CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10176|Reply: 16

Penilaian 360 darjah ganti PTK...

[Copy link]
Post time 11-5-2011 10:19 AM | Show all posts |Read mode
Wajarkah prestasi kakitangan awam dinilai menggunakan konsep 360 darjah oleh pegawai atasan, rakan sejawatan dan kakitangan bawahan untuk pertimbangan panel khas bagi kenaikan pangkat, pengisian jawatan lebih tinggi serta penempatan baru bagi menggantikan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) yang dimansuhkan?

Bagi komen anda skit pas vote ok..
Single Polls, Total 18 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 11:26 AM | Show all posts
tak setuju...langsung tak melambangkan KECEKAPAN...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2011 01:29 PM | Show all posts
Reply 2# ladyeffy


    da vote lom?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 09:34 PM | Show all posts
Most of gov staff are malay..malay well known ngan sikap PHD nyer..So aku x rs 360 degree appraisal ni satu keputusan yg tepat..yg ptg kena ubah minded dulu n buang sikap phd ni dulu br leh well implemented..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 11:15 PM | Show all posts
stkt ckp jer dan berpolisi.... kt pelaksanaan hampeh jer....
maklum lh yg buat nyer human being...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2011 07:47 AM | Show all posts
bg pendapat aku bagus la sbb amik berat tnt pendapat org bwhan,setaraf dan atasan seseorng so hubungan baik antara rakan sekerja nih baik la...cuma aku muskil nih cara pe diri kite di nilai...org2 ni kena isi borang ke, or nilai secara rahsia ke..ke org2 nih yang tanya kite soalan ttg kerja...tp pe2 pun panel khas tu pn kena la berintegriti... gomen ni cam da sinonim ngan kabel2 n kroni2 nih..ampu, kipas n lain2...takut2 gah canang itu ini tp perlaksanaannye ttp sama cara lama..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 09:25 PM | Show all posts
Dah vote...
  Saya tak setuju.Sistem ni membiakkkan manusia yg suka bermuka2,bermulut manis,kuat mengipas demi nak mendapatkan markah yg lebih oleh kawan2,bos dan org bawahan yang menilai diri seseorg itu.
  Alangkan sy yg dulu dapat aras 4 pun dengan cara exam ada org kata saya kenal dgn pemeriksa kertas.Sedangkan saya tak tahu pun siapa yg tanda kertas exam saya.Nampak sangat ramai penjawat awam yg hasad dengki dengan kejayaan org lain.
  Klu 360 darjah ni terlaksana tengok jer la nanti macam mana.Yg baik dengan dia dapat la markah tinggi.Tak kurang baik walaupun tahap kerja terbaik susah la nak dapat markah tinggi.Manusia kan ada emosi.emosi akan mempengaruhi keputusan yang dibuat.Kecualilah yang dinilai itu kita tak kenal.So kita akan nilai berdasarkan tahap kualiti hasil kerja dia je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 02:05 PM | Show all posts
sistem yang tak bijak serta ternyata tak cerdik!
masing-masing berdengki tahap gaban...fitnah sana fitnah sini..
kalau gitu apa guna LMPT? Kalau aku aku cari staff yang kamcing yang tak selalu buat peel...
member gred setaraf yang aku dgn dia akan buat barter trade....ko bagi baik  aku bagi baik
amacam?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-5-2011 02:27 PM | Show all posts
emm tq atas feedback yg diberi.. actually sistem nih cara pelaksanaannya dah dikeluarkan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2011 12:02 PM | Show all posts
JPA kata bulan JULAI akan diadakan PROSPEK untuk menggantikan PTK.Sekarang ni lagi 4 hari nak masuk bulan Ogos.Senyap je tak der apa2 berita pun pasal penilaian terbaru ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 10:55 PM | Show all posts
salam semua...sori xleh nak votee la...huhuhuhu...tak setuju...ermm..rakan sejawatan????biar betul...???manusia terutama sekali melayu memang kuat dengki pun...ade ke yg nak tgk rakan sejawatan lain yang ade kelebihan sikit nak naik.???kalo pegawai atasan pun kena kuat kipas baru boleh naik...tu pun kalo pegawai atasan nak lepaskan...pe la...tak telus...dan banyak "bias"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2011 08:53 AM | Show all posts
emm pas ak pikir2 rasa2 cara terbaik adalah dgn menghadiri kursus kemudian diadakan ujian pastu klau lulus baru boleh diperakukan kenaikan pangkat or anugerah cemerlang or wat eva la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 10:30 AM | Show all posts
tgk dulu 1st pelaksanaan dia camne... kalau ok baru boleh komen
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 03:13 PM | Show all posts
dah diumum ke format baru tu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 03:57 PM | Show all posts
dgr cite format ni dimansuhkan..dh ganti ngn yg lain kekdahnyer..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2012 04:04 PM | Show all posts
exam PTK x penah2 pat 4...
cam ampeh jek soklan...
huhhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2016 01:33 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 02:57 AM GMT+8 , Processed in 0.088986 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list