CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 15029|Reply: 44

Lama Hidup Ketakutan Sampai Bayar 2 Bodyguard 16k Setiap Bulan, Niena Akhirnya Lapor Polis

  [Copy link]
Post time 2-8-2023 10:44 PM | Show all posts |Read mode
Pempengaruh media sosial dan usahawan, Shaniena Natasya membuat laporan polis terhadap seorang lelaki yang didakwa mengancam keselamatannya.


Bercakap kepada mStar, dia yang senang disapa Niena, 20, mendedahkan laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Timur Laut, Pulau Pinang, selepas mendakwa sekali lagi diganggu pada Rabu.






"Insiden (diganggu) ini dah lama berlaku, malah sebelum ni saya pernah kena serang. Saya dibaling dengan balang shisha. Masalah ini sejak saya bujang sehinggalah saya dah kahwin.


"Dalam kejadian hari ini, saya berada di sebuah kafe. Bodyguard memaklumkan orang yang pernah serang saya dulu ada di kawasan sama. Dia tengok saya dan terus blah (berlalu pergi).


"Saya memang tahu siapa individu itu. Tapi saya tak nak sebut nama sebab kes masih dalam siasatan polis. Selama ini pun saya tahu saya diekori," dakwa TikToker itu lagi.


Dakwa Niena lagi, dia turut mengesyaki pelaku mengupah sekumpulan individu untuk mengintip serta mengekorinya sebelum ini.


Menurut Niena yang berkahwin pada Mei lalu, gangguan demi gangguan menyebabkan dia hidup dalam keadaan tertekan, sekali gus memaksanya berbelanja besar untuk memasang pengawal peribadi sejak beberapa bulan lepas.


  



"Saya buat laporan untuk keselamatan diri. Sebab saya jadi takut nak keluar, benda ni menghantui dan buat saya trauma. Saya pasang dua orang bodyguard sejak sebelum bertunang. Tahun ini juga, dalam bulan Mac.


"Seorang bodyguard gaji RM8,000. Dua orang jadi RM16,000. Ini masalah besar untuk saya, pergi ke mana-mana pun risau keselamatan diri dan keluarga. Jadi saya pun tak bersedia nak ada anak.


"Mereka dah lama perhati saya. Mereka ada info saya di mana, keluar pukul berapa dan sebagainya. Ada sekumpulan, sama ada mereka dibayar atau apa saya tak tahu. Saya boleh kata ia berkaitan dendam lama yang tak selesai," dakwa Niena lagi.


Usahawan yang memiliki 1.2 juta pengikut TiKTok itu turut berkongsi salinan laporan polis yang dibuat pada Rabu menerusi media sosial.


"Saya nak pihak belah sana berhenti buat benda ni Jangan kacau saya dan rumah tangga saya lagi," rayu Niena yang berharap kemelut berkenaan dapat menemui noktah secepatnya.


  



Akhir bicara, Niena turut mengambil kesempatan untuk merakamkan penghargaan buat pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang sudi memberi kerjasama baik buatnya ketika dia hadir membuat laporan di IPD Timur Laut.


Untuk rekod, Niena pernah mendapat liputan mStar pada tahun 2021 selepas dirinya tular kerana disangka sebagai gadis beragama Islam.


Niena yang berketurunan Siam meraih ramai pengikut kerana aktif berkongsi tentang gaya hidupnya menerusi aplikasi TikTok.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2023 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurus dah dia
Dia ni pernah kahwin kan sebelum kawin dgn keling ni..

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2023 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 2-8-2023 03:36 PM
Kurus dah dia
Dia ni pernah kahwin kan sebelum kawin dgn keling ni..

So, pengganggu dia tu ex dia kah?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2023 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 2-8-2023 11:36 PM
Kurus dah dia
Dia ni pernah kahwin kan sebelum kawin dgn keling ni..

Sapa dia ni. Mudanya baru 19 thn. Apsal caption dia good bye single niena kalau dia dh penah kawen sblm ni. Maksudnya dia cakap kat bye kat zaman mak jan dia ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2023 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 2-8-2023 11:46 PM
So, pengganggu dia tu ex dia kah?

i syak begitu juga lah
Dia ni bkn melayu islam
Dia siam
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2023 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
honeystar_11 replied at 2-8-2023 11:48 PM
Sapa dia ni. Mudanya baru 19 thn. Apsal caption dia good bye single niena kalau dia dh penah kawen ...

i kenal pun dkt tiktok
Dulu pernah dia ckp dia dah kawin
Itu terkejut tgk dia kawin lagi dgn keling ni pula
Rasa laki lama dia chinise
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-8-2023 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Jenis frame bsr dia ni & terlajak matured br 20 rupanya. Cite psl dia dlu benang apa lupa dh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Content founder ke ni. Golongan tu je kata diri sendiri kaya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-8-2023 08:30 AM | Show all posts
laa baru 20 tahun ke umur nya? ingat dlm 30an.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 08:31 AM | Show all posts
zuriey replied at 2-8-2023 03:59 PM
i kenal pun dkt tiktok
Dulu pernah dia ckp dia dah kawin
Itu terkejut tgk dia kawin lagi dgn kelin ...

and ada rumour cakap dia dah ada anak. dr 1st marriage la kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 10:44 AM | Show all posts
Edited by kakakgarang at 3-8-2023 10:46 AM

sheolls padam ke video yg sheoll mengaku da kawen dgn jate chaines tu??

tapi iolls mmg pernah tgk video sheolls ckp da kawen dgn jate chaines, tapi husband sheolls tak nk tunjuk muka. masa tu sheolls gundus, mcm baru lepas bersalin..

dlm video tu, org komen kata dia gemok. dia jawab dia da kahwin, dlm proses nk mengandung, makan ubat , so berat jadi naik. tak tau la mana yg betul..


tapi baru2 ni , lepas kawen dgn kARI sheolls claim tak pernah kahwin.. laki pertama sheolls is KARI.. gitu la statement sheolls..


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 3-8-2023 08:31 AM
and ada rumour cakap dia dah ada anak. dr 1st marriage la kot

Ohh iye ke..
Yg tu i tertinggal
Acc tiktok lama dia dah hilang
Kalau tidak boleh la skodeng
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakgarang replied at 3-8-2023 10:44 AM
sheolls padam ke video yg sheoll mengaku da kawen dgn jate chaines tu??

tapi iolls mmg pernah tgk v ...

Ohh bkn i sorng je la pernah dgr dia dah kahwin dulu
Mmg btl dia kata laki dia chinis
Mula2 i follow she dkt tiktok dulu mmg dia ngaku ada laki.dia dgn laki pjj.
Lps tu dia pindah p penang sbb dpt kerja sana
Tuptup buka kedai kosmetik pula

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
laa... dkt report tu baru 19 tahun ke..mudanya ko ni dik tak pdan dgn rupa
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2023 01:46 PM | Show all posts
klo ikut kan dia mcm xpernah kawin
pastu dia gemok dia ckp sbb makan pil hormon
ada masalah apa ntah dan mmg x leh preggy
gitu la
mcm tipu ja dia ni kejap ckp mcm tu kejap ckp mcm ni

tp masa wedding dia bebaru ni elok jugak la
buat tepi pantai panaihh tp cantik la weddingnya
and dia pon cantik
terserlah kesiaman dia masa wedding tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2023 08:57 AM | Show all posts
Dia ni ntah apa qualification.Skolah pun tak habis. Tapi juai produk kosmetik ramai gila bodoh2 gi beli. Padahal dia sendiri bila orang tanya pasai produk dia, dia tak tau nak jawab. Siap kata ikut ampa la nak beli, beli la. Takmau sudah. Itu pun org pecaya jugak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2023 09:45 AM | Show all posts
bukan ke ex dia bangsa singh?lawyer kata nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2023 09:56 AM | Show all posts
niena mcm2 business dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2023 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat dia ni umur 25~30, rupanya baru 19.
Yg iols penah nampak video, ada bisnes makanan. Ayam pulut & sabun donut. Viral jugak la sabun tu.
Agaknya jadi founder bole dapat duit berkepuk2.

Time kawen baru ni, katanya kena tipu puluh2 ribu. Banyak betul duit.

Btw, lepas dia kurus, dia ada buat video. Ini sebelum dia reveal bf aka laki dia sekarang la. Dulu kawen, pastu cerai. Then bz cari duit. Pastu dah selesa sikit, baru ada masa nak pegi gym.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2023 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
amboiiii ini air masak ked

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 152801 Replies : 2116
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 113730 Replies : 2971
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 14709 Replies : 12
DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
adila39DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
Views : 212217 Replies : 605
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91801 Replies : 749
(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
akr(V21) ALL ABOUT ZAMANI & SLAM
Views : 30006 Replies : 351
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19540 Replies : 259
Ringgit mengukuh, hutang bon Samurai berkurang kepada RM6.26 bilion
AbahmungRinggit mengukuh, hutang bon Samurai ber
Views : 23632 Replies : 5
Ringgit antara mata wang terbaik Asia, tertinggi dalam enam bulan
AbahmungRinggit antara mata wang terbaik Asia, t
Views : 43114 Replies : 3
Orang Kota Bharu paling ramai dicekup terlibat judi online
ultra78Orang Kota Bharu paling ramai dicekup te
Views : 3207 Replies : 24

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.064034 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list