ni...,
ada beberapa kejadian berlaku

1. masa tgh baca Yasin lepas solat subuh, aku teringat nak tanye pd kawan aku satu perkara.pastu bila nak keluar dari rumah, kawan aku tu sms aku tanye sesuatu (perkara yg lain) pd aku....

2. satu malam aku teringat nak call makcik nak tarikh sebenar nak pakai corsage yg aku buat ni, besoknye waktu di opis, makcik aku call nak tanye adik aku nye universiti kat perlis tu dekat ke dgn uitm arau..anak dia dpt offer kat sana...

3. aku duk pk  kenapa easy RHB ni dorang x bag statement....patutnye awal tahun, ni dah masuk April dah, ke mmg x dek statement (ni tahun pertama buat loan ni)...4 hari lepas tu dtg statement tu.

4. aku duk risau bila UKM nak bg aku surat tawaran masuk belajar ni, sbb nak kene bg notis berhenti keje 8 minggu..dapat ke tak dpt offer ni....dlm 2 hari lepas tu dpt surat tawaran sementara datang.

5. masa kat opis aku teringin sgt nak makan keropok lekor, bila nak balik umah tetiba ade kedai tepi jalan yg baru bukak jual kopok lekor n kuih udang...sebelum dia mmg kedai tu xdek.

buat masa ni ini je aku igt....nak benda ni menghairankan aku..kekadang nak gelak pon ada..takut pon ade.......yg lain2 klau aku igt aku tulis lagi....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2011 10:01 AM | Show all posts
Reply 29# makita

bestnya tetiba rasa ada org ingatkan kita..

tapi mungkin semuanya kebetulan kot..
sebab aku penah tanya kat member aku melalui fb..
ko rindu aku tak? ( coz time tu mmg tengah rindu bangat)
dia boleh ckp rindu..
tp x taulah...
nk nyedapkan ati ke..
apa ke...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 10:10 AM | Show all posts
tpkan pd aku gelombang fikiran ni bertindak mcm gelombang yg di keluarkan oleh hphone tu...

mcm akak yg jual kopok lekor tu...dia dpt gelombang otak aku yg mengidam bagai nak rak nak mkn kopok lekor...terus akak tu bukak kedai kat tepi jalan area umah aku tu...heheheh
eh bole ke gini heheh

ha...ade lagi satu...dulu aku masa kat kolej....balik lambat dlm kul 10 mlm...ulang alik KL seremban....ade singgah pi soping jap

kul 10 tu mmg dah letih....dlm hati rasa klau gate tu dah siap terbukak..bole terus masuk kan kereta terus....bila sampai je depan rumah tgok mak tgah bukak gate.....
adooyai....aku tanye mcmana mak taw kakak nak balik...mak aku kata...entah tetiba rasa aku dah sampai roundabout jalan nak masuk lorong umah ni....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2011 10:43 AM | Show all posts
Reply 31# makita


bgus betul gelombang otak ko yer makita..
asai lah gelombang aku lemah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 11:01 AM | Show all posts
errmmm..
dua hari lepas, aku teringat kat ex-bf aku..
aku rase cam nak msj die, mse tu mlm dlm kol 10 lebih..
tp hati berbelah bagi sgt, nak msj ke x..
tp mase tu mmg xtau nape aku tingat sgt kat die..
last2 aku xmsj pon..
pastu dalam kol 2 pagi, aku dpt msj dari die, die cakap die rindu sgt dkt aku,.. errr
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 11:06 AM | Show all posts
Reply 33# delimaputih


    ni yg aku suka baca ni...hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 03:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by hainina at 23-5-2011 15:56

double post
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 03:46 PM | Show all posts
ari sabtu lps pas post komen kat sini nina ada gak pikir2 ex ingat nina x mlm tu... biasala sblm tido kdg kacau dia.... tp mlm tu xde lak kacau ke apa tp nina xleh tdo... kul 1 lbh ada dia msg ajak ym tp nina x reply coz pura2 dh tido.... pastu kul 4 pagi nina masih xleh tdo... x lama tetiba pastu ada lg ex msg.... nina pikir la 'dia ni tau ke aku x tido lg?'... tp nina x reply la... biar dia pikir dah tido je..... tp mmg biasa kalu dgn dia kdg2 nina br je plan nk kacau dia ke... ada pikir dia tgh watpe ke... dia msg tanya khabar.... mebi kena gak kot gelombang tu... hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-5-2011 03:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by Lembaga at 23-5-2011 15:50

aku harap org yg aku tgh ingat dlm kepala aku nie..
on lah fb dia..aminn..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 01:59 PM | Show all posts
tak pernah tau pun pasal nie...
kira pljaran n info utk aku...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 07:50 PM | Show all posts
Post Last Edit by intuitable at 13-9-2011 19:53
errmmm..
dua hari lepas, aku teringat kat ex-bf aku..
aku rase cam nak msj die, mse tu mlm dlm kol ...
delimaputih Post at 23-5-2011 11:01



   aku pun mcm makita jugak.. yg ni haku suka baca..!!   haha! in a way, haku x sure la sbnrnya mmg kebtln ke apa.. tp haku pun slalu camtu gak. tp besides dok slalu teringat tuh, haku cam slalu doa..   then slalu cam xsure, nk text dulu ke x. then tau2 org di sinun akan buzz haku.. cam tau2 ajeeeeeekkk..!!! ohooooiiii..!!!  
p/s : haku believe dat kalau kita slalu mintak tlg kt Dia, insyaallah he'll grant wut u wish.. sbb terlalu mudah utk Dia. itu yg haku believe laaa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by #PenDrive at 13-9-2011 21:26

Dulu pernah xcident teruk,
waktu tu, tringat parents,
belum lg call, parents cakap lampu dapur bleh tiba2 pecah,
kendian bru, pihak Univrsiti call bgthu parents.

Wahuallam.......tentang kaitannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 03:29 PM GMT+8 , Processed in 0.085091 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list