CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4259|Reply: 12

"Aku Ni Juara Kawad Bersenjata"- Imran Bard Bidas Netizen Petik Nama Masuk PLKN Biar Jadi 'Keras'

[Copy link]
Post time 3-11-2023 12:55 PM | Show all posts |Read mode
Sejak semalam, heboh mengenai isu Program Latihan Khidmat Negara fasa baharu (PLKN 3.0) yang akan disasarkan kepada golongan belia antara 16 hingga 35 tahun kecuali pelajar yang berada di tingkatan lima.


Susulan itu, ramai netizen yang mencadangkan nama pempengaruh seperti Imran Bard dan Azfar Heri untuk menyertai program latihan tersebut.






Tidak berdiam diri, Imran atau nama sebenarnya Muhammad Al Imran Badaruddin tampil membidas segelintir netizen yang dilihat tidak berhenti memuat naik hantaran memintanya untuk menyertai PLKN menerusi aplikasi X.


Menurut Imran, dia sama sekali tidak kisah sekiranya namanya dipanggil untuk menyertai PLKN kerana pernah menjadi sebahagian daripada Pasukan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM) yang memenangi acara kawad kaki bersenjata satu ketika dahulu.






Pempengaruh berusia 22 tahun itu juga tidak bersetuju dengan pendapat wargamaya yang mengatakan mereka akan berubah menjadi lebih ‘keras’ sekiranya menyertai program PLKN tersebut.


"Eh! terpalinglah yang suruh aku kawad tengah panas nak bagi aku keras. Aku ni juara kawad bersenjata ye!!


"Setiap tahun pergi camping dan training lembut jugak takdenye keras," katanya.


Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen ternyata terkejut dengan ciapan tersebut dan sama sekali tidak menyangka Imran merupakan salah seorang ahli PKBM sebelum ini.


Mereka juga berseloroh dengan mengatakan pempengaruh itu pastinya akan dilantik sebagai ketua platun sekiranya menyertai PLKN nanti.




Sumber: Oh Bulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2023 01:16 PM | Show all posts
kih3 iols xsangka
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2023 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg sembang jantan habis tu siap2 diorang yg jd pondan bila masuk plkn.hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2023 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan dia tak menggayah iols ok lagi, shafiq cute suka sengih tu pun selamba je org komen ingatkan gay kat ig dia bila sejak akhir2 ni dia selalu tunjuk wife ngn anak dia kat ig.
Asal nampak jambu n lembut dan2 la kena tuduh gayah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 09:49 AM | Show all posts
sama geng la dengan budak sekolah dulu, kapten KRS negeri kot

tapi dia lembut je, bab kawad memang terer
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 11:33 AM | Show all posts
Suchi replied at 4-11-2023 07:12 AM
Asalkan dia tak menggayah iols ok lagi, shafiq cute suka sengih tu pun selamba je org komen ingatkan ...

tu mmg anak bini dia keeee


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-11-2023 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 8-11-2023 11:33 AM
tu mmg anak bini dia keeee


Ya dia dah kawen dan dah ada baby. Dia senyap2 jela kot masa kawen tak kecoh bitau org.
Dah ada baby ni baru dia tunjuk tu pun still tak tunjuk jelas sgt muka isteri.

Dia tu bkn influencer sepenuh masa, dia kan keje kt makmal forensik.
Jenis org berpelajaran bkn jenis giler socmed semua menda nk share ngn netizen.

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2023 12:48 PM | Show all posts
ok je imran ni..kekadang kelakar jugak..aku suka tgk ig dia sekarang sbb dia masak makanan b40 tapi plating style t20 fine dining gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2023 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 8-11-2023 12:37 PM
Ya dia dah kawen dan dah ada baby. Dia senyap2 jela kot masa kawen tak kecoh bitau org.
Dah ada b ...

Ya x sangka syafiq tu bdk pndai. Bagus la sorok privacy n bagus jgk xkecoh masa kahwin. Takut ada betina gila kutuk2 bakal wife ke apa mcm bini izzue kena
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 9-11-2023 02:15 AM
Ya x sangka syafiq tu bdk pndai. Bagus la sorok privacy n bagus jgk xkecoh masa kahwin. Takut ada  ...

Netizen mmg melampau  sampaikan hal personal org pun depa sibuk nk masuk campur.Dengan sapa pun depa kawen tu hak depa, tak lawa kat mata korang pun gasak la.

Mlm td iols termasuk live imran ni duk masak2, dia kata dah lama dia tak live dan jarang dah nk post apa2 maklumlah tgh ada isu panas.
Salah post nnt kang teruk kena kecam ngn netizen.
Dia live smlm pun sbb ada contest lepak mengopi ngn imran bulan depan.
So nk suh donlod apps apatah kalau nk join contest tu la.
Byk kali dia duk sebut jgn risau bukan starbuck,tak bawak mkn produk yisrael bagai sbb netizen pun bising takut belanja kopi yisrael.

Tp paling iols serabut ngn komen2 netizen indon geram je haku ni nk memaki tak abis2 tanya betul ke org malaysia? Bukan indonesia ke.
Eh knp ckp malay?


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2023 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow tak sangka.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2023 11:41 AM | Show all posts
Aku tak faham celah mana yang kelakarnya mamat ni. Sama la dgn si azfar tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2023 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
He’s cute. Aku suka tengok dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 11:05 AM GMT+8 , Processed in 0.088552 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list