CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2439|Reply: 7

‘Saya Akan Buat Laporan Polis Sekiranya Ugutan Itu Boleh Mengancam Nyawa’ – Iman Troye

[Copy link]
Post time 6-6-2024 05:49 PM | Show all posts |Read mode






Penyanyi Iman Troye memberitahu dia akan membuat laporan polis sekiranya menerima ugutan yang mengancam nyawanya dan keluarga.


Menerusi temu bual bersama OhBulan! Iman berkata, dia dan keluarga pernah menerima ugutan sebelum ini. Walau bagaimanapun dia memilih untuk mengabaikan ugutan tersebut kerana yakin ia dibuat oleh individu bawah umur.


"Sebagai selebriti, buli siber adalah perkara biasa. Cuma, saya lebih suka tidak melayan ugutan selagi mana tak jejaskan hidup. Lagipun, bila tengok profil netizen tinggalkan komen, mereka masih budak-budak."


"Mungkin terlepas cakap atau sahaja nak sakitkan hati, jadi saya lebih senang tak mengendahkan."


"Sekiranya ugutan boleh mengancam nyawa saya dan keluarga, barulah saya buat laporan polis."


Tambah Iman, dia suka membaca komen netizen di media sosial. Namun, masih mempunyai batas jika ia keterlaluan.


"Keterbukaan tetap ada batasnya. Sekiranya keterlaluan saya akan berhenti membaca."


"Saya tak pernah rasa tertekan dengan kecaman dilemparkan. Sebaliknya, saya akan ambil komen negatif sebagai motivasi untuk perbaiki diri."


"Saya bersyukur ada yang menegur, saya tak suka bongkak, tolak tepi dan marah balik teguran netizen."


"Saya lebih suka ambil secara positif kerana itu sebenarnya dapat memperbaiki lagi kekurangan saya."


Sumber : OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2024 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sape plak ugut iman trojen ni??? sian takde org komen kt adik tok vida
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dik iman tunjuk gigi je dik iman. Confirm dorg takut
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
iols tak tau cite tetiba vida 2.0 kata kena ugut. sesiapa boleh cite apa yg terjadi? ke uols pun tak tau apa2 pasal dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:57 AM | Show all posts
kenapa panggil dia vida 2.0

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
netizen yg kuat kecam, kaki kutuk ni pun nan hado. aku pernah je ada kena kutuk dengan fans satu retis ni.Perasan nak mati, syok sendiri, bila aku stalk dia alahai. Acik gomen gigi berterabur, laki dia jangan cakap lah.Life dia pun haprak.  Aku ketawakan balik je more to kesian kat dia kalau dunia dia ni setakat bijak on smartphone.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
you cool cool je Iman.  of cos yang threatening kau bagi je surat lawyer terus. tak payah warning.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 01:48 PM | Show all posts
iman trolled
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 05:28 PM GMT+8 , Processed in 0.077295 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list