CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1268|Reply: 16

[Dunia] Tokong di Thailand kosong, semua sami kena ‘angkut’ positif dadah

  [Copy link]
Post time 30-11-2022 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


BANGKOK: Sebuah tokong Buddha di tengah Thailand kosong selepas kesemua sami yang berada di rumah ibadat itu ditahan kerana gagal dalam ujian dadah.

Seramai empat sami termasuk ketua tokong di wilayah Phetchabun disahkan positif methamphetamine dalam ujian tersebut.

Polis melakukan serbuan di tokong berkenaan selepas mendapat aduan mengenai penyalahgunaan dadah di rumah ibadat tersebut.

Sehubungan itu, kesemuanya ditahan dan dibawa ke kelinik bagi menjalani pemulihan dadah.

“Tokong itu kini kosong dan banyak penduduk kampung bimbang kerana mereka tidak berpeluang menunaikan nazar tanpa kehadiran sami,” kata jurucakap pihak berkuasa, Boonlert Thintapthai.

Thailand merupakan antara negara transit paling aktif dalam penyeludupan methamphetamine dari Myanmar.

Dalam pasaran di negara ini, sebiji pil dadah itu dijual pada harga kurang 20 baht (RM2.50). – AFP


https://www.utusan.com.my/luar-negara/2022/11/tokong-di-thailand-kosong-semua-sami-kena-angkut-positif-dadah/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-11-2022 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow kartel dadah ke apa ni…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2022 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti netizen sana ckp penunggang agama buddha…
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tok sami pun kelaut
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ganja berleluasa ..hancur negara thai..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
dasar penunggang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
tok sami pun high sampai langit ke 7..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti yang memgadu tu pelik.la awat sami menari cha cha neh..
Bukan patut bertafakur ka...
Tu ngadu tu..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2022 09:24 AM | Show all posts
tok sami pun pekene pil kuda naya pak abu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan terhisap gula² marihuana ke, ghopernyerr meth. Adoilaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 12:09 PM | Show all posts
namr replied at 30-11-2022 07:02 AM
tok sami pun high sampai langit ke 7..

Ganja dah tak power, depa try meth pulak baru capai tahap nirvana.hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la tauke target jual kat rumah ibadat.


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 12:49 PM | Show all posts
ganja free...nak try yg kena bayo punya pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:07 PM | Show all posts
confirm tok sami ni dh jumpa kerajaan ayah pink
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:22 PM | Show all posts
sami juga manusia..kena gelar penunggang agama tak dengan orang sana
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:27 PM | Show all posts
ni mesti nak sampai tahap nirvana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2022 02:03 PM | Show all posts
Lepas ni xleh la guna bomoh siam..takut dorang baca salah mentera..lagi haru salah tuju.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:59 AM GMT+8 , Processed in 0.101674 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list