CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] 800,000 penjawat awam pinjam duit

  [Copy link]
Post time 9-4-2024 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 9-4-2024 01:27 PM
anak i ada sorang masalah kaki tak boleh buat  xtvt melibatkan pergerakan kaki yg byk macam joggin ...

Oh macam2 la pulak condition orang nye.. patut la u perlukan pool gitu...  

Reduce gluten intake jadi tak? Inflammation kan tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2024 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-4-2024 12:49 PM
Entah la.. i tak rasa keperluan pool dekat rumah..

Kalo anak i & nephews nak berenang ke apa.. g ...

tkpe la. i tkde resort, & majoriti org pun tkde resort.. suka tak suka pool dah macam 1 keperluan (utk org macam anak i) tapi sbb i tak suka strata... terpaksa lah fork out jugak duit. Kalau strata all-in . kannn.. ada gym lagi haaa

i rasa 1 hari nnt i akan duk jugak strata sbb malas nak buat keje2 tu lagi ... tunggu anak2 semua dah berdikari kot lah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-4-2024 01:49 PM
kepompong replied at 9-4-2024 01:42 PM
tkpe la. i tkde resort, & majoriti org pun tkde resort.. suka tak suka pool dah macam 1 keperluan  ...


Strata ikut per square feet..
takpe la some people prefer lagu tu ha...
Takpe, sila lah pasang target begitu, duit kita pilihan kita la kan kita yang nak keperluan gitu..

Tak nafi strata cantek... landscaping, clubhouse...
I mmg cheapskate sikit.. maleh nak bayar mahal2 duit hangus gitu...  sbb i tak pakai pun facilities tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 9-4-2024 05:13 AM
Diorang ni mmg xreti menyimpan ke
Education fund pun xde
Org keluar ank je ank, terus set up 1 fund


Dorang dlm zone selesa. ...
Tetiap bln gerenti dpt duit....
Dah pencen pun mcm tu ..so..buatpe risau
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 9-4-2024 05:13 AM
Diorang ni mmg xreti menyimpan ke
Education fund pun xde
Org keluar ank je ank, terus set up 1 fund

Sis ,education fund tu you simpan sendiri ke or you Ada sign up mana2? I Ada saving sikit ja until anak I, tapi lama dah I tak top up huuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
MissWhiteRoses replied at 9-4-2024 05:09 PM
Sis ,education fund tu you simpan sendiri ke or you Ada sign up mana2? I Ada saving sikit ja until ...

I tolong jawab..

I simpan SSPN dengan ASB... walau SSPN tu takde laa best sgt dividen dia, tp ni boleh tolak tax exemption
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-4-2024 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-4-2024 10:33 AM
Lonely

Tiberrr...

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan la meronta² mintak bonus dan duit raya saban tahun. Komitmen 'takde penyakit carik penyakit' luar jangka tinggi menggunung.

Kemudahan pinjaman sediada senang sangat kot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2024 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-4-2024 01:47 PM
Strata ikut per square feet..
takpe la some people prefer lagu tu ha...
Takpe, sila lah pasang t ...

Kata laki bawak Porch… takkan setakat 300 sebulan tak mampoo!!?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 10:21 PM | Show all posts
I takpernah kesian staff govmnt....sabar...jap..jgn cerca me ollss..
Maksud i tak kesian tu diorang still ada solusi dgn cara buat loan..baik yg gaji rendah mahupun gaji tinggi.
Benefit pun byk ...
Ada yg 1st 3yrs (kalau tak salah) ...bukan ke diorang leh kluarkan smua duit epf?

Nak further study pun boleh..nak tak nak je ...keje teruk? Entah...ada yg kata tak busy tak strict pun mcm private sector...
So celah mana me olls nak kesian?
Terbeban hutang btimbum...kenapa salah plan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 10:23 PM | Show all posts
kepompong replied at 9-4-2024 11:05 AM
chuolss... i duk kampung yach... tak main la strata2 ... apa kelas oldskool nak duk rumah strata.. ...

Nape nyesal umah kontena 3 tingkat? Iols minat juga
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
MissWhiteRoses replied at 9-4-2024 05:09 PM
Sis ,education fund tu you simpan sendiri ke or you Ada sign up mana2? I Ada saving sikit ja until ...

Beli je insurance utk ank2
Tiap2 bulan ptg gaji
By 18, boleh keluarkan semua & sambung blk potongan slps tu
Kami ank beranak ambik AIA
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-4-2024 11:12 PM
manopBKK replied at 9-4-2024 09:36 PM
Kata laki bawak Porch… takkan setakat 300 sebulan tak mampoo!!?


Monthly fee strata landed ni kena bayar sampai abam jamil mampos...

porsche bayor loan 7 tahun je.... sebelum retire, even before umur 50 pun dah abes bayor...  
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 9-4-2024 10:21 PM
I takpernah kesian staff govmnt....sabar...jap..jgn cerca me ollss..
Maksud i tak kesian tu diorang  ...

Keje gomen... kalo keje teruk dedikasi ke, dgn mengular 24/7... increment dan bonus tetap sama ye.... so.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 9-4-2024 10:23 PM
Nape nyesal umah kontena 3 tingkat? Iols minat juga

Not energy efficient.. kalo pasang ekon, ada energy loss so letrik banyak... tp ni aiols compare dgn kawan ai yang buat resort concept kontena.... dia cakap lagu tu.. kalo dia tipu aku, maksudnya aku tipu le sini
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2024 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cekgushilla at 9-4-2024 11:13 PM
monreyes replied at 9-4-2024 11:44 AM
agaknya dorang ni bajet ambik loan and byr sampai hari last keje kot..
sebab mampu byr la kot...
tha ...


I amek loan 2013
Bli mas byk2 time tu
Skrg rasa best la jugak
Kdg tak terasa pon gji kurang ptg loan tu
Mula2 igt utk emergncy cash
Pastu split half emas half cash
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2024 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
manopBKK replied at 9-4-2024 09:36 PM
Kata laki bawak Porch… takkan setakat 300 sebulan tak mampoo!!?

Berangan free sister ???? laki bawa porch tapi suruh bini pakai axia sebelum yaris? Ahakkkk lariiiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2024 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Naaa i dont care lah deme nak loan for whatever reason. Janji bayar balik and tak menyusahkan org sekeliling duk meminjam bila duit tak cukup.

Yang budak2 muda sekeliling mzz ni pula mzz tengok dpt tetap je terus beli rumah. Alang2 ada kemudahan lppsa tu. Good for them.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2024 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 9-4-2024 10:21 PM
I takpernah kesian staff govmnt....sabar...jap..jgn cerca me ollss..
Maksud i tak kesian tu diorang  ...

gomen & glc & semi


semua apa u ckp tu betul
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2024 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 9-4-2024 10:23 PM
Nape nyesal umah kontena 3 tingkat? Iols minat juga

jujurnya maintenance mahal

meh datang i tunjuk defect2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 07:48 AM GMT+8 , Processed in 0.332176 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list