CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6513|Reply: 63

“Ingat Lelaki Suka Gelap-Gelap Ke” – Tak Berhati Perut, Lelaki Hina Wajah Haneesya Hanee Kerana Benci Watak ‘Sally’

[Copy link]
Post time 7-6-2024 03:34 PM | Show all posts |Read mode




Susulan terlalu berang denagan watak Sally yang dilakonkan oleh Haneesya Hani dalam drama Aku Bukan Ustazah, seorang lelaki mengutuk rupa paras aktres terbabit.


Kesal dengan tindakan lelaki itu, Haneesya memohon orang ramai untuk tidak terlalu terbawa-bawa emosi dengan drama yang ditontonkan hingga tergamak menghina wajahnya.


"Itu Sally, bukan saya. Kalau nak menghina pun agak-agaklah. Komen-komen negatif seperti ini sia-sia, buat dosa."


Kata Haneesya, sepatutnya netizen menjadikan drama tersebut sebagai pengajaran hidup dan bukannya menjadi ia sebagai platform untuk menyerang hal perbadi pelakon.





Dalam pada itu, aktres terbabit turut menyatakan dirinya membaca semua komen yang ditinggalkan oleh netizen di akaun media sosialnya, sama ada positif atau negatif.


"Sebenarnya saya baca setiap komen dan macam-macam kata saya Barbie, Aisha Winx Club, Esmeralda dark skin mode serta banyak lagi."


Sekadar info, drama Aku Bukan Ustazah turut dibintangi oleh MK K-Clique, Zahiril Adzim, Erysha Emyra, Syaza Bae dan ramai lagi.


SUMBER : TikTok/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 03:40 PM | Show all posts
sebagai insan kulit gelab aku rasa terhina dgn kata kata tersebut...demi memperbaiki rupa paras keturunan aku berkahwin dgn lelaki Italy..semoga anak anak aku kulit cerah
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupa dia macam orang ethiopia. Pakai shawl lagi nampak macam orang sana. Cantik je kulit dan rupa paras. Tapi nak buat macam mana orang asia suka putih pucat macam mayat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau putih tapi features tak lawa pun tetap tak lawa. Dia ni cantik featuresnya. Kulit pun cantik je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:52 PM | Show all posts
laaaa... tak habis2 lagi ker??
modal dia tu jer ker.... hahahahaa...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:57 PM | Show all posts
betul la cakap sorang forumer ni. asal keluar je nama dia, mesti sebab isu warna kulit
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-6-2024 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan lah dia ni. Keluar ceriter je mesti pasal warna kulit dia. Hari tu pasal takde duit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaza tu yg paling jahat. Sejenis kawan batu api.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
omputeh suka jer kulit camni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 7-6-2024 04:15 PM
Zaza tu yg paling jahat. Sejenis kawan batu api.

betul zaza yg putih melepak tu very the batu api..asyik membakar sally tu sally itam terbakar dek batu api
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
jihyomelly replied at 7-6-2024 04:33 PM
betul zaza yg putih melepak tu very the batu api..asyik membakar sally tu sally itam terbakar dek  ...

Sally tu asalnya ok je dia. Takdelah hati busuk. Zaza yg kuat sangat cucuk batu api.

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang kenyataan, orang melayu minat yg berkulit cerah. Dalam keluarga pun akan ada perasaan itu.
Tapi jika sudah berkulit gelap, abaikan sajalah...tunjukkan kelebihan seperti kemahiran, ilmu ,perwatakan yg lebih baik
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa je kot dia ni. Yg cakap tak suka pempuan kulit hitam i bayangkan muka pecah rumah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
hokeypokey replied at 7-6-2024 04:31 PM
omputeh suka jer kulit camni..

Nanti konfem die ni dapat kawin mat saleh punye..pasal org melayu kite select nk bini putih2 aje..mmg taste mat saleh la features muka n skin tone die ni..tengok nurul ajai tu elok je now kawin mat saleh..bahagia je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 05:46 PM | Show all posts
anak aku & kwn2 dia ada jumpa dia ni
ms dia ni teman adik dia main futsal
elok je lawa kata bdk2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 06:13 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 7-6-2024 03:52 PM
laaaa... tak habis2 lagi ker??
modal dia tu jer ker.... hahahahaa...

Sebab tu je yang boleh org kutuk pasal dia. Dia cantik, tinggi, bercakap pun suara sedap, takde kontroversi pelik-pelik selain kes Dewi dia dulu.

Orang bila dah tak suka, warna kulit pun dia akan jadikan modal mengutuk.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 7-6-2024 05:43 PM
Nanti konfem die ni dapat kawin mat saleh punye..pasal org melayu kite select nk bini putih2 aje.. ...

Unless kalo dia pon g cucuk vit c,telan berbotol2 produk mencerahkan kulit bagi jadi putih mayat cam artis2 lain aq paling menyampah bila org suh guna produk tu produk ni makan tu makan ni biar bagi putih,kononnya dh putih baru la cantik,baru ada org nak,kalo produk tu x serasi ngan kulit aq naik rashes,acne bagai yg bcakap tu selamba lepas tangan,disalahkan kita balik org lain pakai elok je
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku tak suka dia ni sb suka mainkan isu warna kulit. Tp skrg aku suka pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tak habis2 lagi ke hal kulit ni? tapi iols memahami, penghinaan itu walaupun dah takde orang kutuk, tetap rasa tak yakin dgn diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk tny klu kelam gelemat mcm dayang senandung mcm ni klu drip whitening ada efek cerah sikit x? Xminx melepak tahap tit zakyah, cukup leh dpt mcm cyda melvin gitu ok dh. Dpt x.

Sbb dayang nurpekzah dlu malap semalam isyak jugak tp skrg why makin cerah yehhhhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 04:51 AM GMT+8 , Processed in 0.060240 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list