CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Politik] Fahmi Fadzil gesa SKMM, PDRM segera siasat Facebook Sam MY sebab tuduh Anwar makan daging unta sampai berminyak mulut sedangkan rakyat jelata disuruh makan menu rahmah

  [Copy link]
Post time 5-2-2023 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Solokkk replied at 5-2-2023 03:37 PM
Papa dah level lagik tinggi dari dewa Murugan? .

Dewa Murujib tersenyum sinis



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2023 07:47 PM | Show all posts
Ya ampun takkan terus report polis dan guna skmm.

Kan ada jentera parti lawan hujahlah. Makan daging unta ini bukan hanya orang kaya buat, ramai jer yang makan, ada yang tak suka pun..

sepatutnya bila dijadikan hujah, ianya cuma jadi bahan lawak kerana orang tak makan daging unta hari-hari pun, ianya tak menunjukkan istimewanya makanan sampai hanya orang tertentu yang mampu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 5-2-2023 03:34 PM
Gambaq mana?

Semalam, Sam MY memuat naik gambar Anuar dan beberapa individu lain sedang menikmati h ...

Td ada tertengok dlm grup wassap mkn bersila dpn meja pendek, atas mrja mak aiii bapak besar giler nasik arab......dlm gmbr tu perasan mcm hasan karim tu yg tertnya2 gmbr lama ke tu sbb hasan dh x sebulu dgn nuart sejak comolot dgn wak
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antikorok at 5-2-2023 08:06 PM

Hahaha.. Halah halah halah, tak relaks kerrr? Zaman Pokjib dulu lagik dahsyat geng2 ko troll siap buat kartunisss dan lawak jenaka bagai duk troll2 kak ros tuhhhh, siap AJL lagik live gaytohhh buat watak perli2 Pokjib dan Kak ros, relaks jahhhh dorang tuhhh takde pulek dengor nak siasat2 saman bagai
Time kena puak2 sendirik baru nak menggelupohhhh?
What goes around comes around ha gaytohhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
antikorok replied at 5-2-2023 07:53 PM
Hahaha..  zaman pokjib dulu lagik dahsyat geng2 ko troll siap buat kartun dn lawak jenaka bagai kat  ...

rambut Kak Ros:





bedak:

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-2-2023 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 5-2-2023 07:46 PM
Dewa Murujib tersenyum sinis{:mlwa: ...

Hahaha…..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis cai2 batak self-claim educated terpaling genius acah2 perasan keturunan kayo rayo yg berhati tisu. Lebih rendah level dari tisu selet taik kat lubang jubo .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2023 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 5-2-2023 07:59 PM

Geng anwar ke ni.....kemain makan...jd betul la apa yg dikata...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 5-2-2023 06:04 PM
kebebasan bersuara zaman KERAjaan madani (kata pinjaman)

Diktator madani terpaling marhein terzuhud?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
PMX nama Anwar ka Anuar? Wartawan dan editor sinarharian ni kalau masih simpan lagi taktaw lah. Sampai nama pm pon tak ketahuan ejaan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 5-2-2023 08:42 PM

Sian walaun bengap takleh beza antara kritikan dgn sebar fitnah..

rasanya pmx pun wat bodo je dgn fitnah2 terbaru ni sbb beliau dah lali hari2 kena fitnah dgn walaun yg masih takleh move on kalah pru15

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiap tahun mmg merasa daging unta time ghaya qorban kat cherok tok kun
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
walaunmacai dan walaunkelentit tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Fahmi ni umur berapa? Macam budak2 tak cukup umur je kuat mengadu, kuat merengek... Dah la muka macam Sinyu.. Perangai cengeng & play victim pun sama

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorrrr..sbb tu je..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2023 09:38 PM | Show all posts
Edited by Abahmung at 5-2-2023 09:51 PM

Itu gambar lama, Anwar bukan ke Doha untuk makan nasi Arab, kata Hassan
Story by FMT Reporters • 3h ago


Hassan Karim berkata, gambar ini diambil di rumah seorang kerabat rapat pemerintah Qatar pada 2019 yang menghidangkan nasi Arab berlauk kambing kepada Anwar Ibrahim dan rombongannya. (Gambar Facebook)



PETALING JAYA: Seorang pemimpin PKR berkata, gambar tular Perdana Menteri, Anwar Ibrahim menjamu selera di depan dulang besar adalah gambar lama pada 2019 ketika beliau ke Doha atas jemputan perdana menteri Qatar.

Ahli Parlimen Pasir Gudang, Hassan Karim berkata, lawatan itu diadakan selepas Anwar memenangi pilihan raya kecil Port Dickson pada Oktober 2018, di mana dirinya antara beberapa Ahli Parlimen PKR yang turut menyertai rombongan itu.

Katanya, Anwar turut dipelawa menghadiri satu persidangan antarabangsa memperingati tokoh Islam Malek bin Malek, selain menziarahi tokoh ulama Islam Yusuf al-Qaradawi.

“Anwar dan rombongannya bukan ke Doha, Qatar untuk makan nasi Arab dalam dulang besar.

“Gambar ini diambil di rumah seorang Sheikh, iaitu kerabat rapat pemerintah Qatar. Anwar dan rombongannya sebelum pulang ke Malaysia telah dijemput oleh Sheikh itu singgah ke rumahnya sebelum ke lapangan terbang Doha untuk pulang ke tanah air.

“Sebagai tetamu, Anwar dan rombongannya pun terperanjat dengan hidangan hebat seperti dalam gambar itu. Kami makan bersila dalam pinggan yang kecil di hadapan dulang besar dengan nasi Arab berlauk kambing, bukannya unta,” jelasnya dalam catatan di Facebook.

Semalam, pemilik akaun Facebok Sam MY memuat naik gambar Anwar sedang makan bersama beberapa individu dan mendakwa rakyat disuruh makan Menu Rahmah sedangkan perdana menteri menikmati hidangan nasi mewah dalam dulang besar.

Susulan itu, Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil dilaporkan meminta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan polis menyiasat hantaran itu yang disifatkannya berniat jahat dan sengaja menimbulkan prasangka terhadap perdana menteri dengan menyiarkan gambar lama.

Hassan meminta laporan polis tidak dibuat terhadap penyebar gambar itu kerana “kita lawan fitnah dengan fakta dan penjelasan rasional”.

“Saya ceritakan ini semua untuk menegakkan fakta dan kebenaran untuk melindungi nama baik Anwar daripada difitnah sesuka hati. Kebenaran pada saya adalah dinding kepada fitnah.”

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 5-2-2023 09:57 PM
Perwira2022 replied at 5-2-2023 08:54 PM
Fahmi ni umur berapa? Macam budak2 tak cukup umur je kuat mengadu, kuat merengek... Dah la muka maca ...


Sejenis pondan hati tisu selet taik. Pemimpin2 gomen dulu, lagik teruk kena dgn fake2 news fitnah semua nih. Yg buat fake2 news kat gomen dulu pun adalah cai2 batak gomen sekarang. Buat kat org lain, kemain lagik, kena kat diri sendiri terus auto menggelupur macam konek dah tumbuh kat dahi . Rapiji boleh confirmkan .
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 09:52 PM | Show all posts
pegawai kat skmm tu pun agaknya rimas nak melayan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2023 10:06 PM | Show all posts
lepas ni suruh la skmm siasat pulak siapa yg sindir wording MADANI ni

jgn kutuk, sindir sikit habok pun

maklum la

kena la tunjuk menteri 'buat kerja'
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-6-2023 04:21 AM GMT+8 , Processed in 0.137025 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list