CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 3001|Reply: 60

[Politik] Anthony Loke says not entertaining political questions during official ministry business

  [Copy link]
Post time 7-12-2022 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


PUTRAJAYA, Dec 6 — Transport Minister Anthony Loke said today he is declining to comment on politics during official Ministry of Transport business.

The DAP secretary-general said any political questions should only be fielded during events not held at the ministry, adding that it is a practice he has adhered to since the last administration.

“If you didn’t know, my approach is that if I’m in the Transport Ministry building, I will not respond to any political issues.

“Let the other party say what they want, that’s their right. For us, we have been given the mandate, we have been given the responsibility and the Agong assented to us being appointed as ministers, so my job is to focus on my role as the transport minister.

“I would like to apologise to all media friends, first rule of thumb in the ministry as far as press conferences in Ministry of Transport, only issues and questions that are ministry-related,” Loke told reporters today adding that he was not snubbing the press or refusing to answer questions.

He said such questions can be asked during DAP-related events.

Reporters had earlier asked Loke to comment on PAS president Tan Sri Abdul Hadi Awang’s remark accusing DAP of still receiving many benefits despite not holding many Cabinet posts.

DAP was appointed to four ministerships, despite winning 40 seats — the highest among the parties in the coalition government.


https://malaysia.news.yahoo.com/anthony-loke-says-not-entertaining-025255926.html

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Bebetul amanah. Anthony Loke ni pergi sekolah agama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:00 AM | Show all posts
He setss d bar high, againn…..Anthony Loke, it’s DAP bebehh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:01 AM | Show all posts
macam ni baru pro
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:04 AM | Show all posts
Menteri2 Melayu lagi beragama Islam seharusnya ada rasa malu dgn atitud seorang menteri berbangsa cina, what more drp DAP, golongan parti yg sangat2 dibenci.  Apa yg A Loke buat kemaren,  ikut sama2 bersesak dlm LRT adalah kerana beliau ingin memahami dn menyelami perasaan rakyat naik lrt pada waktu puncak. Walaupun ada kata2 sindiran dn cemuhan rakyat  kpd hal yg bagus  Loke lakukan, itu hanyalah satu escapism mau menutup kelemahan orag2 yg tak mampu ikhlas jalankan tugas dn tanggungjawab.
Seorang menteri Cina, drp DAP, sanggup buat ape yg khalifah Umar Al-Khatab lakukan, melihat sendiri kesusahan/kemiskinan rakyatnya tanpa disedari oleh pegawai2nya. Maka terlihat oleh Umar seorang ibu merebus batu untuk anaknya yg sedang menangis kelaparan. Batu itu tidak akan empuk, apa lagi untuk dimakan ttpi si ibu mengharapkan anaknya akan berhenti menangis dn tertidur.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
DAP focus dorg adalah service. Walaupun byk fitnah pd dorg sbb dorg dianggap parti bukan majoriti melayu yg kuat, tp sebenarnya dorg buat byk utk melahirkan pemimpin2 yg berkualiti utk negara. Dorg nak negara kita maju jd taraf negara donia pertama. Kerja nombor satu bagi dorg, sbb tu dorg klu jd menteri dorg keja betul2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:12 AM | Show all posts
good move, Anthony...let's move on and be focus...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Syabas YBM, ini contoh yg sgt baik. Ramai yg patut malu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 7-12-2022 11:11 AM
DAP focus dorg adalah service. Walaupun byk fitnah pd dorg sbb dorg dianggap parti bukan majoriti me ...

Ya setuju.. buat kerja efisyen. Tapi org melayu hari2 ratip dap jahat. Termakan doktrin yg di tnm oleh ameno, tujuan supaya org melayu tetap undi kumpulan penyakau dan penyangak yg sama dan terus kekal berkuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Loke vs Nga......Sama talak selupa...maaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:28 AM | Show all posts
Rdizz replied at 7-12-2022 03:19 AM
Ya setuju.. buat kerja efisyen. Tapi org melayu hari2 ratip dap jahat. Termakan doktrin yg di tnm  ...

Tu masalahnya parti2 melayu ni, berdengki sesama sendiri, berdengki dgn org lain lagi, patutnya bersaing cara sihatt. Tawarkan kepimpinan yg berkualiti jugak supaya rakyat ada pilihan yg bagus utk memilih. Ni tak sesama sendiri bergaduh rebut kuasa tak henti2, dgn parti bukan majo malay burukkan dorg dgn isu perkauman dan  agama huh ramai org msia yg termakan. Nasib baik semakin ramaii jugak golongan melayu yg bijak yg menilai pemimpin/parti dr segi kepimpinan yg ditunjukkan bukan dr fitnah yg dibawa oleh pihak lain.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Rdizz replied at 7-12-2022 11:19 AM
Ya setuju.. buat kerja efisyen. Tapi org melayu hari2 ratip dap jahat. Termakan doktrin yg di tnm  ...

Aku nak tengok juga ngakorming jadi menteri kerajaan perumahan tempatan...berapa tanah bumis tergadai atau dilelelong....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:34 AM | Show all posts
Skuau replied at 7-12-2022 11:19 AM
Loke vs Nga......Sama talak selupa...maaaa...

ni pun betoi....
produk dari sekolah kebangsaan mamang beza
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia fasih BM, bukan setakat menulis tapi bercakap juga.
Btw dia dulu dah penah minta gomen hentikan cabutan nombor masa zaman najib lagi.

Macam mana cina DAP lebih melayu drpd ummah melayu muslim lain yg tak abis2 bercakaran.

Acah2 berprinsip bagai ujung2 apa yg rakyat nampak kalian tamak kuasa je pun.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu la. Bukan nak bangga. Tapi, sebagai org penang under pentadbiran DAP. Mmg nampak la perubahan bila diorg ambil alih dari BN-Gerakan. They do the work as it is. Takde la perfect mana, tapi its better than before. Itu yg kita mahu. Bila sokong DAP, dan2 dapat cop komunis. Pening la kalau macam ni hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 7-12-2022 11:00 AM
Bebetul amanah. Anthony Loke ni pergi sekolah agama ke?

Kan...bg statement takde nak kiss kiss train bagai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Zezo replied at 7-12-2022 12:53 PM
Itu la. Bukan nak bangga. Tapi, sebagai org penang under pentadbiran DAP. Mmg nampak la perubahan bi ...

Part mana tu?

Iol ingat dulu ada sorang cina penang dekat forum ni selalu kutuk kl Selangor selalu banjir. Setelah lebih sedekat bawah pemerintahan dap. Penang pun dah selalu banjir.

Nak kata pemerintahan telus. Berlaku juga terowong ghaib. Duit habis tapi terowong xmuncul muncul.

Kes banglow pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 7-12-2022 12:59 PM
Part mana tu?

Iol ingat dulu ada sorang cina penang dekat forum ni selalu kutuk kl Selangor sela ...

Haha. Baca tak, walaupun tak perfect, its better than before. When it comes to politics nonsense la tak pernah ambil rasuah. Bersih sgt ke BN yg terdahulu tu. Faham kan ayat dulu yer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 7-12-2022 12:59 PM
Part mana tu?

Iol ingat dulu ada sorang cina penang dekat forum ni selalu kutuk kl Selangor sela ...

Kes terowong tu dgr katanya baru byr small percent for apa study tah, mcm feasibility study gitu2 lah, bkn utk real project lagi. That's from what i understand. Betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Anwar pun sama x yah menggelupor bila dipetik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 08:58 PM GMT+8 , Processed in 0.121903 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list