CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1421|Reply: 20

[Dunia] Celine Dion hidap gangguan saraf, batal lapan konsert musim panas

  [Copy link]
Post time 9-12-2022 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Celine Dion mendedahkan menghidap Stiff Person Syndrome (SPS), yang menyebabkan ototnya tidak dapat dikawal. - Gambar/ FB Cline Dion

PENYANYI terkemuka, Celine Dion disahkan menghidap sejenis penyakit yang tidak dapat diubati.
Dalam satu kemas kini di Instagram, bintang berusia 54 tahun itu mendedahkan dia menghidap Stiff Person Syndrome (SPS), yang menyebabkan ototnya tidak dapat dikawal.

Ia boleh menyebabkan pesakit tidak boleh berjalan atau bercakap.Kekejangan ini menjejaskan setiap aspek kehidupan seharian saya, kadangkala menyebabkan kesukaran berjalan dan tidak membenarkan saya menggunakan pita suara untuk menyanyi seperti biasa.

"Saya bekerja keras dengan pasukan perubatan saya setiap hari untuk membina kekuatan dan keupayaan saya untuk beraksi semula tetapi saya harus akui ia tidak mudah.

“Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas kasih sayang serta sokongan anda.

"Saya sangat menyayangi anda semua dan saya sangat berharap dapat berjumpa dengan anda semula tidak lama lagi," katanya di Instagramnya.

Dion pertama kali mencetuskan kebimbangan tentang kesihatannya pada awal tahun ini apabila dia membatalkan jelajah Amerika Utara dari 9 Mac hingga 22 April.

Penyanyi itu juga menjadualkan semula konsert musim bunga 2023 kepada 2024 dan membatalkan lapan konsert musim panas 2023.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2022 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Adtrenochrome takleh ubat ke?


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 03:31 AM | Show all posts
Pauvre Céline
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar betul acik Celine ni baru 54.. aku tengok dia macam dah 70 je
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga lekas sembuh, sedih juga bila dh tua dan masih bersemangat nak keje tp tubuh tak mengizinkan pula.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 08:47 AM | Show all posts
aku minat sgt dia ni..lagu lama2 dia
mmg ingat sampai skrg
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 09:10 AM | Show all posts
get well soon celine

teringat masa pi tgk konsert celine back in 2008
best sgt2

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia sgt struggle meneruskan kehidupan lepas laki dia mati..sb tuh muka nmpk lebih tua dr usia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2022 09:42 AM | Show all posts
Sedih nya. Nampak betul tua nya... maybe sedih sangat kut after laki dia passed away.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 09:48 AM | Show all posts
JunkMail replied at 9-12-2022 03:44 AM
Biar betul acik Celine ni baru 54.. aku tengok dia macam dah 70 je

terlampau kurus sampai nampak tua sgt
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 09:58 AM | Show all posts
kurus sgt mcm aneroxic..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 9-12-2022 09:10 AM
get well soon celine

teringat masa pi tgk konsert celine back in 2008

Untg ye uols dpt rasa konsert celine
Lagu2 dia semua kene ngn jiwa
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
serius ke dia 54..nape kertu sgt..xmcm 50an..my mom 50an nampak muda jer
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 10:46 AM | Show all posts
lyshafull replied at 9-12-2022 10:07 AM
Untg ye uols dpt rasa konsert celine
Lagu2 dia semua kene ngn jiwa

kebetulan dh menyewa di selangor masa tu

yup her song sangat menusuk jiwa


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 10:50 AM | Show all posts
hari tu mcm ada lalu kt youtube yg sheols nk try berlakon
filem komedi
tah betul ke x tu sure


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2022 12:05 PM | Show all posts
JunkMail replied at 9-12-2022 03:44 AM
Biar betul acik Celine ni baru 54.. aku tengok dia macam dah 70 je

pompuan memang ramai yang macam tu sis.

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap besor sgt.. katanye my voice will go on and onnnnn..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
acik celine ni bes masa carpool karaoke...haha siap las naik bot ala2 titanic..sporting abis
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 03:46 PM | Show all posts
after the death of her husband René Angélil yeah she's struggling and hopefully, she can recover soon.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.113835 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list