CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 33234|Reply: 122

“Sejahat-Jahat Saya Pun, Hati Saya Takkan Tergamak..” – Azlan Bakal Bernikah Pada Hari Selasa, Tepis Tuduhan Hilangkan Diri

  [Copy link]
Post time 27-5-2024 11:01 PM | Show all posts |Read mode




Baru-baru ini, seorang individu yang sempat tular di media sosial kerana bayinya yang menghidap sakit paru-paru kronik iaitu Mohd Azlan telah mengesahkan dirinya telah mengambil borang nikah pada Ahad lalu dan berancang untuk berkahwin pada hari Selasa.


Kata Azlan, dia amat berterima kasih kepada pihak masjid yang membantu melancarkan segala urusan persiapan pernikahannya. Menurut individu ini, dia akan melakukan ujian HIV dan ujian darah pada hari ini sebelum akad nikah esok.


"Ya betul, tadi saya pergi ke masjid untuk selesaikan kertas kerja berkaitan borang nikah. Esok (Isnin) akan pergi ke klinik untuk buat ujian HIV dan ujian darah. InsyaAllah kalau semua dipermudahkan, lusa (Selasa) saya akan akad nikah dengan pasangan.



"Dia beritahu saya apa yang penting sekarang ni adalah untuk percepatkan segalanya, tidak kisah apa pun yang berlaku sebelumnya. Tiada manusia yang dapat lari daripada kesilapan."


Dalam pada itu, Azlan turut menepis dakwaan bahawa dirinya dan pasangan telah menghilangkan diri. Katanya, dia pergi bertujuan untuk mengambil borang nikah manakala bayinya pula ditinggalkan di rumah bersama pasangan serta ibu mentuanya.


"Kalau saya lari, siapa yang akan jaga mak saya yang lumpuh. Sudah bertahun saya jaga mak saya tak akan saya senang-senang nak tinggalkan dia seorang diri di rumah."

"Sejahat-jahat saya pun, hati saya tak akan tergamak tinggal mak saya seorang diri."






Terdahulu, Mohd Azlan telah tular di media sosial apabila sebuah hantaran melihatkan bayinya yang baru berumur 11 bulan dengan memakai bantuan alat pernafasan harus menaiki motor untuk ke hospital.


Susulan tularnya hal itu, orang ramai telah berpakat untuk menyumbangkan bantuan kepada keluarga ini.


Sumber : Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2024 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Comey comey anak anak. Bulat bulat. Rambut lurus. Kulit bersih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
No comment.


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kot ada pulak yg jatuh kesian nak sponsor majlis nikah baju nikah katering nikah blablabla. Rakyat mesia pemurah.
Apa pun bagus jugak benda jd viral.. Terus nikah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa status girlfriend dia ni sbnrnya? Ingtkan masih isteri someone
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 11:49 PM | Show all posts
Then yang sblm ni dok sama2 NFA kah?
Pasni kot ade yang kesian, leh sponsor baju, pelamin.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-5-2024 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur bila terbongkar gini nak dihalalkan juga akhirnya.
Nanti ramai ke yg sudi sponsors nnt
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian orang susah senarnya. tak tau nak explain macam mana. tapi kalu betul menagih tu, efek bukan kat diri sendiri saja. menurun ke anak anak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2024 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 28-5-2024 01:24 AM
kesian orang susah senarnya. tak tau nak explain macam mana. tapi kalu betul menagih tu, efek bukan  ...

Dia mendadih zaman dulu. Agak x adil kalo nak hukum org berdasarkan kisah silam dia. Skrg dia dah bertaubat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 07:21 AM | Show all posts
betul..taktau nak comment camne..cuma doa dipermudah kan urusan dia..comei2 anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 07:52 AM | Show all posts
otai_g replied at 27-5-2024 08:26 PM
Dia mendadih zaman dulu. Agak x adil kalo nak hukum org berdasarkan kisah silam dia. Skrg dia dah  ...

So betul lah dulu pernah? And duit derma yang dapat dulu guna untuk beli benda tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 07:54 AM | Show all posts
even org ckp depa mcm2, satu benda iols masih respek. they masih jaga anak special tu. depa x lari. moga dipermudahkan urusan mereka sekeluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:18 AM | Show all posts
news pasal dorang ni akan kekal dalam internet ni sampai la anak dorang besar beranak pinak pulak... hmm
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:20 AM | Show all posts
satu part dh selesai, so skrg ni nak tau adakah anak tu betul2 sakit? sbb MO dr tahun 2016 tu sama so netizen perlu tahu sbb yg menderma pon sbb kesian kat bdk tu je
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Test la ujian air kencing tu dulu.. positive dadah ke tidak..

Lain mcm menunggang agama nya
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 28-5-2024 04:26 AM
Dia mendadih zaman dulu. Agak x adil kalo nak hukum org berdasarkan kisah silam dia. Skrg dia dah  ...

Sorry aku skeptical orang gini sembuh mendadih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2024 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-5-2024 12:25 AM
Test la ujian air kencing tu dulu.. positive dadah ke tidak..

Lain mcm menunggang agama nya

Sikit pun takda malu berzina sampai keluar 2 anak. Dah biasa sgt agaknya foc s** zaman skrg.

Keja nelayan dok plak kedah susah nak 100% clean
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 28-5-2024 08:30 AM
Sikit pun takda malu berzina sampai keluar 2 anak. Dah biasa sgt agaknya foc s** zaman skrg.

Kej ...

Nelayan laa paling ramai amek dadah...

Sbb nak bersengkang mata and ada drug pusher
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kenape aku rasa ayat dia ayat pancing.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau x diviralkan. x dinikahi agaknya.. Allah dah lama bg peluang. now aib terdedah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:27 AM GMT+8 , Processed in 0.058814 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list