CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 3761|Reply: 67

[Tempatan] Beratur dari jam 6.00 pagi tapi pukul 8.15 pagi nombor dah habis.Lelaki ini Bengang Beratur Dari Pagi Tapi Nombor Giliran Kaunter Pejabat Imigresen Cepat Habis

  [Copy link]
Post time 8-12-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 8-12-2022 08:04 AM

https://vt.tiktok.com/ZS8LrCH5L/

Sejak kebelakangan ini, isu kehabisan nombor di kaunter pejabat UTC seringkali menjadi bualan dalam kalangan netizen.


Mana taknya, hampir kesemua rakyat meluahkan situasi yang hampir sama selepas terpaksa pulang hampa meskipun mereka sudah beratur lama daripada pagi.

Beratur dari jam 6.00 pagi tapi pukul 8.15 pagi nombor dah habis

Terbaru, tular satu video dikongsi pengguna TikTok yang berkongsi pengalamannya yang tiba seawal jam 6.00 pagi untuk mendapatkan nombor giliran.

Namun begitu, pemuda tersebut terpaksa pulang dalam keadaan hampa selepas nombor giliran disahkan sudah pun habis hanya selepas 15 minit kaunter dibuka.

Beratur jam 6 pagi. Kaunter buka jam 8.00. Jam 8.15 pagi nombor dah habis. Sehari 90 nombor je. Kena beratur jam 2 atau 3 pagi katanya.. Baik

pacak khemah depan kaunter je.

Menerusi video itu juga, dapat dilihat pegawai yang bertugas memberikan penjelasan kepada yang hadir bahawa kuota bagi pelanggan yang datang ketika hari biasa adalah lebih kurang 100 ke atas manakala urusan di kaunter pula mengambil masa satu jam untuk 10 orang pelanggan.

Di ruangan komen, rata-rata netizen turut pelik dengan situasi yang berlaku ini dan meminta agar pihak kerajaan membuat satu inisiatif agar isu ini dapat ditangani dan ditambah baik.

Kredit: TikTok Abg Long

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 08:32 AM | Show all posts
imi ni dah lama cam gini

meols pi Kelana jaya branch tu, kul 7am dah beratoq, tp hari sabtu la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 08:37 AM | Show all posts
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 08:44 AM | Show all posts
lembab passal diorg ni byk sgt pass pass keje
lagisatu officer kejap2 cuti beranak cuti itu ini
keje plak berapa jam je sempat buat fail bertimbun2
tup2 dah petang. within that hour bfast/lunch/teabreak etc.
dtg esok..haaa??? aku punya penat pagi2 redah jem dtg awal tup2 nombo dah abis! haaa mcm aku haritu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 08:54 AM | Show all posts
rain2169 replied at 8-12-2022 08:37 AM
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...

yes, betul tu. Kalau pergi kedai gambar yang berdekatan ofis immi untuk snap foto pasport, diorang siap book kan slot lagi untuk kita for free. Yang ni pengalaman kengkawan iols lah kat belah2 KL sana tu. Ada yang pagi buat, petang dah dapat. Ada jugak lepas 2-3 hari baru dapat emel notifikasi untuk ambil pasport kat ofis immi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:15 AM | Show all posts
rain2169 replied at 8-12-2022 08:37 AM
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...

ye, i pun baru je renew passport online. upload gambar & bayar. pastu tgu je notifikasi email soh mai collect.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mustahil...anwar kan dh jd pm dan dap pun dlm kerajaan...mereka semua kan bagus2...mesti pitnah ni...btw nak renew paspot kena buat online cuma pi ambik saja...yg dok beratoq ni nak buat tiktok ka macamana...tanya je sebab hari tu saya renew online dan pi ambik sekejap saja tak payah beratoq pun...tu yang pelik tengok orang beratoq panjang2..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 8-12-2022 08:44 AM
lembab passal diorg ni byk sgt pass pass keje
lagisatu officer kejap2 cuti beranak cuti itu ini
kej ...

Rapiji dan dap mesti marah dgn tuduhan ni seolah2 kj perpaduan yg bersatu padu tak efisyen dan lembab serta menyusahkan rakyat...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
rain2169 replied at 8-12-2022 08:37 AM
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...

Betul...dah lama mcm tu...pergi ambik pun sekejap saja...so persoalannya org ramai yg beratur pjg ni nak buat apa sebenarnya??
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:47 AM | Show all posts
dh renew passport online...nak buat temujanji..tp website slow...trafik tgi agaknye..huwaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:56 AM | Show all posts
Highflyer19 replied at 8-12-2022 09:37 AM
Betul...dah lama mcm tu...pergi ambik pun sekejap saja...so persoalannya org ramai yg beratur pjg  ...

utk urusan yg tak bole buat online mcm worker overstay tak bole renew permit/fomema/segala otak berjambul problem
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Highflyer19 replied at 8-12-2022 09:35 AM
Rapiji dan dap mesti marah dgn tuduhan ni seolah2 kj perpaduan yg bersatu padu tak efisyen dan lem ...

Maaci PN semua bnda nk dipolitikkan. Tu je level ko
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau utc skrg dah tak sama mcm zaman ajib dulu. Dah beratur pagi² tu mesti dah ambik cuti kan apa kata pergi je putrajaya terus. Datang setengah jam sebelum pukul 4 pon tak sampai 20 minit dah siap passport baru. Tp ni terpakai utk org area lembah klang jelah kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerajaan PN makan gaji buta.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kena mengena dgn pizi dan pmx,benda ni dah dari govn sebelum ni...  semua nak di politik kan,  lemas meluat
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-12-2022 09:57 AM
Maaci PN semua bnda nk dipolitikkan. Tu je level ko

Aik sarkastik pun tak paham…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 10:13 AM | Show all posts
yang datang ni jenis passport rosak/hilang ke?
kalau renew memang online sahaja..
passport rosak hilang, selayaknya la kena bersusah..
nak nak klu hari sabtu ahad..
amik je la cuti sehari pi pejabat imig terus..
cepat je settle..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:19 AM | Show all posts
dh dpt booking online...ada sapa2 tahu tak, smpi utc nanti kena beratur jgk ke amik nombor?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:23 AM | Show all posts
tak nyempat2 lg nk buat online
plan dh mcm2 hahahaaa

kalau dlu, buat kt utc keramat tu, cpt jeeee.. aman damai
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:36 AM | Show all posts
lurve82 replied at 8-12-2022 10:19 AM
dh dpt booking online...ada sapa2 tahu tak, smpi utc nanti kena beratur jgk ke amik nombor?

kena beratur jga tapi takyah nombolike booking pukul 10am dtg awal skit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 09:20 PM GMT+8 , Processed in 0.123985 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list