CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Y_me?

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
Post time 17-2-2012 05:29 PM | Show all posts
Reply 260# auntieagony

Omega Seamaster Aqua Terra?

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-2-2012 05:42 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:42

Reply 261# cmf_king_kong

Ok. This one auntie likes ....

Auntie will type this in my notebook - Omega Seamaster Aqua Terra...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 05:49 PM | Show all posts
Reply 262# auntieagony

rsenye aqua terra is like the basic entry line untuk seamaster catalogue...

dlm 10k je rasenye
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 06:06 PM | Show all posts
Reply  auntieagony
rsenye aqua terra is like the basic entry line untuk seamaster catalogue...

dlm 10k je rasenye

cmf_king_kong Post at 17-2-2012 17:49


I like the word "je" in the sentence - makes it looks more affordable... Jam yg KK dok usya tu pun ok gak....

Ok, KK dah petang ni and sure nak join the traffic jam... Drive carefully....

Thanks so much for the valuable information provided... Hv a fantastic weekend and enjoy yourself...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 06:11 PM | Show all posts
Reply 264# auntieagony

actually the whole day i feel like shit...kena marah dgn bos..dgn manager..dgn senior staff...

serba tak kena harini...

dem..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 06:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 18:44

Reply 265# cmf_king_kong

Kena marah is a way of learning the right way to do things and get the desired results. As long as they meant well, it's for your best interest...

At least, they didn't stab you behind your back kan....

So take the challenge, do it much better than what they expected from you - kira mcm exceeding their expectations.... Don't take revenge, get even....

All the best and auntie knows you can rectify the error and perform much better  and present great results to your bosses.... Insyallah dan amin...{:4_189:}
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2012 10:47 PM | Show all posts
Aku pakai jam tangan brand BULOVA.....dah 15 tahun aku pakai tak tukar
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2012 08:39 PM | Show all posts
jam Casio warna hitam rege 29.90..beli mse 15 Mei 2005..kat Alamanda

smpai skrg simpan n pakai lagi..bru skali tukar bateri..

g keje jam lain pulak..beli mse 2009..hadiah birthday kpd dri sndri...

x brape gemar dgn jam tangan mcm g-shock yg saiz besar tbonjol tu.. lebih ske yg analog...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-3-2012 12:05 PM | Show all posts
Kite nak tanye... Bell & ross paling murah bape henggit?? Ada sape2 tau?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 09:09 PM | Show all posts
aku remaja. aku suke g-shock GA series. nmpak lebih remaja dan stylist
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2012 08:57 AM | Show all posts
aku pakai seiko velatura je
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2012 08:35 AM | Show all posts
for me watch are vry important....it shows everyting...buat ms ne aq buat collection utk u-boat and bell&ross..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2012 03:33 PM | Show all posts
owl_dec posted on 22-4-2012 08:35 AM
for me watch are vry important....it shows everyting...buat ms ne aq buat collection utk u-boat and  ...

u-boat collection? kaya betol ko..hehe...
selalu beli kat mane
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2012 03:37 PM | Show all posts
cmf_king_kong posted on 17-2-2012 06:11 PM
Reply 264# auntieagony

actually the whole day i feel like shit...kena marah dgn bos..dgn manager ...

halu bro, lama xjoin sini..nk tnya la..

aku ni dh lama minat kat jam panerai, cuma xmampu nk beli..hehe..
so aku nk cari homage utk panera ni.

xsilap aku, dulu ko ade ckp ko hired someone kat hong kong utk buat homage panerai kan?
dari ape yg aku study, parnis adalah salah satu homage yg paling popular..

lagi satu homage utk panerai ni, marina militare..
soalan aku, panerai mmg dah patenkan ke nama marina militare ni...khas utk PAM saje...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:40 AM | Show all posts
paanz posted on 7-10-2012 03:37 PM
halu bro, lama xjoin sini..nk tnya la..

aku ni dh lama minat kat jam panerai, cuma xmampu nk be ...

asalnya Panerai ialah penghasil penunjuk waktu (bukan jam eh) untuk komando laut askar musollini masa perang kedua yang mana struktur jam poket Rolex diubahsuai dijadikan dalam bentuk yang boleh dipakai di tangan untuk dipakai oleh komando-komando laut semasa operasi menenggelamkan kapal-kapal perang pakatan berikat...

nama "Marina Militaire" tu directly translated as a "Navy" atau dalam bahasa melayunye "Tentera Laut"...

nama "Marina Militaire" ialah satu nama umum yang mana ianya tidak didaftarkan dalam mana-mana private domain...

selepas jenama Panerai dibeli oleh Richmond Group dan dihasilkan sebagai jam tangan mewah (terima kasih kepada Slyvester Stallone yang mempopularkan jam ni ke seluruh dunia), nama Marina Militaire dan juga design jam tangan Panerai masih lagi tidak di patternkan kerana Richmond Group hanya mempaternkan nama "Panerai" dan trademark crown protector yang macam cuping telinga tu...

lama kelamaan, Richmond mula start mempaternkan keseluruhan design asas Panerai termasuklah dengan model-modelnya sekali...

so pada hari ini, nama "Marina Militaire" yang dikaitkan dengan design jam bersaiz besar dan mempunyai crown protector cuping telinga, ialah trademark kepada Richmond Group dibawah jenama Panerai..

so menjawab soalan ko...iye, Richmond Group dah trademarkkan nama Marina Militaire khusus untuk jenama Panerai mereka, dimana jika ko mempunyai jam homage "Panerai" dan mempunyai nama "Marina Militaire" dekat dial walaupun takde nama "Panerai"..tu dah dikira ko ciplak jam Panerai..

begitula kekdahnya

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 08:34 PM | Show all posts
Jam jenis Tissot Bodyguard...boleh ke tuan komen sikit...apa kelebihan dan kekurangan dia...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:52 AM GMT+8 , Processed in 0.093372 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list