CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Y_me?

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
 Author| Post time 8-1-2011 05:37 PM | Show all posts
Reply 95# arwien

mak ooi...aku gaji dlm 12K pun tak gamak beli Omega....tapi aku memang kedekut (bini aku cakap)...he..he...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 8-1-2011 05:41 PM | Show all posts
Reply 60# fly_in_d_sky

Pilot arr...?  My bro also a pilot, pakai Brietling 12K after discount....beli kat mana murah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:04 PM | Show all posts
pernah trbace kat satu blog nie...

billionaire selalunye pakai panerai
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:16 PM | Show all posts
pada aku aa,,,kadang2 apa pekerjaan kita tu penting untuk buat org nak agak brp harga jam kita....

keje aku skrg kena  travel by project, biasa setiap 2 3 bulan kena buat keje oversea...so org pandang lain skit..........  kekadang tu pakai jam murah je,,, ada yg datang "wah jam mahal tu...." padahal jam cikai jek.... cincin kawin bini aku pun camtu ,,,sedara mara aku ingat rega 5k,,,padahal tak sampai pun 1k...    padahal org tak tau ,aku kedekut nak mampusss,,,hohoho
yg kenal sgt ngan aku,,suka perangat...."duit byk, pakai jam budak sekolah jek" ...

kalu mampu,minat,,rasa mende tuh leh menghargai diri,,beli aa,,lain org lain cara nak enjoy...
jam mahal2 mmg  ada value dia...
skrg aku pakai jam casio rm36, pilih jam ni sbb ada dual time, so bila travel senang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:27 PM | Show all posts
herm...tringin sbnrnye nk bli jam yg mahal2...
bkn nk tunjuk2 tp suke2 je...

kdg2 lalu kdi jam..dok usha2 jek dr luar...
bile rs mcm ade duit nk bli, aku dok pikir2 jek...
klu aku bli jam mahal2 ni (bg aku mahal tu, 200-500 la)..blum tentu jam ni setia disisi aku..
sbbnye, aku ni mudah ilangkan jam, tercicir laa, lupe letak mn la, tinggal umah org laaa..
sbb tu la, bile aku pk gitu, aku x rela nk bli jam2 yg mahal....at least, klu aku bli jam murah2, ilang pun xde la patah semangat, xder la rs terkilan...

aku pnh je ade jam mahal, tu pn adik aku bg sbb dia kje hotel, bile dlm tempoh 3 bln guest kat hotel x tuntut, dia amik la bg aku...ade 2 jam...jenama x ingt, 1 jam tu, mcm gelang la pki, tp dia ikut nadi kite, tu tertinggal kat mn ntah,..huhu..x heran la ilang, bkn duit sendiri..tp syg gakkan...sdgkan jam yg murah ni pn aku paki ilang, inikn yg mahal.

sbb tu la ,minat n suke n teringin gak nk guna jam mahal..tp bile aku pk, erm..nnt mesti ilang, ilang la dia kan...sebu je rs nnt.....puas lak nk bertabah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:29 PM | Show all posts
aku ade 1 je jam...harga dalam rm700 lebih..jam ni aku beli sebab dia tahan, leh bawak diving, nyelam kat sungai, masuk hutan, panjat2 bukit, mancing, n pakai p opis...syg sngt jam aku ni...dan aku takkan beli baru selagi jam aku ni tak jahanam...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 09:58 PM | Show all posts
ai student...........jd pakai jam limebelashengget jekkkkkkkkkk
paling mahal ai ade yg patpolohh ...
chintacanduri Post at 8-1-2011 13:13


lepak aarr....
jgn rs merendah diri kcuali ktinggianmu x ckup.
murah mahal, jam ttp jam.
cume jam yg hrge ribu riban tu, jarumnye lbh tepat.
ini dterangkn olh pjual jam mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 10:02 PM | Show all posts
Reply  im_cyclist


    tapi yg beli kat pasar mlm tu comey2 kan..
kdg2 mel beli gak.. ...
melinda_gordon Post at 8-1-2011 10:25



geram2!!!
rs cm nk bli casio yg chrono ala2 tentera tu kt psr mlm.
tp nmpk ganeh plak bile pmpuan ayu cam i pkai...
wahahah....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-1-2011 10:05 PM | Show all posts
Reply 102# Y_me?

mnat breitling, tp x mampoooo....
stakat TH je..itupn slps dskaun, hokkay????
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 10:17 PM | Show all posts
pkai jam pasar malam. apek cina jual...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 12:05 AM | Show all posts
bos aku pakai jam harga sampai 80k...baru 2 bulan pakai dh jarum jam jalan tak betul... hantar gi repair kena sampai 8k...

baik jam aku...beli 700 jer...dah 4 tahun pakai tk penah rosak...

bagi aku..jam mahal ke..jam murah ke...janji masa tu tepat...org kalau penampilan dh menarik...pakai jam petaling street pun ok jer...ahaks
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 01:28 AM | Show all posts
Reply 111# Girl-N-Roses


takkan beli jam 80k tak dak warranty..bukan ke semua jam selalu ade warranty, nak2 lg jam ribu2 hinggit. sia2 jer beli  jam mahal kalu rosak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 05:53 AM | Show all posts
aku ni xkeja so xbleh pakai jam mahal2...
skin plak mcm sensitive.. suke gatal2 if jam murah sgt..
so now just pakai swatch skin je.. mmg suka sgt2..
beli yr 2006 kot.. harga RM499.. tp until now la cantik lg..
scratch tu normal.. tp syg nak tuka baru..
tggu btul2 lingkup br nak tgk lain plak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 10:10 AM | Show all posts
aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
hike80 Post at 6-1-2011 20:33



   sama la..aku pakai jam tangan rm10...
skrg ni pakai rm50 jer..

y penting digital n stop watch...

nak beli mahal tak mampoooooo...

lagipun aku suka letak jam tangan bersepah2..klu beli mahal2 dibuatnya hilang menangis tak berlagu..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 10:11 AM | Show all posts
aku ade 1 je jam...harga dalam rm700 lebih..jam ni aku beli sebab dia tahan, leh bawak diving, nyela ...
Lulz Post at 8-1-2011 21:29



   ko adalah sorg y praktikal serta setia....
mcm tukang tilik aku nie..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 10:26 AM | Show all posts
brand swiss military ok x?
mcm mnat je....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-1-2011 11:31 AM | Show all posts
Pakai jam percuma je APT....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 12:56 PM | Show all posts
ko adalah sorg y praktikal serta setia....
mcm tukang tilik aku nie..hehe
Syik_Gojet Post at 9-1-2011 10:11



   hehe..betol la tu...dah 3 tahun dah aku pakai jam ni..tak penah teringin nak beli jam baru
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 01:29 PM | Show all posts
hehe..betol la tu...dah 3 tahun dah aku pakai jam ni..tak penah teringin nak beli jam baru  ...
Lulz Post at 9-1-2011 12:56



   khennn.....ko org simple n senang sbb pakai 1 jam utk perbagai kegunaan...bila ko memang setia sbb bila ko dh dpt benda y ko suka ko akan guna sehabis baik, lenjan sampai rosak...

bertuah la pasangan hidup ko...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 02:51 PM | Show all posts
abah pakai rado

mak pakai chrstian bernard...

dua2 otomatik, abah xske beli yg x auto...

azz nk swatch, abah mesti x bg, sbb abah kate tu xlama haihj

pastu sbb jam auto mahal sgt, of koz abah x beli untuk azz kan... ekekeke

pastu ade beli jam Jbovier, rm2++, pastu rusak, ekekkee

tahan 4 -5 thn gk lah, pastu azz nk beli snediir xde duit sgt, azz beli jam rp30 000 sbb terpakse pakai nk check patient... rm30 000 is rm12 hokkay...

tu je la azz mampu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:11 PM GMT+8 , Processed in 0.090576 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list