CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6522|Reply: 23

..

[Copy link]
Post time 8-12-2010 12:22 PM | Show all posts |Read mode
Edited by muqrisz at 12-3-2017 09:02 PM

.... Ok.ok.ok.ok
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 01:52 PM | Show all posts
Salam semua pada semua insan cerdik pandai disini(forum CARI)...aku ada kemusykilan sikit nak tya..b ...
muqrisz Post at 8-12-2010 12:22



    hang je rasa dapat penoh tapi apa hujahnyer....
simpel matematik camni je la....
500/12 bulan = 41.66 sebln.

so .... senrik mau ingat la start sept - dis..... brapa bln tu incik....
so kali la sendrik!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2010 04:58 PM | Show all posts
Reply 2# BENTARA


   Antara hujahnyer berbunyi  begini BENTARA:                "Bantuan Khas Kewangan Kedua 2010 diberi kepada semua pegawai perkhidmatan Awam Persekutuan yang masih berkhidmat pada 15 Oktober 2010 dan selepasnya, tertakluk kepada syarat bahawa pegawai telah berkhidmat sekurang-kurangnya 30 hari bekerja berturut-turut pada tahun 2010. (sumber :Surat Pekeliling 11/10)..


kalau mcm bentara kira tu yes betul but there is more to calculate for 'BONUS'. ini saguhati/bantuan KHAS ya...;)
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by huji at 9-12-2010 09:53
Reply  BENTARA


   Antara hujahnyer berbunyi  begini BENTARA:                "Bantuan Khas Kewa ...
muqrisz Post at 8-12-2010 16:58


Pekeliling ni maksudnya kalau saudara/i berkhidmat lebih dari 30 hari layak dapat duit tu. KAlau kurang maksudnya tak layak dapat satu sen pown.

Memang kalau berkhidmat tak sampai setahun tak dapat penuh. Depa akan bahagi dengan 12 bulan. Memang dari dulu derang kira macam tu.. tak kira bonus atau apa pun yang disebut.

Tapi kalau nak kepastian baik saudara/i tanya AG sendiri...

Mungkin saudara je kot rasa layak dapat penuh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 11:08 AM | Show all posts
mmg tak penuh..percayalahhhhhh(sambil nyanyi lagu siti)...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2010 12:01 PM | Show all posts
yerker....sedeyyy....tapi xperla...dapat jugak..better than nothinggg kan..tenkiu Bentara..i lap uu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2010 12:04 PM | Show all posts
hmm..tu la..masalahnyer dah tya bahagian audit negara/negeri( bah.gaji)..dia dengan penuh yakin serta kondifen kata memang dapat penuh RM500 tue....siap dia cakap masuk bulan 8 ker 9 ker dapat penuh..tula yg membuat hamba bertya pada para forumer kt sini..apapun thenkiu sumerr.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 02:13 PM | Show all posts
jangan mengharap le muqrisz...ko bru keje kan..ikhlas kan la diri tu keje...selamat menjoin keje gomen yg penuh panca roba..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2010 02:28 PM | Show all posts
jangan mengharap le muqrisz...ko bru keje kan..ikhlas kan la diri tu keje...selamat menjoin keje gom ...
isabella08 Post at 9-12-2010 14:13


haha..thanks isabella....so far Alhamdullilah kejer kat sini...semua staff n senior ,big bos pun occay..mkn jer kejer+melancong jer(a.k.a ) kursus..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 02:41 PM | Show all posts
seronok kan dapat makan2..ok le jabatan gitu...kalu kat tmpat sy ni al makan2 ni jangan diharap..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2010 02:55 PM | Show all posts
Reply 10# isabella08


   takper isabella..dun worry..nanti2 adela tue(mkn2)hehe...kat sini pun byak gak kejer..tapi kejer dlm suasana hepii....semua org bagi kerjasama..tya maslah kalau aderrr....kalo x leh stress gakk..mkn bwak ramai2 n share together2..den kalo ada meeting..mknanan jenuhh..yg x terlibat meeting pun panggil mai tumpang sekaki takut mkanan tue membazirr...hehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2010 02:58 PM | Show all posts
Reply 11# muqrisz


   xdinafikan ada kawan risz kejer gomen ni dia amatla stresss...sian dia..slalu jumpa dier dia ckp x bahagia....jawatan pun bukan calang2 gakk....skng tga nak mohon jawatn lain kater dierr...:cf:
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 03:40 PM | Show all posts
keje banyak hepi memang syok...yang penting hepi..yayaya
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 10:54 PM | Show all posts
haha..thanks isabella....so far Alhamdullilah kejer kat sini...semua staff n senior ,big bos pun occay..mkn jer kejer+melancong jer(a.k.a ) kursus..hehemuqrisz Post at 9-12-2010 14:28



CAM SEOPIS NGAN aku je!!!!
time miting sure ade makan2.....sedap sedap belakakenyang sampai ke petang
pastu lak asik otstesen...... bekerja sambil melancong ..... kekadang siap bawak famili lagik....
depa dok hotel aku lak lawat kawasan,,,,.......
segala ceruk rantaukampong sudah ku jelajahi..... sampaikankekadang boring gak asik tempat yg sama je gi
tapi jika area tu tak pernah ku sampai..... tak pernah aku lepaskan!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 02:35 PM | Show all posts
keje banyak hepi memang syok...yang penting hepi..yayaya
isabella08 Post at 9-12-2010 15:40


stuju
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 02:40 PM | Show all posts
TT, ko layak dpt full lah... tapi aku muskel.... tkkan ko tak dapat lagi kowt sbb krajaan daa kreditkan rm500 tu pada 1 disember 2010 awituh
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 03:00 PM | Show all posts
baca pekeliling selalu kena fahamkanbetul2....konfius pun ada...

ayat mcm ayat loyerr
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 04:58 PM | Show all posts
TT, ko layak dpt full lah... tapi aku muskel.... tkkan ko tak dapat lagi kowt sbb krajaan daa kredit ...
aisha112 Post at 10-12-2010 14:40


cakap je dapat full..tapi kalu baca satu persatu..letih dan dapat le berapa yg sepatutnya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2010 06:06 PM | Show all posts
TT, ko layak dpt full lah... tapi aku muskel.... tkkan ko tak dapat lagi kowt sbb krajaan daa kredit ...
aisha112 Post at 10-12-2010 14:40


dapat mggu lepas dah..tapi x masuk FULL...then i ader tya oficer incharge tue..dia ckp nnti dia tgk balik den kalo kena topup dia masuk dalam bayaran tertunggak k.....tapi xperlaaa...dapat(rezeki)..xdapat (bukan rezeki)...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2010 12:41 PM | Show all posts
x fair bagi org lain kalau ko yang abru masuk bleh dpat penoh...hahahaha...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.085607 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list