CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Raline

[Politik] Hadi sindir pelantikan Anwar 'dalam masa kecederaan'

  [Copy link]
Post time 28-11-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 28-11-2022 05:39 PM
Ni anak dia ke

bukannnn. fake akaun tuh keji sungguh guna gambar org lain

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.nst.com.my/amp/news/politics/2022/11/855424/muhyiddin-reluctantly-signed-istana-negaras-proposed-unity-government

ce baca
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:32 PM | Show all posts
Teringat Costa Rica menjaringkan  gol kemenangan dalam masa tambahan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Perangai pun x berapo islamik.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sudah-sudah la...naik cemuih dah rakyat tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 10:56 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 28-11-2022 08:05 PM
bukannnn. fake akaun tuh keji sungguh guna gambar org lain

Adoi...kesian Alvin..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:11 AM | Show all posts
Sore loser tak sedar dia tu langsung tak layak pegi parlimen malas, bercakap pun tak pernah. Tak malu ke nak claim jadi kerajaan padahal kat tempat kedua je. Menang pun dgn play dirty.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 28-11-2022 01:56 PM
semua ahli politik sama sajaaa maaa, hari ni cakap lain , tulat buat lain dari yg di cakap.... anwar ...

Like it or not.....we have been living  dlm system,budaya,mindset serta  tatakelola seperti ini selama 60 tahun........you, me have been the product of this shit....

Semoga this time with a new leadeship we may just move towards the right direction as one people, one nation.....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 29-11-2022 08:26 AM
Suchi replied at 28-11-2022 02:04 PM
Minggu lepas dorang ni buat kita mcm tak betul menunggu depa bentuk kerajaan
Minggu ni memasing me ...


deyolz taknak perpaduan, deyolz nak pegang sepenggal, pn ade 115 sd tolak 10, ade 105. ph ade 84 ajur. so ikot logik pn mestilah deyolz boleh dan nak spenggal walaupon bukan ikut syarat 112sd.. dlm unity proposal tu, jawatan prime minister rotate, ponnnn deyols taknak jugak tak stuju,bukan mandat rkyat dn bukan prinsip depa katanya. sgt obvious taknak share, maybe betul lah deyolz nak jd new bn. tp mana maunyah, dlm pn punya gerakan tak kuat mcm mca dan mic. (sbb tu lah vongok aje acik j kata nk kasi kaput mca mic dan undi org cina dh tak pecah bnyk, smua pakat pergi ph oso pn silap hanya target pd puak melayu ). agknya acikyiddin  seronok kot hritu jd abah masa pkp sgala, so heols nak lagi lah, sepenggal terus. acik hadi kan siap ape tu program duta khas timor tengah amboi amboiii takyah jd menteri dan gomen pon boleh kalau gitu je kerja heolz. spatutnya acikyiddin n acikhadi kena pikir party bukan syok sndiri. parti hempas pulas kerja nk menang pru lobi markiting sgala,dh ade hasil pun  kan deyolz menang bnyk, hujung2 personal motive yg dipikirnya shj. sgt tak hormat dan hargai pd usaha ahli2 parti. depa kalau nk menang next pru, kena bg pecah undi cina india. gitu jelah game politik melesia, pecah pecah undi ajur.
politik melesia ni busuk kt pimpinan, lepas tu masing2 ade personal motive. kalau personal motive je takper, ni besar belaka cita2, tak ckup tu, bg haru rakyat dgn sentimen agama dgn kaum. sampah evelibadi
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai tua ni meroyan xhabis kan? Dah jdi gila gamaknya akibat selalu menipu dn mencarut. Tuhan bayar cash sis!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 28-11-2022 03:23 PM
Alangkah bahagianya daku tgk lobai penunggang dgn walaun2 menggelupur tak dapat jadi kjaan..dah la t ...

Lepas ph bn terbentuk kt perak haritu, ibrahim pendek cepat2 gi jmpa bn kat Pahang nk kerjasama. Ujong2 terlepas jua negeri Pahang. Mmg cahs sgat buat lobai!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:21 AM | Show all posts
dodolgemok replied at 29-11-2022 08:00 AM
Lepas ph bn terbentuk kt perak haritu, ibrahim pendek cepat2 gi jmpa bn kat Pahang nk kerjasama. U ...

lebai dan malang berpisah teda
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 29-11-2022 07:52 AM
deyolz taknak perpaduan, deyolz nak pegang sepenggal, pn ade 115 sd tolak 10, ade 105. ph ade 84 a ...

So kalau dah bebetul tanak join move on jelaa tp masih bitter juga hari2 sampai guna bola sepak sebagai analogi.


Btw nnt 19 hb ni undi tak percaya tu takde yg bising plak ke sbb masa abah din dulu ada gak yg mintak buat undi tak percaya nih tp masa tuh org pas gak kata kalau buat undi tak percaya tu mcm langgar titah agong bagai
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 29-11-2022 08:33 AM
So kalau dah bebetul tanak join move on jelaa tp masih bitter juga hari2 sampai guna bola sepak se ...

kan kaka, kita tgk nanti sama sama kaka, smua org tau depa ahli politik ni berbunyik kalau tak pegang jawatan jah, kalau pegang jawatan senyap belaka..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:44 AM | Show all posts
Kalau dah mmg takdir, tetap jugak akan menang walau berhari2 bagi masa kecederaan pada anwar.

dalam isle kan ada konsep qada dan qadar. Apa yg terdesak sangat ni geng2 sana.. Mcm ada something wrong somewhere jerr... takkan semata2 nak tubuhkan kerajaan isle. Selama korang memerintah, takde perubahan sgt pun melainkan korang dapat kereta baru.

Tahun depan bakalan menjadi2 kluster mahkamah nampaknya..

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:50 AM | Show all posts
Bersatu , gerakan dan boleh move on, lebai ni jer yang meroyan, itu lah sapa suruh dengan confidentnya buat press conf sejurus selepas result PRU 15 keluar  tubuh kerajaan kononnya...

bila PN nak stay jadi pembangkang, cuba kowtim dgn anwar mintak PAS join kerajaan perpduan, lepas kena sound dgn Mahiaddin, senyap balik..  

lah ni tak nak terima lagi ketentuan, mula salahkan orang lain pulak... dapat join  kerajaan pun dulu tu memalui pengkhianatan, tak boleh dibanggakan pun. Dah bagi peluang jadi menteri , KPI teruk...  apa pun tak boleh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 29-11-2022 12:11 AM
Sore loser tak sedar dia tu langsung tak layak pegi parlimen malas, bercakap pun tak pernah. Tak mal ...

Sbb tu iols ckp kadang kena muhasabah diri laa cemana korang leh naik. Ianya disebabkan tsunami melayu dan undi18.
PN parti gabungan yg baru dibentuk masa pkp nih.
Selama ni dorang takde pun kubu kuat sendiri.

Sejak PH wujud dorang dapat menguasai kawasan urban/bandar terutama area sebelah pantai barat malaysia.
Sementara BN plak satu2nya parti yg dpt menguasai kawasan pendalaman/kampung atau dipanggil “malay heartland”
Pas plak hnya kuasai area “traditional east” (negeri pantai timur kelate/ganu)
Kekdahnya Pas+Bersatu dan umno ni target market dorang sama iaitu kawasan byk org melayu/islam.So nk jd BN 2.0 kenalah “ rampas” target market BN tu.

Iols igt lg penyokong PN marah2 kat calon Pejuang katanya knp sibuk join nnt pecahkan undi Melayu tp lupa PN la punca undi melayu berpecah yg selama ni selalu dapat kt BN.

PN sebenarnya adalah option ke 2 yg telah dipilih oleh pengundi atas pagar tidaklah bermakna semua org mmg nakkan PN.
Sbb memasing taktau nk undi sapa pastu hari2 influencer yg pro PN bitau kat socmed kalau taktau nk undi sapa pilihlah yg “lesser evil” yg bersih dan stabil, takde rasuah dan utamakan ISLAM, sapa2 yg tak pilih pihak yg tak berpihak dgn ISLAM akan disoal jawab kelak blablabla..termasuk juga kempen undi BN-undi Zahid.


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 28-11-2022 02:01 PM
Padan muka.. meroyan la smpai ajm lebai

Agak agak ko 19hb december ini, ketua rasis kaki ponteng dewan rakyat sekoq ini hadir tak untuk buang undi percaya?

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aritu kemain eksen kata dah menang masa malam sabtu tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 29-11-2022 12:11 AM
Sore loser tak sedar dia tu langsung tak layak pegi parlimen malas, bercakap pun tak pernah. Tak mal ...

Bro ni baru join Undi18 ke? X pernah tgk sidang parlimen? TGHH tu selalu jer bercakap di parlimen...even masa ICERD tgh panas pun dia ada berbahas.....

Xyah main isu malas pergi parlimen laaa, walaupun aku cenderung kpd PH, tp PH pun sama masa 22 bulan dulu...semua pakat malas bersidang, sama jer mcm kerajaan punya MP sebelum2 ni...

Kita tgk MP PH Penggal ni, boleh ke maintain rekod kehadiran
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 06:15 PM GMT+8 , Processed in 0.133306 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list