CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13507|Reply: 140

“Silalah Pindah Ke Gaza Sekarang Dan Bantu Orang Di Sana” – Azhar Sulaiman Kritik Artis Sokong Palestin, Seriuslah?

  [Copy link]
Post time 16-5-2024 08:05 PM | Show all posts |Read mode






Gerakan #Blockout2024 jadi bualan panas di media sosial sehingga ramai artis tampil memberikan pelbagai pandangan. Walau bagaimanapun pelakon veteran, Azhar Sulaiman mengejutkan netizen kerana difahamkan mengkritik rakan artis yang menyokong pejuang Palestin.


Menerusi hantaran Instagram yang dikongsi, Azhar menyuruh artis yang menyokong palestin untuk berpindah ke negara itu.


Dia juga berpendapat negara itu sedang bergolak disebabkan oleh pejuang Palestin dan memberikan lesen kepada Israel untuk melancarkan serangan ke negara berkenaan.


"Kepada artis-artis Malaysia yang lantang sangat sokong H***s buat serangan pada 7 Oktober 2023, silalah pindah ke Gaza sekarang dan bantu orang di sana."


Jangan sedap mulut saja promosi dan sokong orang lain pergi berperang.








Bapa kepada pempengaruh, Leona juga difahamkan mengeluarkan kata-kata kesat di hantaran berkenaan yang menaikkan kemarahan netizen.


"Rakyat Gaza menderita dan kalian masih gembira meneruskan kehidupan dan bergerak ke hadapan (move on). Macam s*al."


Namun hasil pemerhatian kami, Azhar Sulaiman telah memadam hantaran yang dibuat setelah menerima kecaman teruk dari netizen.


Tak patut sebenarnya Azhar mengeluarkan kenyataan macam ni. Sama-samalah kita doakan dia sedar dengan kesilapan yang dibuat.






Kredit: Instagram @azharbsulaiman/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Behar, ada Hamas ke takde Hamas ke peperangan itu tetap akan berlaku. Ada sokong ke, tarak sokong ke itu mmg ketentuan yg telah diatur oleh Nya cuma sebagai manusia yg berhati perut, kita berilah bantuan/sokongan kepada rakyat Palestine yg ditindas. Tak perlu jadi alim utk ada rasa empathy. Cukup sekadar jadi manusia. Tak perlu jadi kaya utk menderma, tak perlu jadi kuat utk jadi mujahideen, cukup la behar baca jer Qunut Nazilah. Tak perlu hafal. Hang pasang je kat youtube. Miming jer, ikut tulisan rumi. Dah tua pon bodow piang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau korg miskin bersyukur la. Sb Allah xuji korg dgn penyakit org2 kaya ni. Penyakit sombong. Esok Allah tarik nikmat jatuh terduduk miskin masa tu la baru nk insaf.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tua pun masih bebal[em:6:]
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh dia baca Al Quran
Baru dia faham
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang lupa diri...skrg kaya ehsan dr family wife. Dah lupa kot masa dia muda2 dulu mcm mana.

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-5-2024 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka sebodoh ini tahap pemikiran dia ttg isu palestin & Israel. Yang kau pegi al
Aqsa  Sebelum ni sekadar melancong ya. Bukan ambik iktibar dari kisah sebenar. Dah tua pun bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
baca kat X anak dia lagi matang bg statement psl pak cik ni
tepuk dahi aku dgn pak cik ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukanyanyi at 16-5-2024 08:40 PM

Extreme nau kena pindah baru leh tolong. Bagi iols cukup la sekadar boikot brg, pehtu derma stakat yg mampu, n doa. Sib baik iols nggak ada socmed sgt, tak payah pikir psl blockout
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni dari haritu lg dah dok mengundang semacam nak mengalahkan hamas. Atleast buat la research sikit kot ye pun, ni x cover2 dah bodohnya tu. Nampak sangat kau xtaw asal usul kewujudan hamas tu. Mujur dia dah padam post provokasi tu. Privilege yg ada dengan menumpang kekayaan keluarga bini xdigunakan dengan sebaik mungkin untuk mencerdikkan diri jd manusia yg berilmu didada, ada empati & common sense.

Anak dia leona tu nasib baik ikut kecerdikan mak nya si cem tu. Sheols nampak bijak & boleh fikir dengan waras tentang isu palestin vs israel ni. Malang sangat kalau ada adik beradik leona yg ikut kepala otak bapak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:47 PM | Show all posts
kenapa pakcik tak guna akal yg diberi tuhan ya?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:49 PM | Show all posts
Tak pasal2 DragonForce dah lancar perang kat IG kau, Azhar. Dah se-level dengan rakyat israel dah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai bodoh bangangnya kau ni..
Loss for words.
Duduk diam² jelah. Sesetengah org ni kalau mula bercakap , terus keluar bodohnya. Betullah kata org, ada degree ke tak menjamin ko punya intelligence level tu. Embarrassing at its finest.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu ko nk kena berambus ke neraka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm biol pulak org tua asam kecut nih…diam lagi baik
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh. Sama bodoh dengan penyokong2 kau dan anak kau.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bodo pun hamas tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila bodoh tu free …
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg kena serang tu israel terlaknat, mesti she simpati
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pasal pasal kau masuk list
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.064515 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list