CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2234|Reply: 8

Lorong motosikal

[Copy link]
Post time 23-12-2010 10:21 PM | Show all posts |Read mode
Dah lama dah aku perhatikan selama ni, biasanya kat highway utama (KESAS, Lebuhraya persekutuan) ada sediakan lorong motosikal yang menjadi masalahnya adalah ramai yang seronok nak masuk jugak jalan kereta. jadi nasihat untuk penunggang2 motosikal, pastikan anda ikut lorong sikal yang dah disediakan. Jangan pulak naik hangin kalau ada kereta yang tak perasan terlibas korang. Kita kan sama-sama punya tanggungjawab terhadap keselamatan jalanraya?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2010 10:42 PM | Show all posts
sila la bawak moto senirik ke laluan moto area tu.

Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 10:48 PM | Show all posts
Reply 1# munzaman


Konfem ko tak penah bawak moto & lalu kat laluan tu bukan..??  :cf::cf:
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 11:03 PM | Show all posts
hehehehe.please bawak moto senirik incekkk.test drive kat lane moto tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2010 11:05 PM | Show all posts
sila la bawak moto senirik ke laluan moto area tu.

JohnDeSouza Post at 23-12-2010 22:42



jangan terasa, kita sesama beringat jelah, aku tahu kengkadang ada masalah jalan tak elok ke, paku ker, ada polis ke, tapi kalau pun nak ikut jalan kete pun, pastikanlah jgn membahayakan pengguna lain

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 01:37 AM | Show all posts
setuju dgn TT
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 11:08 PM | Show all posts
Aku tak kisah ar kalo waktu malam, motobiker ni bawak motosikal mereka kat jalan besar sebab bahaya kalo menggunakan laluan sikal tersebut... ada 'hantu-hantu' yang cuba mendajalkan motobiker ngan meletak paku or anything untuk membolehkan mereka mengepau motobiker2 nie...

Tapi waktu pagi... especially during peak hour dimana time tu, banyak kete2 atas jalan otw nak pi opis, dan hari pun dah cerah... silalah beralih menggunakan laluan sikal... during peak hour ni, keta memang banyak atas jalan... bahaya bagi pengguna motobiker nie... dan boleh menyebabkan kesesakan makin bertambah serius...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2010 03:16 PM | Show all posts
member aku siap bawak resit tkr tayar lagi bila lalu heway kesas ( dan federal )....alasan takmo guna jalan motor esp waktu malam....dia bgtahu yg dia dah byk kali lepas dr polis yg tahn dia tu....dia hulur semua resit tukar tayar/tiub tu....Pak2 Polisi pun paham....

Cuma aku sokong dengan TT bab keselematan tu/....udah nak ikut jalan besar bawak la dengan berhemah...ini tak.....terus guna lane plg kanan....kalau SBK tu boleh tahan lagi sbb Laju...ini C70 bawak lane kanan/...siap cilok2 ..Kering betullllllllllll



Sekian


Pennguna Motor Tegar KL..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2010 11:41 PM | Show all posts
kalo highway kesas tu lorong sikalnya cukup2 mengelirukan

bleh jd sesat kekdahnya!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.112442 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list