CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Y_me?

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
Post time 14-7-2011 04:29 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2011 01:53 PM | Show all posts
Reply 176# fossil_0609


    FOSSIL tu kira mahal la...aku smpai skrg pun tak mmpu beli FOSSIL lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 03:41 PM | Show all posts
G Shockkkkkkkkkkkkkkkkkkkk besttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 03:41 PM | Show all posts
Nk ke ??murah rm800 klu last stok rm35
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 03:42 PM | Show all posts
Nak tanya pendapat anda mengenai justifikasi dalam membuat keputusan semasa membeli jam tangan, pend ...
Y_me? Post at 6-1-2011 15:30



    Wow
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 01:27 PM | Show all posts
Reply 151# cmf_king_kong


    klau kt US.. berbaloi beli jam brand apa ye? klau seiko.. made in japan.. murah ke kt US? berminat dgn brand fossil. ok ke brand tu? tgk design dia cun gak. ku nk beli yg basic function je.. ada date ckupla.. automatic ke tak.. depends pd harga. bajet less than USD400...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 10:50 PM | Show all posts
beli tiruan je..yg  gred aaa...org x tau pun...kualiti baik punye..kat sg wang ade kedainye
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 08:39 AM | Show all posts
Reply 206# talapia

Aku rasa kalau budget setakat RM1200, better ko beli dekat malaysia.

Sebab dengan budget range yang ko ada, selection yang ko dapat dekat US lebih kurang sama dengan dekat Malaysia dan aku rasa pilihan lagi variety dekat Malaysia.

Dekat US ramai yang pakai jam Seiko, even dekat forum-forum jam jenama Casio (G-Shock) dan Seiko pun kebanyakkan ahli adalah either American atau British.

Seiko and Casio are quite a big name in United States...masa perang Vietnam, GIs Amerika di bekalkan dengan jam Seiko diver automatik dan sekarang ni anggota-anggota NAVY SEALs biasanya memakai Casio G-Shock masa operasi.

In terms of watchcraft, pendapat peribadi aku, kalau nak beli jam better beli dari brand yang memang watch manufacturer...contohnya, Seiko dan Casio adalah syarikat yang menghasilkan jam...core business mereka adalah dalam penghasilan time piece...

kalau brand2 dress watch biasanya dari apparel line macam Guess, FOSSIL dan adidas...aku memang kureng dengan brand2 macam ni dan selalunya bila orang tanya pendapat aku akan cakap jangan beli..

aku suggest beli jam dari jenama pengeluar jam dan dengan USD400, banyak gila jam2 either Seiko, Casio atau lain2 brand dari jepun ko boleh dapat...tapi kalau ko tak kisah fork up lebih sikit, ko boleh dapat Swiss Made automatic watch dengan harga bawah RM2000.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2011 04:23 PM | Show all posts
Reply 184# cmf_king_kong




Saya rasa saya masih ada m'yimpan jam tangan dr jenis ini, sbg hadiah cenderahati drp abang.   

Kalau tak silap saya, ianya jenis Chronograph dan dari jenama Breitling.

Walaupun saya ini jenis yg tak suka pakai jam tangan & cincin sbb saya cepat rasa rimas, saya sgt m'hargai pemberiannya itu walaupun sekadar hanya m'yimpannya di dlm glovebox kereta sebagai menghargai kenangan / cenderahati.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 01:17 PM | Show all posts
Reply 209# Z28

kalau ko menghargai pemberian seseorang yang penting bagi ko, ko takkan simpan dalam glovebox kereta, dalam laci bilik, dalam peti besi etc etc..

fungsi jam tangan lebih dari sekadar alat untuk memberitahu masa, lebih2 lagi zaman sekarang ni...

pemakaian jam tangan menunjukkan keperibadian ko, it's the subtle way of telling people who you are, your status and your personality...

kalau aku beri jam tangan pada seseorang yg aku care, aku akan amat kecewa kalau orang tu tak pakai...giving wristwatch to someone is a way for man giving out his legacy...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 02:05 PM | Show all posts
Bukannya tak m'ghargai, cuma saya rasa tak selesa/rimas bila pakai jam tangan/gelang/cincin/dan yg seangkatan dgnnya.

Hidup secara sederhana & biasa2 aje dah le.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 02:41 PM | Show all posts
Reply 12# arwien

lagi la kalu si pemakai gold itu berkulit gelap dan berkilat, tak seswai gituh. senak perut aku nengok, tak berkenan btol
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 03:38 PM | Show all posts
hee.. saya ni jenis memang wajib pakai jam.. hatta nak tdo pun mesti pakai jam, walaupun dah ad jam hp kan, siap set alarm lagi.. hehe.. tapi ntah, kalau tak pakai jam rasa macam tak selesa pulak, rasa ringan je tangan ni.. saya pakai jam kat tangan kanan, orang kata la, bukan saya kata, yang pakai jam kat tangan kanan ni, die menepati masa.. hehe.. rasanya macam betul la jugak..

ok, berbalik pada topic, saya ni jenis tak kisah nak pakai jam yang murah, asalkan ada jam.. tapi since makcik saya bagi hadiah jam brand swatch (swatch je pun.. hehe) sebab result ok, saya terus jatuh cinta dengan jam yang branded.. sebab saya rasa puashati n selesa sangat2.. kadang2 melambangkan citarasa individu pun ye jugak.. tapi saya sekadar minat je la, nak beli tak mampu, so selama 5 tahun lebih ni, duk pakai jam swatch tu je laa.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2011 06:11 AM | Show all posts
Hai sifu cmf_king_kong . Ape pendapat ko ttg CERTINA DS PODIUM ROBERT KUBICA LIMITED EDITION??
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2011 06:17 PM | Show all posts
Reply 214# exoz

eventhough minat aku lebih terarah kepada minimalistic design mcm diver, tapi design jam ni not bad.

pendapat peribadi aku...

display tak berapa "bising" dengan labels tapi day-date tu aku tak berapa berkenan, lagi cantik kalau kosong..but then disebabkan design sub dial dia ialah 6,9,12...kalau tak letak apa2 dekat 3, nampak boring la pula...so takpela...still ada nilai aestetik tu

attraction point paling besar bagi aku ialah penggunaan carbon fibre (aku x sure, but it looks like it) dengan sub-dial dominan blue (hitam?..x sure) dan single white dengan label "limited edition"...sebab tu aku prefer kalau takda day-date so that boleh letak equal diameter sub-dial dekat 3,6,9 so that boleh flaunt lagi carbon fibre tu

kalau ko dapat ngap jam ni dengan good price, just go for it bro...truly nice watch..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 12:56 PM | Show all posts
Reply 215# cmf_king_kong


    thanks bro...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2011 03:32 PM | Show all posts
i antara perempuan yang suka pakai jam lelaki.. looked rugged..

ramai kawan yang pelik tapi i suka..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:28 AM | Show all posts
my hubby kalau g keje kitorang pakai CYMA beli pairs...kalau gi jenjalan i suka dia pakai tag F1..look mastulin....heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 02:12 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 04:28 PM | Show all posts
jam tangan yang melambangkan gaya hidup ni kebanyakkan org bisnes nye style...tp ade gak yg keje makan gaji pakai jam2 mahal ni..depends ngn org gak..tp mengikut pengalaman aku lar..kalau org yg betul2 suke jam derg biasa go for serious watch tgk movement n selalu pilih automatik sebb depa ni appreciate the craftmanship..tp tu lar..jam auto ni tahan2 pun sampai 2 years mostly depa nye accuracy...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 06:42 PM GMT+8 , Processed in 0.071042 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list