CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3045|Reply: 8

[Politik] MEMALUKAN: Gagal jawab soalan, sebab tak sedia jawapan, Timbalan Menteri Pendidikan, Lim Hui Ying (anak Kit Siang dan adik Guan Eng) didesak letak jawatan sebab tak kompeten

  [Copy link]
Post time 27-3-2023 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Highflyer19 at 27-3-2023 01:52 PM


Ahmad Marzuk (empat dari kanan) ketika sidang akhbar di Parlimen di sini pada Isnin.

KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen blok pembangkang mendesak supaya Timbalan Menteri Pendidikan, Lim Hui Ying supaya meletak jawatan kerana didakwa gagal menjawab soalan yang dikemukakan di Dewan Rakyat.

Datuk Ahmad Marzuk Shaary (PN - Pengkalan Chepa) berkata, tidak pernah berlaku sebelum ini mana-mana menteri atau timbalan yang hadir dalam persidangan gagal menjawab soalan yang dikemukakan.

“Jadi, saya minta timbalan menteri yang tidak kompeten ini letak jawatan. Keadaan seperti ini tidak sepatutnya berlaku kerana soalan sememangnya telah disediakan awal tetapi saya tidak tahu sekiranya timbalan menteri tidak masuk ke pejabat.

“Kami (pembangkang) pernah menjadi menteri dan timbalan menteri sebelum ini. Kita tahu jawapan telah disediakan lama,” katanya ketika sidang akhbar di Parlimen di sini pada Isnin.

Terdahulu, Timbalan Yang Speaker Dewan Rakyat, Datuk Ramli Mohd Nor menegur Hui Ying selepas memaklumkan dirinya tidak menyediakan jawapan terhadap soalan yang dibangkitkan Ahmad Marzuk.

Jelas Ramli, situasi sedemikian tidak sepatutnya berlaku kerana menteri atau timbalan menteri perlu bersedia dengan jawapan yang akan dibangkitkan oleh ahli Dewan Rakyat.

Ahmad Marzuk dalam sesi pertanyaan jawab lisan meminta Kementerian Pendidikan (KPM) menyatakan mengenai peruntukan dan mekanisme pemantauan makanan Program Rancangan Khas (RMT).


https://www.sinarharian.com.my/article/251589/berita/nasional/gagal-jawab-soalan-timbalan-menteri-didesak-letak-jawatan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-3-2023 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Timbalan Yang Speaker Dewan Rakyat, Datuk Ramli Mohd Nor menegur Hui Ying selepas memaklumkan dirinya tidak menyediakan jawapan terhadap soalan yang dibangkitkan Ahmad Marzuk….ish ish ish…ingat main masak2 kot…
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2023 02:16 PM | Show all posts
tak boleh jadi menteri janganlah jadi menteri
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2023 02:20 PM | Show all posts
So tugas menteri hanya tunggu org prepare info dan just baca aje kat parlimen..??
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2023 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo semua jwpn skema dah prepare in advanced takde lah parlimen tu jadi serupa zoo ..rakyat pun bosan dah takde hiburan
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2023 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 27-3-2023 02:38 PM
Kalo semua jwpn skema dah prepare in advanced takde lah parlimen tu jadi serupa zoo ..rakyat pun bos ...

dah kalau text untuk di baca sahaja pon xboleh prepare apa nak expect text yang prepare sendiri . memang jauh lagi lerrrr . koih koih koih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-3-2023 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 27-3-2023 05:02 PM
dah kalau text untuk di baca sahaja pon xboleh prepare apa nak expect text yang prepare sendiri .  ...

Timb menteri dap ni tak boleh menonjol sgt nanti kena kecam dgn ummah meleis tuduh lbh sudu dari kuah pulak mcm timbalan maszlee dulu.kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2023 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Alasan walanon , Xleh lebih sudu dari kuah - AYAT NAK SEDAP HATI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-3-2023 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh sgt ke smpai x leh baca bahasa melayu..x kan teks jawapan tinggal kat office
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-6-2023 02:48 PM GMT+8 , Processed in 0.107074 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list