CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 01:41 PM
Alhamdulillah.. hang tau apa marhaban rupanya.. ingatkan ke hulu ke hilir dgn sluar katok jahh..

Of course baru beli dua pasang sebelum raya hari iteww...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 22-5-2024 02:36 PM
naina replied at 22-5-2024 02:16 PM
Yer transport udara paling selamat tapi kalau jatuh tiada maaf bagimu. Setahun berapa kali je kan  ...


Tak perlu ngadap jem melekat pun kheun air traffic? Kecuali kalau runway busy waktu touch down kena berligar atas kayangan dulu utk seketika...itu je

Kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 22-5-2024 01:01 PM
Sekius me
Aku selalu flight 8-9 jam tak pi toilet dlm flight utk melepas ye
Kecuali utk ambil wudh ...

Aku dengar cabin crew komplen ko tarik seat belt sampai loo...apa betul?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 22-5-2024 02:06 PM
SIA takde reveal siapa pilot dia pulak kan? Kalau MAS dah habis keluar cerita gosip pasal pilot.

Sebab iteww mh370 boleh sampai buat movie...theory songsang terlalu banyak bila terlalu ramai "pakar instant" kongsi "kepakaran"  

Kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
takutnya..

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 22-5-2024 09:45 AM
Ada baca org duk komen disebabkn climate change maybe in the future lgi byk severe turbulence. Seram ...

Huru hara di kayangan.


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 03:20 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 22-5-2024 03:22 AM
Yoonggi replied at 22-5-2024 01:11 AM
mmg dasat turbulence ni. syukur selamat mendarat wlupun ada yg injured dan meninggal. condolences t ...
dia trauma sbb kena air turbulence teruk

Trauma akan menjejaskan kualiti hidup seseorang. Semoga insan2 yang mengalami trauma diberi kekuatan dan kesembuhan, Aamiin.

  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamidingdong replied at 22-5-2024 03:00 AM
Iols pernah kena masa flight ke Penang, sib baik la lepas makan. Kalau tak habis kena air panas seba ...

Ehh sama… iols pun pernah kena masa ke penang, kira dah dekat jugak nak sampai. Mujur la selama naik kapal terbang tak pernah kena yang seteruk ini. 18 jam pun aman2 jek… alhamdulillah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau jadi kt airlines malaysia ni mau x cukup tanah ummah dorg mencerca kt sosmed ni khennn..

Btw takziah la kpd para mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 22-5-2024 11:56 AM
25 tahun lepas saya naik SIA juga lalu tempat ni dan kena turbulence agak teruk dekat sana. Nasib  ...

Tulah elok mmg sentiasa pakai je seatbelt tu.. yg kes SIA ni faham lah dah nak smp destinasi kan, so semua pakat jalan2 pegi toilet nak refresh badan siap2 nak landing.. kena pulak long-haul direct flight mesti dah start renggang2 kan badan, baru pas breakfast sama… mana tak nye ramai takdan nak pakai seatbelt. Penah gak dlm toilet tiba2 kapal cam terhoyong hayang, alahai hilang konsentrasi nak memerut
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 22-5-2024 04:27 PM
Ni kalau jadi kt airlines malaysia ni mau x cukup tanah ummah dorg mencerca kt sosmed ni khennn..:lo ...

Ada org komen mujur landing kat Bangkok, kalau kat KLIA ambulance pon terkial² nak dtg.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 02:34 PM
Of course baru beli dua pasang sebelum raya hari iteww...

Lorr.. saiz hang pun ada lagi ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus SIA pandai cover employee. Takde leak sikit pun profile pilot. Kalau Malaysia aku seram habis member punya personal details semua keluar
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 05:08 PM
Lorr.. saiz hang pun ada lagi ka?

34C, 28, 36.....bersepah sizing macam ini....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 22-5-2024 05:07 PM
Ada org komen mujur landing kat Bangkok, kalau kat KLIA ambulance pon terkial² nak dtg.

Kalau yang komen tu oang mesia, maafkan aje la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:57 PM | Show all posts
SalenaGomez replied at 22-5-2024 08:08 AM
Itulah penting sentiasa pakai seat belt kan. SG pon sentiasa pakai even lampu seat belt tu dah pad ...

Bagus tu cuma janganlah tiba2 ada turbulance masa dalam toilet.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 06:59 PM | Show all posts
penmerah replied at 21-5-2024 11:54 PM
Ngerinya
Aku mmg sentiasa pakai seat belt
Lepas ni nak tahan kencinglah Tamo pi toilet

Merbahaya juga. Takut terkucil bila jadi turbulance sebab pundi dah penuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I ke south asia mmg rasa turbulence tapi tak pernah teruk sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 07:01 PM | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 22-5-2024 02:05 AM
Kdg alarm seat bealt pun keluar lambat...ada yg dah bergegar tapi tak keluar langsung..depends pd  ...

Lagi satu boleh tenguk crew. Kalau mereka dah duduk, bermakna turbulance tu kuatlah. If not, mereka selamba aje jalan2 kalau sikit2 goyang
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 06:25 PM
34C, 28, 36.....bersepah sizing macam ini....



Iols bz mlm ni.. sambung esok yach..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 152801 Replies : 2116
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 113730 Replies : 2971
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 14709 Replies : 12
DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
adila39DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
Views : 212217 Replies : 605
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91801 Replies : 749
(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
akr(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
Views : 30006 Replies : 351
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19540 Replies : 259
Ringgit mengukuh, hutang bon Samurai berkurang kepada RM6.26 bilion
AbahmungRinggit mengukuh, hutang bon Samurai ber
Views : 23632 Replies : 5
Ringgit antara mata wang terbaik Asia, tertinggi dalam enam bulan
AbahmungRinggit antara mata wang terbaik Asia, t
Views : 43114 Replies : 3
Orang Kota Bharu paling ramai dicekup terlibat judi online
ultra78Orang Kota Bharu paling ramai dicekup te
Views : 3207 Replies : 24

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.084573 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list