CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/viu 2023] Twinkling Watermelon - Ryeoun, Choi Hyun Wook, Seol In Ah, Shin Hyun Soo

[Copy link]
 Author| Post time 2-10-2023 06:54 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 2-10-2023 03:27 PM
kan...suka tengok family ni...positive...and antara dia n abg pun takat ni  takde nmpk dengki ke a ...

dan yg paling penting camna appa dia end up dgn omma dia instead of Se Gyeong...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-10-2023 11:37 PM | Show all posts
takde sapa2 buat relationship chart ke utk citer ni?
iols nak tau apa kaitan pompuan baju kuning tu dgn Chung Ah...

bila Eun Gyeol nak jumpa mak dia versi tahun 1995 ni?
mak dgn ayah dia sekolah lain2 kan...


lagi satu naper rasa mcm cepat abis citer ni?runtime takdelah sekejap sgt tapi rasa tak puas tgk...




Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 09:11 AM | Show all posts
iols bole pulak terlupa drmaa ni isnin selasa....ingt rabu khamis..malam td iols tgk...eh ada dah episod 3&4...baru la ingt blk drama ni isnin....so baru la start tgk epi3...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2023 09:13 AM | Show all posts
xyla73 replied at 2-10-2023 06:54 PM
dan yg paling penting camna appa dia end up dgn omma dia instead of Se Gyeong...

yes..ni mmg nak tau kan...sbb appa mmg suka gila se gyeong
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2023 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 4-10-2023 09:13 AM
yes..ni mmg nak tau kan...sbb appa mmg suka gila se gyeong

Entahnya…ke hulu ke hilir Se Gyeong…geram pun ada kadang tgk appanya zaman muda2…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2023 12:43 PM | Show all posts
bila compare Eun Gyeol & appa pada umur 18 tahun, still nampak Eun Gyeol lagi matured...
tu yg buat iols lagi kesian kat Eun Gyeol sebab dia tak dpt rasa zaman remaja dia mcm remaja2 lain...
epi 3 & 4 byk scene lawak tapi ada jugak part sedih bila Eun Gyeol jumpa moyang dia...
ingatkan tak sempat kenal moyang dia, rupa2nya moyang dia ada lagi masa dia kecik...
even moyang dia pun suka bila tau dia normal sebab moyang dia harap dia boleh jaga family dia...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 4-10-2023 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Epi 3 & 4 :
1) lawak bila Eun Gyeol tak abis2 panggil Se Gyeong ‘ahjumma’…Se Gyeong mesti ingat dia tak betul…
2) Pertemuan pertama Yi Chan & Chung Ah ni bersemut jugak…tapi Yi Chan belum tau lagi nama Chung Ah…tgk preview next episode mcm dia marah kat Chung Ah sebab cetuskan salah faham dgn Se Gyeong…
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2023 11:52 AM | Show all posts
dh tgk episod 3 & 4...appa masa muda lawak...happy go lucky je orgnya...and sibuk la mengejar kan se gyeong...org tu x suka pun dia...

betul kata @xyla73..rasa sekejab je tgk...alih2 dh abis..mcm x ckup...hehehe...

kesian eun gyeol...dia pun manja ngn omma dia..masa dia panggil omma2 tu kesian...dah la duit takde...so dia kena cari sebab dia dtg n kena cari cara nak balik tahun 2023.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2023 11:54 AM | Show all posts
xyla73 replied at 4-10-2023 01:36 PM
Epi 3 & 4 :
1) lawak bila Eun Gyeol tak abis2 panggil Se Gyeong ‘ahjumma’…Se Gyeong mesti ingat d ...

kannn...sweet je pertemuan antaran yi chan n chung ah...and director pun buat scene tu nmpk sweet..hehehe...masa kat kedai buku tu pun sama...and kat bilik PJ tu pun sama..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2023 11:55 AM | Show all posts
xyla73 replied at 3-10-2023 11:37 PM
takde sapa2 buat relationship chart ke utk citer ni?
iols nak tau apa kaitan pompuan baju kuning tu  ...

yg i perasan pompuan bju kuning tu mak tiri chung ah...tu je..sbb bdk buli dia tu kan...tp nmpk chung ah pun mcm kena dera jeee....sbb dia takut ngn yi chan masa nak pegang dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2023 01:03 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 6-10-2023 11:55 AM
yg i perasan pompuan bju kuning tu mak tiri chung ah...tu je..sbb bdk buli dia tu kan...tp nmpk ch ...

kalau camtu relationship Chung Ah dgn mak tiri dia mungkin tak baik...sebab bila Eun Gyeol tanya pasal family dia, dia jawab anggap je dia mcm anak yatim...

happy2 jugak tgk timeline tahun 1995 ni, tapi kena get ready dgn insiden yg buat Yi Chan jadi deaf and mute...
ikut track record writer ni, bila sampai part klimaks memang memorable & tak boleh lupa sampai bila2...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2023 02:58 PM | Show all posts
xyla73 replied at 6-10-2023 01:03 PM
kalau camtu relationship Chung Ah dgn mak tiri dia mungkin tak baik...sebab bila Eun Gyeol tanya p ...

lagi satu bapak se gyeong sebenarkan viva haraboeji kan..? maksudnya family dia masa tu bukan family dia yg sbnarkan...dia anak angkat pada family kaya tu..cuma dia x ngaku viva haraboeji tu appa dia time tu sebab tu dia benci boyband...mesti viva haraboeji tu ada buat apa2 ke masa muda dia...lum tunjuk lagi part ni kan...ermm...interesting nak tauuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2023 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss terlepas pasal mcm mana mak eun gyeol thu pasal bapak eun gyeol klu dorang gi sekolah yg berbeza?

Yg scene time appa muda tu ckp dgn se gyeong dia nk buat band kt depan sekolah segyeong tu, mak eungyeol dh kenal ke dgn appa eungyeol?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2023 10:59 PM | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 6-10-2023 09:50 PM
Iolss terlepas pasal mcm mana mak eun gyeol thu pasal bapak eun gyeol klu dorang gi sekolah yg berbe ...

sekolah diorg macam dekat2 bersebelahan gitu...sekolah mak dia macam lebih kpd arts camtu...
maknya mungkin kenal bapaknya dari perangai goofy dia tu...
lagipun kalau sekolah sebelah2 ni, nampak boys sekolah sebelah lagi appealing dari boys sekolah sendiri gitu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2023 11:01 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 6-10-2023 02:58 PM
lagi satu bapak se gyeong sebenarkan viva haraboeji kan..? maksudnya family dia masa tu bukan fami ...

haah tu family angkat je...
adalah tu yg haraboeji tu buat sampai Se Gyeong tak suka kat dia...
tapi bila dah tua2 macam dia dah terima pulak yg haraboeji tu ayah dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2023 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dah tgk epi 5? Betul ke itu Se Gyeong yg balik semula ke Korea? Iols baca komen2 ramai yg kata itu anak dia, bukan Se Gyeong…dia pun time travel sama mcm Eun Gyeol…yg pastinya dia cakap the reason kenapa dia balik Korea sebab ayah dia curang & asyik gaduh dgn mak dia…tapi kalau bukan Se Gyeong kenapa dia tak cakap apa2 bila Eun Gyeol panggil dia Se Gyeong?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2023 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 10-10-2023 12:00 AM
Siapa dah tgk epi 5? Betul ke itu Se Gyeong yg balik semula ke Korea? Iols baca komen2 ramai yg kata ...

Ada byk teori pasal ep ni. Itu bukan segyeong tapi anak dia. Dan dia pun time traveler. Dia dtg sbb nk jodohkan mak nya dgn her first love, yichan

Ingatkan drama ni slow je rupa2nya ada buat kita tertanya2 jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2023 09:36 AM | Show all posts
Whatsofunnyth replied at 10-10-2023 07:58 AM
Ada byk teori pasal ep ni. Itu bukan segyeong tapi anak dia. Dan dia pun time traveler. Dia dtg sb ...

tapi kalau Se Gyeong kahwin dgn Yi Chan takkan adalah anak Se Gyeong, Eun Gyeol & Eun Ho...
in the end iols rasa whatever happened is still happen...tak boleh kononnya nak ubah takdir...
mungkin ada sikit yg boleh diubah tapi big things macam jodoh & ajal maut takkan berubah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 10-10-2023 09:36 AM
tapi kalau Se Gyeong kahwin dgn Yi Chan takkan adalah anak Se Gyeong, Eun Gyeol & Eun Ho...
in the ...

Mmg tu la yg dia nak chuolls. Kan ada scene yg anak se gyeong ini cakap dia nk mati je sbb family dia family broken heart. And byk netizen speku yg se gyeong ini mmg belum moveon lagi dari yichan and anak segyeong itu thu dari diary mak dia tu la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2023 11:23 AM | Show all posts
Mamiyan replied at 10-10-2023 10:22 AM
Mmg tu la yg dia nak chuolls. Kan ada scene yg anak se gyeong ini cakap dia nk mati je sbb family  ...

then eun gyeol & anak se gyeong ada different goal lah...
sorang tak happy in present time, so dia tak nak dia wujud pun...
sorang lagi despite lahir dlm keluarga OKU, life diorg still happy...
in fact bila tgk family eun gyeol ni in present time, kalau takde apa2 yg berubah in the past pun still ok...
cuma mungkin kuranglah beban eun gyeol kalau ayah dia tak jadi deaf & mute...
tapi dia takkan wujud pun kalau ayah dia end up dgn se gyeong....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 199723 Replies : 4690
upsr bocor versi murid, cikgu, bapak
jonedoeupsr bocor versi murid, cikgu, bapak
Views : 5516 Replies : 23
‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penyediaan Makanan Bersih & Selamat’ – Chef Wan
YgBenar‘Banyak Peniaga Melayu Tiada Ilmu Penye
Views : 11862 Replies : 11
UK dilanda cuaca panas melampau 26 darjah celcius
YgBenarUK dilanda cuaca panas melampau 26 darja
Views : 11408 Replies : 10
Jangan Melangkawi Batas
riena3321Jangan Melangkawi Batas
Views : 19021 Replies : 56
Mohon hati2 ye adik2 PLKN nnti.. Mereka ada di mana2 ????????
chaconMohon hati2 ye adik2 PLKN nnti.. Mereka
Views : 2851 Replies : 10
Beza wasap status ikut level
chaconBeza wasap status ikut level
Views : 5041 Replies : 9
Baju Pengantin kembang Setaman
FARRAZOOLBaju Pengantin kembang Setaman
Views : 10822 Replies : 57
Oh ni lah dia sebabnya....
RalineOh ni lah dia sebabnya....
Views : 3631 Replies : 27
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21549 Replies : 62

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 06:37 PM GMT+8 , Processed in 0.111830 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list