CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 12265|Reply: 58

Saya dengar suara Nabil nazak – Ibu

  [Copy link]
Post time 26-5-2024 05:53 PM | Show all posts |Read mode




Ibu kepada Allahyarham Nabil Mentor, Fatimah Abdullah memaklumkan anaknya mula menunjukkan tanda-tanda kurang sihat sejak subuh sebelum menghembuskan nafas terakhir pagi tadi.


Fatimah berkata, menantunya Adelia Citra Hapsari terus menghubunginya selepas melihat kesihatan Nabil dalam keadaan tidak baik.


“Sewaktu Nabil mahu solat subuh, isteri maklumkan keadaannya sudah mula nampak tidak baik dan mengalami kekejangan. Jadi, dia terus hubungi saya.


“Ketika sedang bercakap, saya ada dengar suara Nabil seolah-olah sudah nazak. Kemudiannya, kami terus hubungi ambulans dan arwah dibawa ke hospital dalam masa 30 minit kemudian.


“Kalau diikutkan arwah disahkan meninggal dunia di Hospital Ampang, pukul 9.15 pagi tadi, namun keadaannya sudah mula merosot sejak di rumah,” katanya.


Ditanya keadaan kesihatan Allahyarham Nabil, anaknya tiada sebarang penyakit selain mengadu sakit perut beberapa bulan lalu.


“Kalau diikutkan, arwah memang sihat dan tiada masalah kesihatan yang kritikal. Arwah juga selalu aktif terutama ketika bekerja. Kadang-kadang sampai lewat malam, jadi dia pun selalu tidur lambat.


“Sebelum ini, arwah ada mengadu sakit sikit-sikit termasuk di bahagian perut sejak dua atau tiga bulan lalu.


“Namun, perkara tersebut datang pada masa tertentu sahaja. Jadi, sekarang kami tengah tunggu ‘post-mortem’ daripada unit forensik,” ujarnya lagi.


Dalam masa sama, Fatimah tidak melihat sebarang perubahan terhadap anaknya walaupun rakan-rakan Nabil sedar arwah menjadi lebih pendiam.


“Kawan-kawan cakap, arwah banyak berdiam tetapi saya tidak nampak apa-apa sebab arwah masih berborak dengan saya.


“Namun, saya pernah terdetik bagaimana kalau Nabil sudah tiada nanti.


“Saya berfikir apa akan jadi dan siapa akan jaga anak-anak yang masih kecil. Saya tak tahu kenapa boleh terfikir sebegitu, macam tiba-tiba sahaja ia datang,” jelasnya.


Pagi tadi, dunia hiburan dikejutkan dengan berita pemergian Nabil yang juga merupakan Naib Juara dalam program realiti Mentor musim pertama.


Allahyarham Nabil yang juga anak kedua daripada empat beradik, bekerja di Unit Pembangunan Kandungan Bahasa Melayu Astro sejak lima tahun lalu.


Dalam karier nyanyiannya Nabil pernah menghasilkan satu album, Dari Jauh pada 2006 dan antara single nyanyiannya seperti Hati Ini, Hey Emma, Dari Jauh, Beku, Selangkah (OST Aladdin) dan Kenangan Lama (OST drama Ijab Kabut).


Bagi karier lakonan pula, dia pernah membintangi drama Seribu Erti pada 2007, Kerana Kirana 2 (2008), Kamelia Katrina (2009) dan Ijab Kabut (2022), selain filem Aladdin dan Boboiboy Movie 2 sebagai Kapten Kaizo (2019).


Allahyarham meninggalkan seorang balu dan dua anak.


Sumber -KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2024 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya
Tapi sakit perut merupakan Salah Satu tanda ya .
Iols kena pneumonia masa January lepas mmg doc cakap sakit perut Salah Satu tanda sakit jantung sebab iols masa tu sakit dada dan check ECG okay Saja
Iols ckp la maybe Saya Ada tanda2 sakit jantung kot...haha..
Tapi doc cakap Bukan sakit dada Saja tandanya sakit jantung...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bukan sakit perut tu tanda2 sakit jantung, patients/org awam kdg2 tak dpt beza sakit perut/pedih hulu hati/sakit dekat septum tu. Area dia lebih kurang. Untuk mudahkan awareness,  doktor cakap je kalau sakit perut yg bukan sebab terberak/cirit/gastrik, buat je ecg. Check jantung.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 07:36 PM | Show all posts
Salam takziah
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya jangan anggap sakit perut tu gastrik.
Kawan I permah kena juga. Kalau sakit perut dan ada cold sweat, kepala basah tu, cepat2 ke hospital. Itu tanda paling besar utk sakit jantung.

I memang terkejut baca tadi.
Semoga Allah ampunkan arwah nabil & dimasukkan ke syurga firdaus.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Inalillahi wainna illahirojiun
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-5-2024 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni protege siapa tah dulu, nora persimpangan dilema kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
phalanx replied at 26-5-2024 07:00 PM
Dia bukan sakit perut tu tanda2 sakit jantung, patients/org awam kdg2 tak dpt beza sakit perut/pedih ...

Tq sis atas info.
Iols kalau sakit perut ke klinik panel,xde check apa pun,bagi ubat n mc jah.dia cakap kalau tak ok,dtg lagi ye esok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2024 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya: dia ni protege siapa tah dulu, ...


Ya betul protege nora
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lain mukanya .. tak kenal tadi, tenung lama² baru ingat. Dia ada vaping or smoking tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah
Mak dia rajin share kat socmed nabil and sepupu sepapat nyanyi2
Mmg berbakat depa
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh sakit perut pun antara simptom jantung..? Teringat anak exboss aku..pun sakit perut, esoknya meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk lbih kurang crita abam.tp abam tu tgh tidur terus direct meninggal. Yg ni dia jaga dlu kan utk subuh.. but still nk lebih kurang, anak kcik2. Harap allah bantu ringankan beban isteri utk masa dpn pling pnting kwangan.

Rsau aku kdg pkir cane klu laki aku mati muda. Aku ni hoswife pultime. Hope sgt jika tkdir gini jugak, aku ni reti la nk start kluar bekerja smula. Tkut kekok je dh lama tggal alam pkrjaan.. i hate keja sbnrya, sbb xmmpu nk facing toxic people, toxic vibe smua tu. Elakkan la ya allh aku xsggup nk kejaaaa. Bg aku mati dlu xpe
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dagusengett replied at 26-5-2024 10:03 PM
Innalillah
Mak dia rajin share kat socmed nabil and sepupu sepapat nyanyi2
Mmg berbakat depa

Apa ig omaknya sista?
His parents divorced ke ?
Sbb pakcik zaman begamba dgn acik lain
Pastu ig kakak dia pon, ada gmbr omak dgn fmly lain pula
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:44 PM | Show all posts
--bini dia mesti trauma, sempat nazak dan kekejangan
--nampak badan macam takde le gemuk
--ini kira premature death, mungkin warisi kat anak anak, esp lelaki
--kalau tak cukup tidur penyebab juga kepada masalah jantung especially yg nak menuju ke 40s
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 26-5-2024 10:15 PM
Nk lbih kurang crita abam.tp abam tu tgh tidur terus direct meninggal. Yg ni dia jaga dlu kan utk su ...

Sis suruh lah suami ambil hibah..ada jer yg murah bulanan dlm 110...if jd apa2 pd suami at least you ada duit untuk bertahan 2-3 tahun sementara cari kerja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2024 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 26-5-2024 10:27 PM
Apa ig omaknya sista?
His parents divorced ke ?
Sbb pakcik zaman begamba dgn acik lain

Timbigpix
Tiktok you
Ye dah divorce and dua2 remarry as per dlm gambor ler
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
soulmatte replied at 26-5-2024 10:46 PM
Sis suruh lah suami ambil hibah..ada jer yg murah bulanan dlm 110...if jd apa2 pd suami at least y ...

Ha ah good idea. Ada shuben penah ckp mmg nk hibah. Alhmdlh dia ada kesedaran. Prepare for the worst. Bkn gila hrta tp jaman now benapas pun nk guna duit nyah. Ko mati masuk tanah ni yg mata tekebil2 ni nk makan kan nyah
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 12:07 AM | Show all posts
اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُون
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2024 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.
Salam Takziah.
Iols baru tau dia VA kapten kaizo dlm boboiboy.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
...Skrin TV...
seribulan...Skrin TV...
Views : 5499 Replies : 9
Kamala pecah rekod
maklukpenggodaKamala pecah rekod
Views : 156 Replies : 1
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 121103 Replies : 1639
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40859 Replies : 338
'The Malaya' rekaan pereka fesyen ternama Rizman Ruzaini bakal digayakan Kontinjen Malaysia di upacara perasmian Sukan Olimpik
YgBenar'The Malaya' rekaan pereka fesye
Views : 947 Replies : 2
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 22061 Replies : 416
Trump kini calon presiden tertua AS!
maklukpenggodaTrump kini calon presiden tertua AS!
Views : 691 Replies : 1
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87960 Replies : 41
Siti Nurhaliza taja 20 pasangan ‘buat anak’ melalui kaedah persenyawaan in-vitro (IVF).
YgBenarSiti Nurhaliza taja 20 pasangan ‘buat a
Views : 16193 Replies : 43
Mangsa pengabaian ibu kandung mereka,JKM Mohon Bantuan Kesan Ibu Kandung, Waris Kepada Dua Kanak-Kanak Perempuan,Nur Chong Mei Kwan Abdullah, 7, dan Nur Radhiyatul Husna Abdullah, 14,
YgBenarMangsa pengabaian ibu kandung mereka,JKM
Views : 606 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 11:59 PM GMT+8 , Processed in 0.075307 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list