CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4124|Reply: 10

mungkin ya....

[Copy link]
Post time 11-5-2011 02:40 PM | Show all posts |Read mode
khabar aku br dpt dari isteri opismate aku di mana isteri beliau adalah pegawai gred 52 di kementerian kewangan bahawasanya kakitangan kerajaan bakal nikmati kenaikan gaji 25 percent unt kump sokongan..15 percent selebihnya...mungkin ya sebab thn lepas mulut yg sama ckp yg kakitangan kerajaan x dpt bonus cuma akn dpt bantuan khas hari raya dan mmg ianya betul...kot2 ada sesaper lak yg dengar khabar angin berupa berita gembira ini sila syer...he he apa2 pun klu x benar kita sepatutnya bersyukur sebab potensi unt dibuang kerja amat rendah sklali,dan masa kita tua nnti bole mkn duit pencen tanpa perlu keluar peluh cari pendapatan lepas pencen...yg penting berkhidmat dengan penuh berhemah dan ingatlah kita semua (kakitangan kerajaan) dh sign akujanji...soal gaji naik ke tak tu cuma hiburan untuk dibincangkan...elok jugak sembang2 gosip2 naik gaji dari jaga tepi kain org kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 02:55 PM | Show all posts
kalau benar..alhamdulillah dengan harga barang2 dah naik semua sekarng ni..bagus sangat2 kalau naik
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 09:25 PM | Show all posts
Cuepecs smlm ckp akur sudah ngan alasan kerajaan kata duit tadak..tp x taw la kan gimik ja..nak raya ka pilihanraya nnti br dpt naik gaji agak nya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2011 02:03 PM | Show all posts
ttg kenaikan gaji kita sepautunya bersyukur sebab kaitangan kerajaan PASTI akan nikmati kenaikan gaji tahunan megikut gred masing2, jika nk bandingkan dgn firm2 swasta blom tentu tetiap thn naik gaji..walaupun kenaikan kita kump sokongan ni puluh2 jer setahun, lama2 jadi riban2 gak kan...bab kenaikan tahunan pegawai2 tksah ckp la mmg ratus2 setahun..so kalu x dpt pelarasan mcm ceupacs mintak pun aku rasa kita masih lagi terbela...so bersyukurla dgn apa yg diberi, klu x sanggup keja ngan gomen jgn apply la kan...aku rasa klu aku buat bisnes nasik lemak tepi jln pun lom tentu aku dpt untung sama bnyk ngan gaji aku skrg..yg penting cara kita manage gaji tu..klu asyik nk branded jer mmg la rasa x cukup gaji..lagi besar periuk lagi besar la keraknya. cam aku mmg aku potong gaji terus ke tabung haji n asb, ha tak yah pikir brapa balance aku tetiap bln unt saving..klu ada lebih aku masuk la dlm tabung botol mineral aku kat bilik tu..kalau ada lebih bnyk skit aku buat byr bil bulan depan, so duit bil aku sepatutnya unt bulan depan bole la aku tunaikan hajat aku yg may b dh lama tersimpan mcm nk merasa hbeg baru ke...kesimpulannya naik gaji ke tak naik ke tepulang pada cara kita manage rezeki yg ada tu..klu kjaan bagi 100% kenaikan pun, tetiap hari shopping sakan mcm xde makna jgk kenaikan tu..ha tp klu betul ada kenaikan sama2 kita isi borang tambah lagi potongan bulanan ke sab atau mana2 akaun simpanan skrg...kena paksa diri beb unt menyimpan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 03:37 PM | Show all posts
ttg kenaikan gaji kita sepautunya bersyukur sebab kaitangan kerajaan PASTI akan nikmati kenaikan gaj ...
ladyeffy Post at 12-5-2011 14:03



    aku sgt2 bersetuju dgn engko...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 09:34 PM | Show all posts
Sama2lah tunggu bajed nnt.Harap PM umum pelarasan gaji masa tu.Sbb dah jenuh tunggu dari satu tarikh ke satu tarikh tapi tak der juga.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2011 11:25 AM | Show all posts
Sama-sama la menunggu berita baik ini...    Andai x dpt pun redha dengan apa yg diperolehi....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 12:07 PM | Show all posts
aku pon ader dgr gak.....peg aku pon ckp cm tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2011 10:33 AM | Show all posts
aku pon ader dgr gak.....peg aku pon ckp cm tu
zuraidah1 Post at 18-8-2011 12:07

kalo 25%....aku dapat dlm rm250 gitu...bnyk maknanya tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 09:12 AM | Show all posts
Kalau 25% banyak tu dlm 300 lebih.Dapat la menabung......Tapi macam tak percaya je.Kalau ada syukur
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 08:31 AM | Show all posts
kalau 25% mmg byk...
bertambah banyak untuk staff2 sokongan yg dah lame keje...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:34 AM GMT+8 , Processed in 0.081129 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list