CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6086|Reply: 65

[Jenayah] Trend dekatkan muka pada skrin undang ‘soft porn’

  [Copy link]
Post time 23-6-2024 05:33 PM | Show all posts |Read mode
Trend dekatkan muka pada skrin undang ‘soft porn’
Oleh MOHAMAD NAUFAL MOHAMAD IDRIS
23 Jun 2024, 5:26 pm

Ustazah Asma'.

PETALING JAYA – Trend merapatkan muka pada skrin yang tular di media sosial TikTok baru-baru ini, boleh mendatangkan kesan buruk kepada masyarakat.

Ini kerana tindakan tersebut dianggap boleh membuang sifat malu serta menjatuhkan maruah seseorang.

Penceramah terkenal, Ustazah Asma’ Harun berkata, ia boleh menjadi bahan kepada individu yang tidak bertanggungjawab untuk melakukan perbuatan menjijikkan.

Ustazah Asma’ menjelaskan, perkongsian video seumpamanya yang dikongsi secara umum boleh mencetuskan ‘soft porn’, sekali gus mendatangkan dosa dan hukumnya adalah haram.

“Suara yang lembut sahaja pun sudah dilarang, inikan pula dengan gaya menggoda dan wajah yang didekatkan dengan skrin.

“Allah SWT melarang perbuatan tersebut di dalam surah al- Ahzab ayat 32 “Oleh itu, janganlah kamu berkata-kata dengan lembut manja kerana yang demikian boleh menimbulkan keinginan orang yang ada penyakit dalam hatinya, dan sebaliknya berkatalah dengan kata-kata yang baik,” katanya.

Baru-baru ini, tular di TikTok apabila seorang pempengaruh terkenal memuat naik video seolah-olah mengajak penonton mendekatinya bagi mendengar nasihat yang ingin disampaikan. – KOSMO! ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dunia akhir zaman yg semakin "sakit"
mcm mcm trend n peel
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 05:58 PM | Show all posts
trend apa tu. minta tepek 1 sample
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai ya yg stitch dekat tt sana video ni. Huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 23-6-2024 05:58 PM
trend apa tu. minta tepek 1 sample

Ya aku pun curious trend apa pulak ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 09:13 PM | Show all posts
Jaga kedai sendiri dululah.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-6-2024 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tayang muka pinggan full screen ke?


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 23-6-2024 09:43 PM
Babai replied at 23-6-2024 09:13 PM
Jaga kedai sendiri dululah.


PW belum siasat lagi ke? Dulu aku neutral je dgn sheols. Tapi bila baca thread sebelah tau sekejap2 bukak kedai baru, ada rumah baru rasa krik2 juga.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2024 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo? Muka dekat2 screen lagi la orang lari ahahaha hilang filter
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tak layan tik tok jd tak tahu la

ke mcm video asmr tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi mcm mana soft porn kalau muka dkt ni? Serious takleh nak imagine..
Soft porn bukan ke maksudnya percakapan/perilaku yang macam ke arah lucah tp tak terlalu ketara gitew
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:42 PM | Show all posts

ala2 mcm ni


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2024 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Lets define soft porn....aduhlah..sng cite jgnlah tyg apa2 kat soc media
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Si kentut faraj ni dah berbunyi plk
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Serba serbi pn jd modal utk di sexualised.
Kulur kilir sembang agama tp dlm kepala kotoq penoh taik.
Sendri ketagih porn.
Hujung² salahkan pompuan xkatop aurat.
Ptuih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2024 06:58 AM | Show all posts
sibuk je betina ni ..

dia ni aku x suka sejak dia muncul ..berangan nak jadi artis

dia ni fake ..betina fake
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 08:27 AM | Show all posts
Budak tu dah selamat delete video dia

Memang mengundang sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Amende pulak trend dekatkan muka kat screen nih.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari ustajah sehingga kaki ikut trend sama pelik...memang susah yea untuk behave secara normal.. LOL
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 03:05 AM GMT+8 , Processed in 0.324251 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list