CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2924|Reply: 13

[Tempatan] Pokok tumbang: Suami isteri parah, anak dalam kandungan meninggal dunia

  [Copy link]
Post time 23-6-2024 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sepasang suami isteri cedera parah manakala anak dalam kandungan berusia lima bulan meninggal dunia dalam kejadian pokok tumbang di Simpang Empat pada Ahad. -Foto PDRM

KANGAR: Sepasang suami isteri cedera parah manakala anak dalam kandungan berusia lima bulan meninggal dunia dalam kejadian pokok tumbang susulan ribut di Simpang Empat, di sini, awal pagi Ahad.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Baeyah Abdul Wahab, mangsa, Muhammad Danish Hakim Hanizam, 18, dan isterinya Nuraleya Syazreena Roslan Anuar, 18, dilapor sedang menaiki motosikal di sebatang jalan di Kampung Padang Benta, Simpang Empat ketika kejadian jam 3.15 pagi itu.

Siasatan awal polis mendapati Nuraleya Syazreena menunggang motosikal berkenaan manakala suaminya Muhammad Danish Hakim Hanizam membonceng.


"Kejadian jam 3 pagi itu berlaku ketika pasangan berkenaan dalam perjalanan pulang dari sebuah kedai makan di Sungai Baru, Simpang Empat menuju ke kediaman mereka di Kampung Sungai Bugis.

"Tiba di lokasi kejadian 15 minit kemudian, sebatang pokok tumbang menghempap motosikal dinaiki mereka," kata Baeyah.

Pemeriksaan di Hospital Tuanku Fauziah (HTF) Kangar mendapati Nuraleya Syazreena mengalami pendarahan dalam kepala.

"Selain itu, Nuraleya Syazreena turut patah tulang pinggang kiri dan kanan manakala kandungannya yang berusia berusia lima bulan disahkan meninggal dunia oleh doktor.

“Dia masih dirawat di wad kecemasan HTF bersama suaminya yang patah tulang paha kaki kanan," katanya ketika dihubungi Astro AWANI hari ini.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 07:23 PM | Show all posts
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّآ إِلَيْهِ رَٰجِعُونَ
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.
Gws.Semoga Allah permudahkan urusan kalian.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah..
Semoga mereka diberi ketabahan & kekuatan hadapi dugaan
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah
Mmg kuat ribut ni awal pagi td
Serata2 byk kes pokok tumbang
Start dr 2am sampai 3:30am, aku yg tgh tido pun boleh terjaga sebab dgr bunyi benda terhempas2
Mmg lps tu payah la nak tido blk sebab dada dah berdebar2
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu..kesiannya..takziah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-6-2024 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah,
Kiranya isteri yg pregnant tu bawak motor kan? Suami bonceng kat belakang kan.
Sana sini pokok tumbang amik nyawa org
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:47 PM | Show all posts
Dalam bulan lepas rasanya, pun ada  1 family anak 1 atau 2 (tak ingat) Tengah naik motor waktu siang, tetiba kena timpa pokok. Mereka jatuh bergelimpangan atas jalan, nasib baik kereta kat belakang tu tak laju dan sempat elak.
Kesian sangat - tak sanggup nak ulang tengok.
Mudah-mudahan mereka sekeluarga takde kecederaan serious dan dah ok lepas kejadian tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakbar..semoga kedua2nya cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah..Semoga cpt sembuh dan dipermudahkan urusan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 10:19 PM | Show all posts
Innalillahiwainnalillahirojiun
Tapi kul 3 pagi
Ko dok buat apa dek
Kalau ada kerja tak dapat dielak ye la
Mujur muda lagi, kalau couple middle age baru anak first tergugur gitu lagi haru
Moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
yoppoy replied at 24-6-2024 10:19 PM
Innalillahiwainnalillahirojiun
Tapi kul 3 pagi
Ko dok buat apa dek

mgkin laki bini ni keja kedai makan ke mana nk tau..
takkan la pkl 3 pg baru balik mkn kan
umur pun masing2 18, boleh kerja apa sgt kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 11:20 PM | Show all posts
shy79 replied at 24-6-2024 11:09 PM
mgkin laki bini ni keja kedai makan ke mana nk tau..
takkan la pkl 3 pg baru balik mkn kan
umur pu ...

Itu la kan
Makin banyak lak dengar case pokok tumbang
Mujur area iols ujan lebat pandai dia cari timing
Nauzubillahiminzalik la jadi pa pe at least tengah siang buta
Sadis kalau jadi kul 3 pagi buadnya terjadi di jalan lengang
Elok cedera boleh diselamatkan lagi
Terus padam sebab lambat terima bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah...
kesiannya parah dua2 anak plak meninggal
harapnya cepat sembuh la suami isteri ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:31 AM GMT+8 , Processed in 0.066987 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list