CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4688|Reply: 10

enterprise dan sdn bhd

[Copy link]
Post time 28-2-2011 06:20 PM | Show all posts |Read mode
apa bezanya?

dari segi bil pekerja ke atau modal ke atau profit yang diperoleh?

sapa leh tolong jelaskan?

mod kalu salah tempat sori ok
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2011 06:55 PM | Show all posts
setahu saya kalau entreprise kalau bankrap habis semua kita punya rete dan simpanan peribadi terlibat kalau sdn bhd syarikat je kene...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 12:06 PM | Show all posts
hurm betol la..
klu enterprise ni byk risiko klu bankrap. harta benda personal pon kene kaut....
tp utk stat bisness, tak pe la klu enterpise..
i pun enterprise.... klu ader yg sudi nk partner dn minat dlm bidang yg sama, we always welcome..
nnti leh bukak sdn bhd plak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2011 04:56 PM | Show all posts
baby nurin buat biz apa?

sy ni keje gomen tp suka biz gak...masalahnya tak leh nk daftar company since keje gomen
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 03:11 PM | Show all posts
baby nurin buat biz apa?

sy ni keje gomen tp suka biz gak...masalahnya tak leh nk daftar company  ...
a_dira Post at 17-3-2011 16:56



    wah baru tau gov staff xleh daftar kompeni ek... rasanya kalu post kat bod usahawan - http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=102 pasti lagi cargas kengkawan reply kot.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 08:24 AM | Show all posts
sebelom paklah 'turun takhta' dulu i penah dengar dlm ucapan dia dah membenarkan penjawat awam (kumpulan sokongan) berniaga sambilan.

try la search pasal berita tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2011 06:23 PM | Show all posts
apa bezanya?

dari segi bil pekerja ke atau modal ke atau profit yang diperoleh?

sapa leh tolon ...
a_dira Post at 28-2-2011 18:20


Sdn Bhd ada shareholder sekurang-kurangnya 2.

Enterprise sorang sahaja owner.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-4-2011 02:29 PM | Show all posts
nak daftar syarikat sekarang leh online je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2011 05:08 PM | Show all posts
enterprise tu samada bisnes persendirian atau perkongsian.  modal bisnes ditentukan oleh org yg menubuhkan bisnes tu. contoh nama bisnes persendirian or perkongsian; Restoran Abu, Kedai Chan, Maju Jaya Enterprise

Sdn Bhd tu syarikat. Syarikat terbahagi pada dua, pertama syarikat sendirian berhad @ sdn. bhd. dan kedua syarikat berhad.  
Modal Syarikat ditentukan oleh saham.  Saham syarikat sdn. bhd. terdiri daripada ahli lembaga syarikat iaitu adik beradik, saudara atau rakan-rakan yang rapat, syarikat berhad tu saham dia terbuka kepada orang awam cth macam tenaga nasional berhad, telekom malaysia berhad.

tu lah yg sy phm. if ada salah tolong betulkan. ade byk lg kelebihan dan kelemahan masing2..if berangan nak bukak butik ke ape, better daftar persendirian jek, takpyh pening2 ngan orang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2011 01:26 PM | Show all posts
apa jadi kalau sykt sdn bhd dah lama tak operasi...biar gitu je...kena bayar tax tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2011 03:10 AM | Show all posts
Selalu kalau keluar makan reramai time awal bulan waktu nak bila nak bayar kena Sdn Bhd,kalau tidak pewai
Tapi bila time gaji, adelah mangsa yang akan di enterprisekan, ramai2 makan sorang je yang bayar
Iols slalulah jadi mangsa, mungkin ada aura muka slalu banja orang-alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:06 AM GMT+8 , Processed in 0.081591 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list