CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 10693|Reply: 56

[Dunia] Walaupun KKM kata rakyat Malaysia gemok tetapi kajian tunjuk wanita Malaysia Ke-6 Paling Cantik Di Asia, Atasi Singapura & Thailand.Acik forum bangga?

  [Copy link]
Post time 9-6-2024 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 9-6-2024 10:42 PM

Malaysia Berada Ditangga Keenam Tercantik Di Asia



Berdasarkan kajian yang dibuat oleh laman web kewangan Insider Monkey, wanita Malaysia berada di tangga keenam paling cantik di Asia dengan skor sebanyak 0.75.

Hasil kajian ini menunjukkan Malaysia berjaya mengalahkan negara jiran yang lain seperti Singapura, Thailand dan Indonesia yang masing-masing berada di tangga kesembilan, ke-10 serta ke-11.

Ia diukur berdasarkan beberapa kriteria antaranya seperti kepelbagaian budaya, pengaruh fesyen dan kejayaan dalam pertandingan ratu cantik (beauty pageants).

Menurut laman web berkenaan, kepelbagaian etnik di Malaysia yang terdiri daripada Melayu, Cina, India dan etnik yang lain telah menghasilkan gabungan yang unik pada ciri-ciri wajah dan kecantikan.

Malah, kajian itu menunjukkan prosedur kecantikan yang paling popular di negara ini adalah rhinoplasty (pembedahan mengubah bentuk hidung), liposuction (sedut lemak) dan pembedahan kelopak mata.

Pada masa yang sama, Insider Monkey menjangkakan perniagaan kosmetik di Malaysia akan memperoleh keuntungan US$451.3 juta (anggaran kira-kira RM2.1 bilion) pada tahun 2024.

Sektor kecantikan dan penjagaan diri di negara ini juga dijangka akan menghasilkan keuntungan US$ 3.24 bilion (kira-kira RM15.1 bilion) bagi tahun yang sama.

Berikut merupakan skor dan kedudukan 20 negara asia yang lain:

Korea Selatan – 1.0
Jepun – 0.95
Vietnam – 0.9
Filipina – 0.85
Iran – 0.8
Malaysia – 0.75
India – 0.7
China – 0.65
Singapura – 0.6
Thailand – 0.55
Indonesia – 0.5
Hong Kong – 0.45
Macau – 0.4
Bhutan – 0.35
Taiwan – 0.3
Kazakhstan – 0.25
Sri Lanka – 0.2
Pakistan – 0.15
Myanmar – 0.1
Laos – 0.05

https://www.insidermonkey.com/blog/20-countries-with-most-beautiful-women-in-asia-1308851/?singlepage=1

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 10:43 PM | Show all posts
mesti lah bangga
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lawa bangga yg wajah hauk tetap bersedih
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska
Trisna
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Calling-calling @trisnalovezul Apa lagi lho mau komentar dong.. Kan sudah udah guwe bilang sama lho.. Wanita Malaysia ini cantek bangat sih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab kita lots of mix kee?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku mana2 negara pun mesti ada jugak wanita cantik lawa. Lagipun cantik tu subjektif. Jadi sebagai rakyat Malaysia, sudah tentulah berbangga atas kajian ini. Bak kata tok jamal, siapa bilang gadis melayu tak menawan, tak menarik hati
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kita pun dah byk mix..
korea no 1? pakai spek tak tu..
iran tu betul la lawao
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi tiap2 tahun miss world miss universe unplace.


Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:29 PM | Show all posts
korea lepas plastic surgery lawa

kalau tgk yg ori….errrrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Syantik keww sophia barakbah tt..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimo.mimo replied at 9-6-2024 11:02 PM
Sebab kita lots of mix kee?

Yee. Lots of mix mcm syayee
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:24 AM | Show all posts
dorang buat survey dekat sabah sarawak ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Thailand lawa sbb bapuk byk surgery sana sni. Sg mmg hauk la. Hat birkin byk2 tu pon xlawa compare indon jakarta dgn 1 singapore tu sah2 lawa lg warga jakarta. Xpernah jumpa SG yg lawa
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm merepek jah list tu. xmgkin SG atas thai n indon. Korea selatan majority muka awam. Bae shazy ke ape nama tu pon alahai rupa biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:08 AM | Show all posts
Korea tu lepas bedah hidung ke mcm mana? Ke tanam benang dalam hidung, dari kemek terus mancung.. Tahan 1-3 tahun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 10-6-2024 10:08 AM
Korea tu lepas bedah hidung ke mcm mana? Ke tanam benang dalam hidung, dari kemek terus mancung.. Ta ...

Melayu skrg pun dah ramai modify hidung.. mcm kwn ofis  ai sejak dah renovasi hidung ni penuh ig dgn gambar muka dari sisi.. paling x menahan mengaku tuh mmg genetik hidung mancung
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kazakhstan kat bawah? Bior betikk
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Dafak KorSel dok ataih?!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 10-6-2024 03:36 AM
Kazakhstan kat bawah? Bior betikk

Ummah Kazakh, Paki, Bhutan tu suma lagik lawa dari negara Kpop.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85343 Replies : 200
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36139 Replies : 44
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14810 Replies : 14
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 11:52 PM GMT+8 , Processed in 0.181571 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list