CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1973|Reply: 14

[Tempatan] Benarkah saka terlepas di bulan Ramadan?

  [Copy link]
Post time 29-3-2023 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by pengecattaik at 30-3-2023 08:27 PM

Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi mempertahankan kenyataan ‘Melayu malas’ yang beberapa kali diungkap oleh beliau termasuk pada Kongres Maruah Melayu (KMM) pada Ahad lalu. 
 Perdana Menteri menegaskan, tiada cara lain untuk menjadi seseorang itu lebih baik selain menegur kesilapan yang dilakukan. 


“Saya ingin cakap kebenaran. Kalau saya dapati ada orang tak nak kerja. Kalau tak nak kerja bermakna dia tak ada minat. Kalau kita tak boleh tegur orang, macam mana nak betulkan orang? Kalau dia buat salah pun kita puji, itu salah. 


“Saya cuma kata, maruah orang Melayu ini akan dipulih semula oleh orang Melayu sendiri. Kita tidak boleh harap kepada orang lain, tidak pun boleh harap kepada Kerajaan. 
 “Itu isi kandungan ucapan saya dan saya tak fikir saya buat sesuatu yang salah,” katanya pada sidang media di lobi Parlimen.

Media melaporkan, kenyataan Dr Mahathir dikritikan penganalisis politik yang menggesanya mengelak dari merendah-rendahkan orang Melayu.

Petikan: https://www.astroawani.com/berita-malaysia/saya-tidak-fikir-saya-salah-tun-mahathir-pertahan-kenyataan-melayu-malas-219522



Sumber: Twitter

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2023 09:51 PM | Show all posts
TUN sudah lupa............................
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2023 10:19 PM | Show all posts
Kutty lupa Keralaaaaaaa  




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak.. Mahathir yg buat2 lupa kaki auta!

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 08:16 AM | Show all posts
siap ada tarikh lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 08:16 AM | Show all posts
beginilah kalau nak serang balik ada fakta..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-3-2023 08:24 AM | Show all posts
toxid dalam kerajaan malaysia sekarang ada T**....dia mastermaind semua haluan politik negara dgn kuasa duit dia mempengaruhi org...
bilalah org tua ini duduk diam?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul la tu.. melayu malas!

Malas nak mengundi ko sampai hilang deposit!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2023 09:30 AM | Show all posts

Betul pun Tun M ckp melayu malas - tgk la pakcik dari kelantan yg ckp :saya malas: - sanggup hidup jadi homeless dan berharap duit ihsan dari govt utk teruskan hidup.

Tgk golongan M40 yang tak sudah sudah perlukan bantuan.

Di forum pulak pagi buta sepanjang hari forumer Melayu main tenet ... tah bila kerjanya entah? kang ckp mkn gaji buta sentap la pulak ~
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ickers tak kan lupa
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg homeless tu banyak not in the best mental n physical health, bukan malas semata mata

Tapi malas pun sejenis penyakit jugak. Boleh ada bangsa cerdik sikit dia tak panggil malas, dia panggil oku
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerala & Ramasamy tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2023 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts


….
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2023 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Malas ni bukan masyarakat tapi individu. Dah2 la propa atok. Cakap aje la ko tak nak naikkan gaji minima masa era ko. Ikut Jepon konon.. Jepon pun tak kayakan anak2 sendiri.. guna pengaruh daddy!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2023 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-6-2023 12:23 PM GMT+8 , Processed in 0.110671 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list