CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7426|Reply: 56

Selepas Derma RM100 Ribu Kepada Palestin, Daiyan Trisha Artis Pertama Batalkan Semua Kontrak Dengan Jenama Pro Israel

  [Copy link]
Post time 16-5-2024 08:15 PM | Show all posts |Read mode




Selepas alasan demi alasan cuba diberikan selebriti untuk mengelak dari menjadi mangsa #blockout2024, pelakon dan penyanyi Daiyan Trisha menjadi artis yang pertama membatalkan semua kontrak bersama jenama besar pro Israel.


Tindakan drastik dan berani ini dilakukan Daiyan selepas mengambil kira semua teguran orang ramai.


"Saya ingin memaklumkan saya sudah membatalkan kontrak dengan beberapa jenama yang saya bekerjasama.


"Saya terima segala teguran. Saya ambil serius tentang isu ini dan sekarang ini adalah tindakan dan menunjukkan pendirian berterusan saya."






Alhamdulillah, rasanya inilah tujuan utama kempen #blockout2024 ini diwujudkan iaitu memberi kesedaran kepada mereka yang berpengaruh untuk menunjukkan solidariti kepada Palestin.


Daiyan bagaimanapun tidak mahu mendedahkan kerugian dan penalti yang terpaksa ditanggungnya selepas membatalkan kontrak.


Terdahulu, Daiyan juga turut berkongsi bukti resit pembayaran sumbangan bantuan Palestin menerusi empat badan berbeza bagi membantu mangsa perang di negata tersebut.


Jumlah keseluruhan sumbangan tersebut mencecah hingga RM100,000.



Diharapkan tindakan berani ini dapat dicontohi pempengaruh yang lain dan mari kita bersama-sama tunjukkan solidariti sehingga Palestin bebas dan MERDEKA!


Kredit: mStar/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dia bukan ambassador pun kan?
face of je..
atau iols yang tak tahu sebab tak minat dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dik.. Semoga Allah datangkan rezeki melimpah ruah selepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betol baguslah,kurang2nyer dier serius
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru ke? Ok la bagus la at least tak ego, terima teguran siap ada perubahan@tindakan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 mmg kena taruk dulu ngan netizen baru sel2 otak diorang ni berfungsi. Mohon retis terpaling bekerja utk Tuhan, terpaling bayar bill, terpaling sembunyi sedekah, terpaling rezeki yg ditetapkan, terpaling hanya Tuhan yg tahu ambil perhatian & berfikir sejenak. Syurga itu bukan mudah & murah.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-5-2024 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
on the bright side, baguslah kalau ini effect yg mmg diingini as a result of blackout24. and boleh nampak ye raaaaamai artis & influencers yg tak pernah langsung post out pasal palestin dah mula post. bagi i tak kisahlah oena perli too little too late ke apa, at least diorg dah start gunakan platform diorg utk create awareness. harapnya berterusanlah
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
divalaura replied at 16-5-2024 08:18 PM
dia bukan ambassador pun kan?
face of je..
atau iols yang tak tahu sebab tak minat dia ni

Apa beza face of
dgn, duta (ambassador)? Aku taktau. Bukan sama ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
missbigrockstar replied at 16-5-2024 08:49 PM
Apa beza face of
dgn, duta (ambassador)? Aku taktau. Bukan sama ke?

pernah baca forumer cakap face of ni biasa2 je..
ambassador lagi masyuk bayaran..
face of ni macam dia promote/review gitu lah..tapi bukan ambassador macam muka dorang terpampang satu dunia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ok la tu daiyan ..tk payah ckp byk mcm mira basic tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp netizen berpuas hati la ye
netizen yg dok sibuk ber pelestine
dah brp ribu rm dah derma?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...good job Daiyan...aku tak block pun dia sebab tau she will do the right thing.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:23 PM | Show all posts
Alhamdulillah, so maknanya bolehla batalkan kontrak kan? Memangla kena bayar fees tp iols xpercaya retis2 ni takde duit, tapi lebih pada xnak keluar duit sebab nak maintain lifestyle. Tapi yelah pilihan masing2. Semoga yang batalkan kontrak tu, tuhan murahkan lagi rezeki untuk ganti balik duit tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
divalaura replied at 16-5-2024 08:18 PM
dia bukan ambassador pun kan?
face of je..
atau iols yang tak tahu sebab tak minat dia ni

rasanya lancome tu je kot sheols BA. Yang lain tu cam promote gitu je je tapi takde la diangkat jadi BA, especially fashion brands.

fans sheols je perasan sheols BA
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukti mane bukti? Setakat ckp blh je ckp..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry tetap tak teringin nak follow dia ni hihi.. Xde yg menarik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kak marion pun dh up
psl gaza di ig story.satu jela
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
At least dia bersikap terbuka dan bukan defensive mcm sesetengah artis.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
divalaura replied at 16-5-2024 08:18 PM
dia bukan ambassador pun kan?
face of je..
atau iols yang tak tahu sebab tak minat dia ni

Kt malaysia utk jenama antrabangsa mmg xde ambassador pun. Smua artis tu just face of je…tp dpt jgk la duit dan brg free..cth mcm dior tu ambassador nya jisoo..artis msia ni takat promote je. Tp bkn promote sesaja..dpt la duit dan di ajak join event/fashion show. So xde hal sgt klau nk terminate pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
anilanil replied at 16-5-2024 08:27 PM
Kadang2 mmg kena taruk dulu ngan netizen baru sel2 otak diorang ni berfungsi. Mohon retis terpaling  ...

Artis tu mmg x brani kot buat sbb mmg spenuhnya hidup di sponsor. Daiyan ni atleast byk lg income lain slain mcm nyayian,belakon,jual buku..kalau schawal mmg x lah..diorg kaya raya pn sbg byk dpt sponsor
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 05:15 AM GMT+8 , Processed in 0.346896 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list