CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9513|Reply: 18

Wanita Menangis Terlepas 'Flight' Gara-Gara Leka 'Shopping'11.11

[Copy link]
Post time 19-11-2023 10:17 PM | Show all posts |Read mode
Beijing: Seorang wanita di China menangis di lapangan terbang akibat terlepas pesawat kerana terlalu leka membeli barang secara online semasa jualan 11.11, lapor laman berita Mothership hari ini.


Wanita itu dilaporkan tiba awal di lapangan terbang pada 11 November lalu.  Dia kemudian memutuskan untuk melihat beberapa tawaran menarik di platform beli-belah dalam talian, Taobao.


Wanita itu menangis di atas lantai di lapangan terbang. - Mothership



Bagaimanapun, dia terlalu leka melihat telefon bimbit dan enggan melepaskan tawaran hebat sehingga terlepas pengumuman untuk menaiki pesawat.


Dalam sebuah klip video, dia dirakam menangis sambil duduk di atas lantai lapangan terbang Shanghai Pudong.


Menurutnya, penerbangan ke lapangan terbang Zunyi Xinzhuo adalah yang terakhir pada hari itu.


Kakitangan lapangan terbang kemudian membantunya menukar penerbangannya supaya dia boleh menaiki penerbangan seterusnya. – AGENSI




Sumber: Kosmo! Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2023 01:57 AM | Show all posts
I pernah kena bende ni. masa nak solat jumaat.
tinggal 30 minit. main la mudah.my dulu.
sekali lapar nak keluar pastu pelik apsal ramai
orang berkopiah berbaju melayu. I pun pakai baju melayu.
sekali tengok jam. pukul 2 petang.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 08:13 AM | Show all posts
kena tggl flight tu very the traumatic ya. iols mengalaminya tp dlm kes ni, kena tggl pun sbb dok shopping plak ko dik oi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 09:39 AM | Show all posts
Kelakar gila .. siapa yang kena akan meraung
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 12:16 PM | Show all posts
hujung2 die duk syok skrol je baru
xde beli pape pun lg

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 12:32 PM | Show all posts
pernah mcmni..masa tu bole santai2 kt cafe minum kopi pastu sayup2 dengar announcement flight tu panggil passenger terakhir. apalagi pecut 100mtr mujur sempat.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-11-2023 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 20-11-2023 01:57 AM
I pernah kena bende ni. masa nak solat jumaat.
tinggal 30 minit. main la mudah.my dulu.
sekali lapar ...

Hp ni berhantu....

Kekdg lepas subuh konon nk tgok phn sekejap....alih² dah pkl 8.30..mcm tak caya dah ngadap phn satu jam setengah.....rasa sekejap sgt...

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 04:07 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2023 04:36 AM
Hp ni berhantu....

Kekdg lepas subuh konon nk tgok phn sekejap....alih² dah pkl 8.30..mcm tak ca ...

I HP kurang. sebab nak keep battery tu last long kan.
i banyak kat PC & Laptop. masa kejadian pun kat PC rasanya.
actually takde keperluan nak mencari dalam mudah tu
tapi saja la spending 20-30 minit tengok kucing ke tengok rumah ke.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2023 04:25 PM | Show all posts
rospinki replied at 20-11-2023 12:32 PM
pernah mcmni..masa tu bole santai2 kt cafe minum kopi pastu sayup2 dengar announcement flight tu pan ...

hahahah penah terkena ngan bff kat epot rom.  itu kes over konfiden.. boleh salah terminal.
masa sedar tu ada masa lag 30 min jer... berlari mengalahkan usin bolt kami dedua mana nak seret beg lagi
nak check in que pulak mak datok punya panjang... Alhamdulillah berjaya masuk flight tp kami org last..
kami masuk jer terus tutup pintu..    serik betulllll....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg tak suka kalau travel naik flight..bukan takut naik kapal terbang tapi lebih kepada takut kena tinggal..padahal mai awai 2 jam dah tercongok kat epot..belum lagi bab check in luggage..park keta je dah tergopoh2 keluarkan beg dari bonet and marah2 kalau laki aku ngan anak aku terhegeh2..dia punya ketaq mengigil dok pikiaq mcm2..takut xdan la, takut beratuq salah kaunter la..takut ramai org beratuq la..dah setel check in pon nervous jugak dok pikiaq satgi beg tak sampai ke..salah plane ke..pecah terburai ke..pastu masa kat ruang menunggu tak senang dok takut x dengar pengumuman..sampai anak buat bising sikit pon marah..yang announcer tue pun aku nak marah sebab announce tye laju sangat dengan slang lagi..aku x faham..bila dah boleh beratur untuk masuk flight aku punya kalut dok kejan laki suruh beratur..laki aku bo layan je sebab nak kalau apa..bukan naik bas nk kena berebut seat..dah nk gaduh..adoiii..

Baru2 nie aku ke Sabah..time nk balik kat epot masa nk serahkan kunci keta sewa kat runner agency tue..sekali mamat tue pulak lewat dekat 20 minit..aku apa lagi..macam nak kena serangan jantung sebab beg nak check in..mula pucat muka aku..masa tue ada lagi 2 jam sebelum time flight..bila dah setel aku mmg x sembang lama terus ke kaunter check in beg..sekali beratur panjang..aku masa tu dah rasa mcm tak pijak lantai..ketar 1 badan punya takut tak sempat..aku cuba act kool sebab husband marah dengan simap kalut aku..padahal rasa mcm nak rebah sebab punya takut x sempat nie..sampai staf pun aku menyumpah dalam hati sebab lembab buat kerja..hahaha..dipendekkan akhitnya sempat je pun..so kesimpulan kat sini aku bukan jenis ralit skroll hp sampai x sedar dunia keliling sampai terlepas flight..aku jenis overthinking punya takut terlepas flight. So aku mmg x minat naik flight..feel nak jejak kaki dlm flight tue melelahkan aku..so naik keta lah pilihan ku..lalau nk jalan pukul 7 pagi, kot jadi jam melayu pun xpe.bolrh singgah sana sini ikut time kita..rasa nak payah nak book2 tiket..check in lah..takut terlepas flight la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Barebow77 replied at 20-11-2023 05:13 PM
Aku mmg tak suka kalau travel naik flight..bukan takut naik kapal terbang tapi lebih kepada takut ke ...


Kau dgn aku sama je ...
Mcm tu lah sebijik²....
Sbb tu aku tak berani travel sorang²....
Bkn flight je...bas ets pun mcm tu....

Kita ni overthinking kannn....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
i pun pernah kena..i transit je tp tlps flight sbb dk wibdow shopping ngn kwn..masa kitotg tgh mkn tu rilek rilek borak..pastu i tgk jam..pastu i ckp bkn ke flight kita blabla..pastu berlari kitorg nk kt kaunter check in tp xdpt dh...so kitorg pun reda beli tiket baru..nsb ada yg murah jgk utk beli on tue spot..tp sedih jgk bkn blh beli trus pun kn selagi flight kita tu masih kt landasan...so sekali tu jela pengalaman kena tinggai..now i dh beringat utk xleka lg..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 20-11-2023 07:57 PM

Tak pernah terlepas flight tp aku ada 2 kejadian burn flight ticket...

First experience, masa aku dpt bonus and belanja seluruh ahli keluarga aku bercuti ke tokyo.. bawak anak, husband, anak2 sedara, adik + SIL, and ayah aku.. sepanjang booking, planning itinerary ok je.. dah web check in semua awal,  tup2 masa hari bertolak, tiber ayah aku decide tak ikut.. kesnya ayah aku bergaduh ngn mak tiri sbb mak tiri aku mengamuk... (takkan aku nak belanja mak tiri percutian free oversea dah dia tu sepanjang zaman kaki gaduh dgn mak aku, siap maki2 mak aku)...

Padahal few months before tu elok je kitorang bercuti ke bangkok, phuket & krabi.. mak tiri aku takde pun mengamuk.. ayah aku pun beli ole2 utk dia...

Second experience, masa 2017 aku terpaksa burn flight return kul-auckland hanya semata last minute  exhusband aku tanak jaga anak sbb dia plan nak balik kelantan masa tu, aku plak nak gi bercuti dgn kawan2 pompuan seminggu je pun.. padahal awal2 kata ok.. return flight kul-auckland aje aku burn 4k..

Lesson learnt lepas tu mmg aku usung je anak aku ke mana2, walau outstation oversea... rela aku belanja anak sedara aku (belah exhusband ada anak sedara dah 20-30an), or aku belanja kawan rapat aku utk jaga anak masa aku busy meeting waktu siang...  exhusband anjing tu takleh bertolak ansur langsung hal jaga anak.. mujur lepas cerai anjing tu reti bahasa sikit.. tu pun sbb ada wife dia yang jagakan anak aku time giliran anak dengan dia..

Itu je laa pengalaman pahit aku burn tix flight..
Skang so far takde dah pengalaman gitu, nauzubillah..


Husband aku yang skang ni sangat bertolak ansur.. setahun sekali dia benarkan aje aku spend time dengan kawan2 rapat aku girls trip.. since 2019 mmg aku dpt berjalan dgn kawan2 aku gi greece, turkiye, bangkok, singapore, dubai.. alah girls trip mana ada lama2 pun.. masing2 dah ada anak2 kan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Barebow77 replied at 20-11-2023 05:13 PM
Aku mmg tak suka kalau travel naik flight..bukan takut naik kapal terbang tapi lebih kepada takut ke ...

Teruk betul awk punya gelabah ni sis...sampai jd x enjoy berjalan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 11:16 PM | Show all posts
Aku pernah tertinggal flight kat Hong Kong.
Flight lebih kurang 8.00 pagi.
Naik teksi dari hotel.........sangkut jam
Sampai airport.........kapalterbang dah berlepas.
Minta tolong counter staff....
Alhamdulillah.......aku dibenarkan naik flight yg berikutnya ...... lebihkurang 1.00ptg hari yg sama without any extra cost. Cuma aku rugi masa......
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2023 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangkem pon pernah gak kena

Bangkem berlari sekuat hati kejar.. orang keliling perati je bangkem terjerit jerit.. bangkem tak peduli sebab dah penat tunggu, taknak terlepas..

Mujur driver sempat brek dan bangkem pon tersengih- sengih panjat tangga bas tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2023 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehe.. syok
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Barebow77 replied at 20-11-2023 05:13 PM
Aku mmg tak suka kalau travel naik flight..bukan takut naik kapal terbang tapi lebih kepada takut ke ...

You mcm my mom gelabah tak menentu + overthinking kalau nk naik flight. Dari malam sebelum bertolak lg dia dh fikir bukan2. Kalau travel dgnnya kena sampai airport paling kurang 4-5 jam sebelum boarding biasa i dlm 2 jam paling lama, tp tu dh rasa lambat2 sgt bg my mom, terpaksa la ikut rentaknya. Ada kebaikan juga mcm ni cuma penat la hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2023 08:25 AM | Show all posts
aku tak pernah tertinggal flight...



naik flight banyak kali...kadang sorang diri...kadang dengan family....perangai masih sama...mesti awal...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 12:38 AM GMT+8 , Processed in 0.302074 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list