CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Y_me?

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
Post time 17-2-2012 11:46 AM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 11:58

Reply 238# cmf_king_kong

Salam.

Just browsed thru the net, auntie found out the price of Cartier Tank Louis is about USD7500 (before discount) - lebih kurang RM24K. Yet to check the ones with metal strap.

U r rite lama2 auntie belek jam tu, macam tersuka pulak.... Hahaha.... It's ok to dream.... dream onnn......

Whilst Jaeger watch yg mcm your image tu is about GBP7250 that is equivalent to RM36,250.

Hmmm....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2012 12:10 PM | Show all posts
Terjumpa lagi satu koleksi Jaeger Lecoultre



Yg ni about GBP8250 @ RM41250.

Yg auntie tengok, Jaeger ni lebih byk gunakan leather strap instead of metal strap. And the metal strap pun cam tak berapa nak best... Mungkin kena gi tengok real life kot lagi gempak? Takper, tengok tu free jer.... Bila nak beli, baru kena fikir 24 kali....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 12:24 PM | Show all posts
Reply 242# auntieagony

biasanya gambar promo akan letak version leather strap sebab itu version paling popular...

selalunya camtulah..gambar jarang give justice to the real thing...dalam gambar nampak macam dull je..ye lah kan..kadang2 gambar tangkap sendiri..lighting semua tak betul..kena plak pakai camera hp...tak menarik la jam tu...

tapi bila dah pegang sendiri...pakai kat tangan...baru tau penangan benda harge puluh2 ribu neh..

ade sekali tu..i cuba pakai my boss punya Rolex Submariner...as you know lah..Submariner is one of the most copied watches in the world...baik yang homage dari brand lain ataupun fake/replica...

so i nak tau la what's the fuss is all about...sekali dah pakai kat wrist...itu diaa....the weight, the contour, how the watch compliment my appreance...rase sebak gila bila nak tanggalkan..lagi sebak bila nak pulangkan balek...lambat jee hulur...

lepas tu rase macam nak saving 2 ribu sebulan sampai cukup lepas tu beli Rolex Submariner...he he...

tapi susahla kan...other option kena kawen anak orang kaye...

daughter auntie dah ade boyfriend blom?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 12:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:38

Reply 243# cmf_king_kong

Ini Cartier Tank yg metal strap yg auntie jumpa kat internet that is about GBP4.1k - 4.5k @ RM20.5K - 22.5k



Sayang 1000x sayang, masa dia single selama 1 thn haritu, auntie belum berjumpa KK lagi... Sekarang dah hampir 2 thn dia berbf....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 12:56 PM | Show all posts
Reply 243# cmf_king_kong


   

Yg macam ni ker?   Sajer jer kan.... Auntie nak bagi motivasi dan semangat utk KK simpan duit...

Ambik brochure pasal Rolex Submariner, then place 1 on your mirror, 1 under your pillow, 1 at the your cubicle's wall and 1 letakkan dlm wallet... Kalau rasa nak spend on other things, bila buka wallet, terpampang gambar jam tu, terus cancel niat tu.... Ok tak cadangan tu?

Yg Rolex men's watch yg auntie tau ialah Rolex Oyster Perpetual Datejust Superlative Chromemeter.... Hihihi... more sought after by the mature generation!
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 02:39 PM | Show all posts
Reply 245# auntieagony

yeahh itulah dia...

actually Rolex Submariner not really my dream watch lah...more of i suka but not really up there in my list..

my dream watch ialah yang ini



Omega Seamaster Planet Ocean...yang mane antara pemakai jam tersebut ialah orang ni...



dan mamat ni...



harga lebih kurang RM12-13k....

actually cadangan tu sangat okay...hmmm i should do that..

Rolex Datejust tu orang panggil jam orang tua...sebab ramai orang tua pakai...dari CEO sampailah drebar taxi...driver kat ofis pun pakai Rolex Datejust...i punya PAR pun pakai Rolex Datejust, i belikan kat hong kong dulu...

baru sedar ramai gila yang pakai Rolex Datejust ni sebenarnye..

nanti i dah ade Omega PO ni..barula layak nak ngorat anak dare auntie..tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 03:00 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:39

Reply 246# cmf_king_kong

That Omega Submariner tu lebih kurang mcm Rolex Oyster Perpertual Datejust jer. Yg Rolex punya ada white backgrd or black blackgrd. The one that I'm familiar with is the one wz black blackgrd.... Yg white b/grd tu mmg cam for very mature users but yg black b/grd tu utk level muda sikit. hahaha...

Tetapi beza dia in the pricing - sbb as KK said Omega abt RM12K & Rolex abt RM20+K.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 03:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:39

Reply 246# cmf_king_kong

This is the Rolex Datejust that I was describing...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2012 03:18 PM | Show all posts
Reply 247# auntieagony

yang auntie panggil b/ground tu actually org panggil "dial"...Rolex mmg design dia same je untuk mane2 model sbb itu mmg trademark design dia..especially mercedes hand dgn date cyclop tu..

Rolex mmg mahal compare dgn Omega sbb Rolex buat sendiri movement dia...semua benda yang ade kat sebijik jam rolex adalah totally dibuat secara in-house..takde outsource mane2...Omega plak design buat in-house tapi movement di outsource dari ETA..kilang movement jam yang owned by Swatch Group dan di modified sana sini untuk improve the quality (macam co-axial movement)..oh yeah btw, Omega ialah brand di bawah Swatch Group...yea..Swatch as in jam kaler-kaler yang bebudak suka pakai tu...jam Omega banyak outsource material dari tempat2 lain sekitar Switzerland...so value tu dah jatuh sikit2 pun still berbelas ribu la harga dia..

oklah..daughter auntie pun dah berbf...membujang la saye untuk kesekian kalinya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 03:20 PM | Show all posts
salam pd otai2 jam....sya ni minat kat jam omega speedmaster sejak dri bangku tadika lg selain seiko n rolex....k..prtma sekali nk tnye speedmaster ni ada 2,3 jenis...yg paling baik sekali jenis yg mana....dan ape kelebihan dier..tkut nanti terlepas pndang nk bli blik bkn murah...mintk jsa baik bantu sya menyelesaikn mslah sye nie......... {:4_229:}
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 03:31 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:35
Reply  auntieagony

yang auntie panggil b/ground tu actually org panggil "dial"...Rolex mmg design dia same je untuk mane2 model sbb itu mmg trademark design dia..especially mercedes hand dgn date cyclop tu..cmf_king_kong Post at 17-2-2012 15:18


Alhamdulillah, auntie learnt something new today - "dial" for watch b/grd. Tetapi "mercedes hand" and "date cyclop" tu apa yer?

Auntie dah kenenkan KK dgn Miss M (bukan nama sebenar) tapi both of u jual mahal.... Cuba2lah get to know each other first.... Hahaha..... sempat jugak

OT - Cuba dengar lagu EWF - Reasons... Purrggh... Best....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 03:52 PM | Show all posts
Reply 250# zaku1

hai bro...

ahhh Speedy...every alpha male favorite watch

Omega Speedmaster ade sejenis je...yang ko cakap 2-3 jenis tu ialah calibre...byk calibre OS ni..321, 861, 1861 dan macam2 lagi...calibre ni model utk movement...kelebihan setiap calibre tu either that particular calibre ialah upgrade dari calibre sebelumnya or that particular calibre ada date, ade yg ade day-date, ada calibre untuk manual, calibre untuk automatik and so on and so forth...

personally aku tak rase apa2 kelebihan dari segi calibre tu...Omega Speedmaster is still an Omega Speedmaster...setiap model dah diuji di tahap tertinggi dan bila dijual, pemilik jam tersebut akan memiliki sebuah jam berkualiti tinggi tak kisahla ape calibre yang digunakan...

I mean..jam rasmi untuk kegunaan NASA...mane2 pun same je as long it's a Speedy
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:01 PM | Show all posts
Reply 251# auntieagony

mercedes hand yang auntie tgk ade macam lambang mercedes dekat hour hand rolex submariner...cyclop date tu yang mcm magnifier kat glass jam bahagian date..sbb magnifier tu lah org panggil Rolex ni jam org tua..

btw..OT jap...sape Miss M?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:10 PM | Show all posts
o....mcm2.ingat kan ade 2,3 jnis...thanks bro
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:22 PM | Show all posts
Reply  auntieagony
mercedes hand yang auntie tgk ade macam lambang mercedes dekat hour hand rolex submariner...cyclop date tu yang mcm magnifier kat glass jam bahagian date..sbb magnifier tu lah org panggil Rolex ni jam org tua..
cmf_king_kong Post at 17-2-2012 16:01


Sungguh "bertepatan" sekali falsafah itu... Nanti nak bagitau kat tuanpunya jam... Sure tak ngaku dah tua - forever 26 katanya...  Yeah rite...

For the mature generation, for men, what are your recommendations?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:33 PM | Show all posts
mmg jam 2 nampk mcm org tua...tp 2 la jam yg menjadi idaman sya....cuma masa n duit je yg x mengizinkn.....sdangkn umur sya bru 27 thn......tp skg kejar omega lu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2012 04:45 PM | Show all posts
Reply 255# auntieagony

Jaeger LeCoultre Master Grande Ultra Thin

price range rasenye dlm 20k-30k kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 04:58 PM | Show all posts
Reply  auntieagony

Jaeger LeCoultre Master Grande Ultra Thin

price range rasenye dlm 20k-30k  ...
cmf_king_kong Post at 17-2-2012 16:45


Ada ker design yg minimalist, tak "bz", manly, nak warna "aluminium" jer dan not flashy, infact must be very-very discreetnya design? What about Omega ker or Seiko ker?

Yg Piaget and Audimars (ladies) tu, auntie dah tengok kat pakcik google - image... Designnya kebanyakkannya sgt bz dan flashy....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 05:10 PM | Show all posts
Reply 258# auntieagony

Jaeger LeCoultre Master Grande Ultra Thin?

nipis je..tak sampai tak 1cm pun...minimalist dan bagi saye..sgt manly la..

  





Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2012 05:22 PM | Show all posts
Post Last Edit by auntieagony at 17-2-2012 22:36

Reply 259# cmf_king_kong

Cantik sgt tetapi too "cultured" sgt - auntie don't know how to explain to you... Yg ni sesuai utk lelaki yg jaga jam, cultured, jaga penampilan and such...

Yg rugged sikit, yg durable, endurance tinggi, yg sempoi, yg not loud.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 03:51 AM GMT+8 , Processed in 0.074764 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list