CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3055|Reply: 57

[Tempatan] Hanya 4 menteri,Anwar berjaya jinakkan DAP?Anthony Loke kata DAP membantu Anwar tanpa syarat,bersedia berkorban demi negara.

  [Copy link]
Post time 3-12-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 4-12-2022 05:15 AM

DAP berkata ketika Pakatan Harapan (PH) berdepan kebuntuan membentuk kerajaan kerana tidak mendapat majoriti di parlimen, parti itu bersedia berkorban demi negara.

Setiausaha Agung DAP Anthony Loke berkata parti itu juga komited menyokong Pengerusi PH Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri.

Sokongan tersebut, katanya, diberikan DAP tanpa sebarang syarat.

Pada masa sama, katanya, DAP juga sedar pendirian tersebut bermakna parti itu sedia mengorbankan kedudukan mereka dalam kerajaan demi Anwar.

Bagaimanapun, Loke yang secara rasmi menjadi menteri pengangkutan hari ini menegaskan, Anwar bertegas mahu supaya DAP berada bersama parti lain dalam kerajaan.

“DAP memang menyokong beliau sebagai perdna menteri tanpa apa-apa syarat dan kami mengatakan sekiranya DAP menjadi stumbling block (batu penghalang), kami akan bantu dan permudahkan beliau mendapat majoriti,” katanya pada sidang media di ibu pejabat parti itu di Kuala Lumpur hari ini

Wahai Dap

Korang kalau 'gentle' baik tolak jawatan menteri tu. Sudahlah portfolio entah apa - apa.
Korang sumbangkan 40 kerusi dapat 4 ketul je saing - saing Amanah yang menang 8 kerusi, macam tiada nilai.

PKR tu bertanding 103 kerusi, menang pun 31 kerusi tapi nak bolot semua.

Umno yang tinggal nyawa - nyawa ikan tu dia bagi sampai 6 kerusi. Portfolio penting - penting. Sudahlah orang yang paling korang anti masa kempen tu dapat TPM.

GPS yang lalang  pun dapat lebih dari korang.
Tidak rasa macam Kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan ke?

Ilustrasi credit @fahmi reza

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau timbalan menteri lebih berkuasa dari menteri. Tak guna. Sejarah dah bukti kan timbalan menteri dari DAP yang paling berkuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dap dpt sikit kerusi pun bising.. kalo dpt byk lagi bising... dap dap dap dap dap.. sila move on.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:57 PM | Show all posts
Muda yg menang pun tak ada kerusi
kata perlukan suara golongan muda
hipokrit je tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akan ada timb me teri kan?
Jangan syedihh syedih
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat cucuk umno..dia pi cucuk dap pulak.. nak bekerjasama dgn dap pulak ke? kan dap najis bagi parti lobai
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:06 PM | Show all posts
tu dia....hebat tak penyamun....



kuheh...kuheh.....

sebab nak sgt jawatan PM....anwar sanggup jilat bontot zahid...

cia...cia..cia...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:26 PM | Show all posts
Edited by Nurdianah at 3-12-2022 01:35 PM

Pencirit negara...tebok jamban


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 01:34 PM | Show all posts

ahirnya nampak juga wak jahid dgn kes mahkamah lebih 40 tak settle
kabinet menteri ni game org2 kaya jer
zionis kapitalis pon nakl habuan, tu la realiti ahir zaman
sapa benci parti mana pon xde guna
sbb bole pinda kabinet
sembang aturan baru ke apa ke
kalau amik org2 tak bersih jd menteri
mmg tak berguna la ....
tak kira la apa alasan
makanya dah plan dr awal tu lambat nak rombak kabinet
dok susun kantung emas departmen sapa mana...
mcmtula...
menteri pengangkutan dpt kat dap musuh Islam..
kenyang dah...
samala mana2 menteri nak makan kenyang...
dan rakyat mesia mmg senang kena kencing
sapa pangkah ph la paling bodow

selagi xkembali pd quran hadfis, xkeluar almahdi
kerajaan seluruh dunia adalah boneka wayang saja...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
jawatan tu bukan permanent, anytime je boleh rombak as time flies, dlm tu ada pelbagai block, kita perhati je dulu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk difikirkan oleh walaun

TAWARAN AWAL KEPADA PN BUKAN BN

Saya tidak mahu mengulas mengenai kabinet walaupun ada beberapa perkara saya kurang bersetuju. Tetapi seperti saya katakan kita kena bersetuju kerana ini bukan kerajaan PH. Ini kerajaan yg mahu dibentuk oleh AGONG iaitu kerajaan perpaduan.

Cuma saya ingin menjawab tuduhan demi tuduhan yg dilemparkan pemimpin dan ahli PAS. Ini kerana saya melihat pemimpin Bersatu agak tenang.

Sebaliknya boleh saya kiaskan pemimpin PAS sebagai meroyan seaw solat  subuh hingga solat Tahajud selepas Anwar dipilih menjadi PM. Tak habis2 mereka troll Anwar.

Sebenarnya jika PAS secara sendirian tanpa Bersatu memilih bersama PH ia sudah memadai membentuk kerajaan campuran. PH ada 82 dan PAS ada 49 dan ia sudah boleh membentuk 131 kerusi.

Tapi PAS terperangkap dgn ideologi kebencian perkauman, ego dan terhutang budi kpd Bersatu. Muhyiddin tentulah tidak mahu menjadi Timbalan Perdana Menteri kerana beliau sebelum ini adalah Perdana Menteri.

Jadi Muhyiddin telah mengheret PAS utk menolak kerjasama dgn PH utk membentuk kerajaan Perpaduan. Sdgkan ketika itu BN sudah bersedia menjadi pembangkang yg bertanggungjawab 'check and balance' kerajaan.

BN akhirnya menerima pelawaan utk menubuhkan kerajaan apabila PN menolak menubuhkan kerajaan bersama bagi menyelesaikan kebuntuan politik susulan parlimen tergantung.

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha...ada strategi tu. Kalah dulu for big win nanti. Who knows next pru dap alone boleh dpt majoriti. Tgk pd how not competent nya dapur baru ni kan.. n akhir zaman kan.. mmg dah tau pun pemimpin bukan makin baik dan islam bukan makin berkembang pun. Islam kan akan jd terasing sebelum betul2 diterima akhirnya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mast3rshad0w replied at 3-12-2022 01:34 PM
ahirnya nampak juga wak jahid dgn kes mahkamah lebih 40 tak settle
kabinet menteri ni game org2 kay ...

Pati PN berseh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Strategy anuar ni awal2, ni nak nampak clearkan dulu imej pakatan harapan.. now ph nampak teruk sebab DAP.. dia letak muka baru... Salary menteri murah sikit, dia pon pm x amik gaji.. lepas dah stabil, imej dh clear, baru lah dia rancakk kan plan dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 02:18 PM | Show all posts
ejans replied at 3-12-2022 01:57 PM
Strategy anuar ni awal2, ni nak nampak clearkan dulu imej pakatan harapan.. now ph nampak teruk seba ...



xpa pru16 akan ada
kasila geng2 kominis musuh Islam menjerit puas seketika, kohkoh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
anwar dah dapat capai objektif hidup dia jadi pm... dalam masa yg sama pkr dah tak relevan dah sekarang ni sejak tertubuhnya parti politik tu pada zaman reformasi dulu... bilangan kerusi yg dimenangi masa pru hari tu pun ciput ja jumlahnya.. dap yg menang banyak kerusi.. maknanya malaysia dapat pm dari parti yg lemah

so sekarang ni anwar dan zahid dalam usaha perkuatkan kembali parti keramat umno.. bila dah hampir2 pru 16 nanti, bilamana dah takdak dah sesi parlimen, pkr akan dibubarkan dan anwar akan buat comeback ke parti umno

tapi betul la kan.. apa lagi fungsinya pkr selain nak buat tunjuk perasaan jerit2 reformasi apa semua tu... so dah boleh bubar dah..

politik kepartian pun secara amnya dah tak relevan dah sekarang ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ekod79 replied at 3-12-2022 01:40 PM
jawatan tu bukan permanent, anytime je boleh rombak as time flies, dlm tu ada pelbagai block, kita p ...

SG tunggu muka2 timbalan…DAP ni tah2 dah plan utk  menteri x letak depa, sbb dah tau ramai x suka dap…dia main kat belakang, ambil position timbalan…Jadi timbalan pon power …tgk lh time 22 bln memerintah…ada je timbalan melebih dari menteri sendiri…kadang bg statement pon x selari between menteri n timbalan…
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 03:12 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 3-12-2022 12:54 PM
Dah dap dpt sikit kerusi pun bising.. kalo dpt byk lagi bising... dap dap dap dap dap.. sila move on ...

Bila bagi byk, nanti kata Anwar ikut telunjuk Dap.  Dah Anwar bagi sikit pun, dok meratib lagi kah?

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
gobind mmg tak nak mungkin dia nak fokus memerhati lobai lobainita dlm parlimen

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kepala hotak berjambul politaik2 ni hebat..bak kata pramlee..blh buat cincin.. kehkehkeh tunggu dan lihat je la...apa yg pasti... politaik is taik...mcm2 taik ada... kehkehkeh (oppss Sorry den byk tulis taik...itu menunjukkan den jijik dgn ahli2 politaik Msia )
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 09:25 PM GMT+8 , Processed in 0.133244 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list