CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 23-5-2024 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 23-5-2024 02:19 AM
Decaffeinated replied at 22-5-2024 10:20 AM
Gemuk kot pax yang terpelanting tu sampai berlubang ceiling. Kesian.

Dalam first clip video bawah ada tunjuk suasana dalam pesawat (bukan pesawat SIA) ketika menghadapi turbulence. Kuat impak dia sampai kabin krew yang tengah berjalan melambung ke siling.

  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 02:11 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-5-2024 09:06 AM
Jgn gigih sangat nak bawak pil-pil ni. Yelah kt imigresen malaysia lepas skali kt imigresen belah  ...

kwn i olls bawak sekotak rokok letak dlm bag...lepas tu kena denda rm50 dollar sing xsilap masatu....padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:30 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 21-5-2024 11:30 PM
Sorang je mati uols. Sumber hospital thailand tu keliru

Terima kasih bgtahu..harapnya yg cedera pun cepat sembuhnya
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:32 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 23-5-2024 01:09 PM
Nek ko yg muntah palat lendir

Kahkahkahkah

tonyok jadi gila bila kena maki
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 23-5-2024 01:16 AM
Iye sis,
Paper tulis pesawat drop 6000 kaki or 1.8km Dalam masa 4 mins
Seram sis nak bayang

Hebat pilot dia.

  
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:39 PM | Show all posts
br last week tgk cite the captain...china movie...year 2018...based on true story...tgk yg ni pun dh seram...sian kt second pilot tu.....kira dlm sejarah penerbangan la semua crew dan passanger selamat

Sichuan Airlines Flight 8633 was a flight from Chongqing Jiangbei International Airport to Lhasa Gonggar Airport on 14 May 2018, which was forced to make an emergency landing at Chengdu Shuangliu International Airport after the cockpit windshield failed. The aircraft involved was an Airbus A319-100.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 02:32 PM
tonyok jadi gila bila kena maki

Nek ko memang uker kena maki...bangsat bangkai palat berlendir

Kshkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 23-5-2024 12:13 AM
It is called - The game of odds....

Sehari matey accident motor/kereta/jalan kaki masih berani ke ...

When you are inside a plane ...you cant see anything in front of you like you would when say you.are in a vehicle on the ground...so subconsciously you know that when you are on the ground inside a vehicle, you are sonewhat kinda feel self protected or feel that you have certain kind of control of anything if were to happen and you are able to react....but on a plane can you do that? You are just like in a dark situation(unable to see anything) being driven by someone not having to know which way or direction you are moving...

Iteww bezanya...

Faham kheunz?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 01:08 PM
ooo. kau army juga ye

Orang awam jer.
Curah kepakaran sambil amik ilmu kat tempat² orang yg dilanda musibah gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 04:56 PM | Show all posts
ada 1 warga israel dalam tu.. takde pulak dgn yg cakap konspirasi, ke dah ada?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 23-5-2024 04:56 PM
ada 1 warga israel dalam tu.. takde pulak dgn yg cakap konspirasi, ke dah ada?

Tgk berita tv3 cite pasal turbulance, sebab cuaca ekstrem turbulance bakal jadi makin ekstrem. Masa flight melalui irrawady basin katanya ada ribut tropika.

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:37 PM | Show all posts
reenz013 replied at 23-5-2024 02:39 PM
br last week tgk cite the captain...china movie...year 2018...based on true story...tgk yg ni pun dh ...

mcm menarik je
uols tgk kt mna cerita tu?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2024 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-5-2024 08:25 PM
Tgk berita tv3 cite pasal turbulance, sebab cuaca ekstrem turbulance bakal jadi makin ekstrem. Mas ...

Ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 23-5-2024 08:43 PM
Ni kan

Kalau ikut palatau konspirasi, cuaca ekstrem ni berpunca dari HAARP Alaska dan neutrino detector Antartika.
Tapi detector kat Jepon tak masuk senarai. Aku saspek research palatau cuma takat tu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 23-5-2024 12:04 AM
Apa plak Bengal Bay.... Andaman Sea lah! Fakta pun bercelaru acik forum.....

kita mengiyakan cerita pasal bay of bengal tu sbb ada pengalaman sama.. kejadian flight singapurah ni area irrawaddy ke andaman tu cerita lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 09:08 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-5-2024 12:25 PM
Tgk berita tv3 cite pasal turbulance, sebab cuaca ekstrem turbulance bakal jadi makin ekstrem. Mas ...

Mcm mana keadaan warga Malaysia dalam tu? Ada dalam list cedera parah ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2024 09:37 AM | Show all posts
lifeline replied at 23-5-2024 08:37 PM
mcm menarik je
uols tgk kt mna cerita tu?

kebetulan bukak tv2...baca sinopsis dia mcm best..mmg best pun....x sure kt netflix ada ke x
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 24-5-2024 01:31 AM
kita mengiyakan cerita pasal bay of bengal tu sbb ada pengalaman sama.. kejadian flight singapu ...

Itu la pasal nya.. context setting
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 11:06 AM | Show all posts
Pernah rasa turbulence ni masa flight malam ke Perth. Tiba2 flight mjunam nasib baik anak2 dah tido masa tu xdelah dorg mnangis takut. Masa tu mmg ramai2 sebut Allahuakbar je lah. Kalau ikut takut mmg xberani nak naik flight dah. Tapi kita jiwa travel. Anak siap ckp dah besar nak jadi pilot. Betulkan niat & tawakal je la.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 11:08 AM | Show all posts
ngerinya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 09:59 PM GMT+8 , Processed in 0.104224 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list