CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Y_me?

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
Post time 9-1-2011 04:14 PM | Show all posts
gempak3.aku pkai jam casio ja.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-1-2011 04:41 PM | Show all posts
swatch is not for teenagers...

im 30's.... peminat setia tegat swatch...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 04:46 PM | Show all posts
Post Last Edit by lipanlapan at 11-1-2011 13:16

Mase skolah rendah, jam RM10 pekan sehari (pasar siang, hujung minggu). Tp kalo x celup dalam air pon, lame2 skru die karat.

Pehtu pas UPSR, akak bawak gi kedai jam, nak bg hadiah. Pilih Q&Q, murah, simple & kalis air. Dalam RM 100++ je.

Pastu, mase blaja kt Lembah Pantai, beli jam Casio TeleMemo, pakai duit sendiri. X sampai beberapa bulan, kena cilok. MAse tu tgh basuh baju, ade mamat masuk bilik, sekali ngan dompet disebatnya. Moga berkat hidup & keluarga. Mase ni lameeeee x pakai jam dah, sedih woo.

Pastu, dah kije, ade sub-con hadiahkan jam, buatan Italy; sbb die tgk tangan togel je kan. X ingat cap ape. Metal strap, rectangular bezel, quartz & sapphire crystal.

Pehtu beli lak Seiko 5; automatik versi murah dari Seiko. Dalam RM 300. Oleh sbb murah, maka dalam sebulan, akan lari +4 minit hehe.

Pehtu usha punya usya, beli Certina DS1 (DS First), chronograph, diver, quartz powered.  
Kendian, mase jln, nampak lak Timex Expedition; ade compass. Sebat gak. Leather strap, indiglo & compass guna jarum. Rega ~ RM500.
Pehtu minat lak kt Mido Rose Gold, auto, chronometer. Model ni, oleh sbb certified chronometer, mmg lambat la nk lari mase. Dalam sebulan ++ pon x lari 1 minit lagi. Sebat lagik.

Ari tu gi kedai Brietling, mamat tu cakap model yang paling murah (plain vanilla) dalam 850 Dinar lepas diskaun. Kira2 RM6,750 jugek.

Jadi, tgh nak usha Tag pulok...lepas diskaun, auto movement leh dapat dlm RM 3k++.

Tgk jam IWC, paling koman RM 11k hehe....so, diam2 je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 05:30 PM | Show all posts
Reply 114# Syik_Gojet

betul la tu...membayangkan brg itu hilang je dah rasa rugi...jadik baik beli murah2...aku jam rm80 pakai 7 tahun (konsep lenjan sampai hancur)...haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 06:07 PM | Show all posts
Reply  Syik_Gojet

betul la tu...membayangkan brg itu hilang je dah rasa rugi...jadik baik beli m ...
hike80 Post at 9-1-2011 17:30



   hahaha...kita lebih kurang sama la..dulu aku penah beli jam tangan harga rm100++ (jam paling mahal aku beli..formumer lain mesti kata murah je..aku ni jenis takda duit buat cara takda duit..)..pastu tertinggal dlm tandas...bila patah balik dh hilang....6 bulan kemudian aku nampak ada sorg makcik cleaner pakai jam y lebih kurang sama je dgn jam tangan y hilang...aku syg tau kt jam tu..sadis...
dh lama gila biar je tangan nie bogel..nak tgk jam tgk jam kt hp..haha...baru2 nie beli jam murah je la..senang cete..hilang or rosak tak sakit hati...wakaka...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 07:03 PM | Show all posts
Jam tangan mesti ada matching dia....pen ...

For me memang tak leh pakai jam murah atau ape-ape benda murah yang sentuh kulit....sebabnya peluh yang keluar dari body lain macam sikit....aura badan menyebabkan benda yang kita pakai jadi mudah berkarat dan terkopek....

Dalam kes jam tangan....pakai 1 tahun dah KO....jadi macam ada lumut warna hijau dan berkerak pada tempat yang menyentuh kulit....pen dan cermin mata pun sama....

So ....saya pakai TAG ( about 5 K )...dan pen Malaun Belang....nak matching aje.....

Jam ROLEX boleh buat investment....sesak gi pajak gadai laku.....tapi sebiji yang murah pon 20k....saya  tak pakai sebab tak sesuai....besar sangat......tak padan ....kalo ada yang sesuai tu ndak juga....itu pon kalo ada duit la....

So...untuk keterampilan diri.....kena ukur baju kat badan sendiri la.....mesti ada total solution....maknanya your dressing.....hair cut.. how you act and behave....

Marketing man macam saya nie kena smart....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 07:42 PM | Show all posts
aku sker koleksi fossil, watches or handbags or purse.. sgt sgt skerrrrrrrrrrrrrr....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2011 10:59 PM | Show all posts
Reply 120# azz_azza

u ni kedekut tahap gaban....at least budget 10% of your monthly salary, pakai pun bertahun2, kalau kira kos setiap hari cuma berapa sen sgt,....Doc jgn sempoi sgt, status kena jaga juag
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 9-1-2011 11:03 PM | Show all posts
Reply 126# fcoy

salute bro....how much in term of % of your monthly income?  5K for org makang gaji byk tu bro, makang ikang termenung aje aku nanti...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2011 11:09 PM | Show all posts
Reply 127# plainjane

I skg pakai Fossil, silicone strap.  Suka byk design Fossil tu yg rambang mata, harga pun ok...macamana u match ur watch?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 11:09 PM | Show all posts
Reply 128# Y_me?


    haha... lom kejela, nnt da keje beli jam baru xpun mintak abah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 12:18 AM | Show all posts
Y_me?....

% of income does not apply here.... I was thinking....the last watches I bought....for me and my wife ( pair for husband and wife )....cost about RM 500 ..... POLO...my wife punya ok....sampai sekarang...

Kalau tiap-tiap tahun tukar jam ....masak aku jadinya....why not try yang mahal sikit....kot-kot kualiti besi tu ok sikit kot.....memang betul.....lain kualitinya....dan tahan sampai sekarang....more than 15 tahun pun.....

But you must remember.....that is total solution.....not only your watch....your overall appearance ...tak guna pakai jam yang agak mahal....yang lain lok yak....nanti orang cakap ko pakai jam petaling street....

My self dulu pon macam ko orang juga....lagi best.... jam penyu pakai  spek hitam... macam nie tambah badan penyu tengah berdiri ...muka dia dongak selamba land jea......jam Visit Malaysia Year.... ramai peminat...semua orang suka....harga RM 50 je....time tu keje eksekutif jualan....dressing punya la smart....tapi jam ada gambar penyu pakai spek....ha..ha..ha...

Masa tu beli kat PWTC.....minah nie punya pasal la....dengan nada lembut dia kata....lima puluh inggit jeaaaa.....terus terpikat kat pompuan tu....lalu terus beli jam ....dan mungkin pasal aura minah nie....jam tu jadi perhatian....

Ikut hati nak pakai lagi jam tu....walaupon dah uzur.....tapi usia lak tak sesuai.....kena gelak kat anak je....hmy3:

Tapi kalo ko teringin sangat nak pakai jam 5 k nie....simpan duit sikit-sikit....lama-lama dapat la....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 12:22 AM | Show all posts
beli la, tk dengki pun.. . kasi abis belajar dulu, dpt keje best2. gaji 10k sebulan, beli la omega ke, rolex, tag, patek philippe.. .  tkde org nak marah sbb duit titik pilih sendiri.
arwien Post at 8-1-2011 13:39


10k tak cukup lagi :cry:. Aku ingat 20k baru sanggup pakai Omega sebab nak kena padankan dengan suit Turnbull & Asser, kasut Church's dan juga sebiji kereta mewah.


Amin...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 12:27 AM | Show all posts
bos aku pakai jam harga sampai 80k...baru 2 bulan pakai dh jarum jam jalan tak betul... hantar gi re ...
Girl-N-Roses Post at 9-1-2011 00:05



    Teringat lak aku ada sorang minah ni yg claim Carrera dia rosak jadi pakai Tissot je. Haha whatever.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2011 07:48 AM | Show all posts
Reply 131# azz_azza

apasal tak minta kat abang macho bagi hadiah b'day, cakap ler kalau pakai jam nih selalu teringatkan dia....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 08:47 AM | Show all posts
Reply  chintacanduri
masa b'day minta ler kat bf hadiah watch, cakap kalau tengok jam tuh nanti se ...
Y_me? Post at 8-1-2011 17:36



    uols ni saja wat i down ek.............................mana i ade bf.............................
sentap nye........................
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-1-2011 08:49 AM | Show all posts
lepak aarr....
jgn rs merendah diri kcuali ktinggianmu x ckup.
murah mahal, jam ttp  ...
im_cyclist Post at 8-1-2011 21:58



    ai da cukup ketinggian.............
benar ke kata2 penjual mulut manis tu...............
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 09:03 AM | Show all posts
Reply 99# hike80


    ade..mel ler tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 09:26 AM | Show all posts
aku pkai jam hantaran jer....ni pon dh 3 bulan jam aku tu masuk wad..
teringin nk pakai jam zenith ke,breitiling ke..aku ni punctual punya orang..dh terlatih sejak dulu lagi..bila pkai jam mahl lagi laa...malu jer kalo lmbt2 sedangkan jam punya la mahal(bg akula)

*sapa pkai jam kat  tangan kanan sila angkat kaki..!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 09:35 AM | Show all posts
bf forever wa sempoi jek.. hantaran bagi tag but still jam seiko yang ada indicator ikan tu jugak yang dia pakai.. sbb suka memancing.. len kali waa bagi jam nemo jek sudah..save duit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 03:42 PM GMT+8 , Processed in 0.120141 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list