CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9504|Reply: 125

Sheila Rusly fefeling Gordon Ramsay!

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xanderz at 27-11-2022 08:46 PM


  



Kritikan Sheila Rusly selaku juri dalam program lawan memasak Dapur Tempur di TV3 meraih perhatian pengacara, Aisya Hasnaa yang juga adik kepada cef selebriti terkenal, Anis Nabilah.

Katanya, Sheila tidak wajar memberi komen dengan cara tidak beradab seperti ditonjolkan dalam program tersebut.


Malah katanya, tindakan pelakon dan penerbit itu seolah-olah sengaja dibuat bagi meraih perhatian umum.

“Orang akan berbuat apa sahaja demi mencipta drama atau menjadi tular. Jelas di sini, rancangan itu bukan rancangan memasak untuk golongan profesional dan dia (Sheila) juga bukanlah seorang cef profesional. Jadi untuk pamerkan sikap tidak menghormati seperti ini bagi saya adalah tidak wajar,” ujarnya.

Bahkan bukan Aisya sahaja, malah rata-rata warganet juga sependapat dengannya. Bekas penyampai radio, Amyrah Arteh menerusi komennya turut menyelar tindakan Sheila itu yang disifatkan tiada budi bahasa.


“Allahuakbar, hilang budi bahasa kita. Tak salah untuk mengkritik, tetapi biarlah beretika. Atau mungkin ini saja nak pancing audiens tengok program ni agaknya,” komen Amyrah.  

sumber : boom malaysia

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadilah juri yg menggunakan bahasa yg elok. X perlu nak menjerit2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:59 PM | Show all posts
Memang cyst ni prasan cam dia bagus sangat....who give you the right to makimaki orang camtu ye????? Chef yg qualified elok aja komen mereka...cuba bagi dia masak depan GR...baru dia tau adat GR maki orang camana.......porahhhh la sistur ngesot..makin nya pah lak orang tengok
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:00 PM | Show all posts
marketing semata mata
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Menjerit melolong pun tehhhhtap la rating program tu sendu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa si Sheila tu kan, tak semua bahan masakan dia kenal la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:14 PM | Show all posts
dia ni makin lama makin over lak sekarang

mntang da kaya kontrak buat ketuk2 ramadan tiap tahun

drama2 dia pun makin tongong

perasan baghost



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyst terpaling chef nomobor syatuuuu...semoga cepwan sembur cyst.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 09:20 PM | Show all posts
encikWawad replied at 27-11-2022 09:19 PM
Cyst terpaling chef nomobor syatuuuu...semoga cepwan sembur cyst.

Aku pun harapppppp sangat chep one sound setepek kat cyst prasan bagus ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pinjam ayat dak2 Twitter “Setakat masak guna bahan perasa dah perasan diri sendiri chef”

Chef sebenar buat bahan perasa sendiri, dia cuma mampu guna bahan perasa dari maggi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah gile tengok mimik muka tu.. kesian la acik tu terkebil2 dengar suara dia melengking gitu.. ntah2 acik2 tu masak lagi sedap dari cyst terpaling masak...cyst pun setakat masak kat dapo sendiri n dapo ketuk2 je  ponnn.... chef adu kat sebelah tu pun konpius, aku yg chef ke ko yg chef
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:48 PM | Show all posts
SonicSiLandak replied at 27-11-2022 09:14 PM
dia ni makin lama makin over lak sekarang

mntang da kaya kontrak buat ketuk2 ramadan tiap tahun

haritu i tertengok drama ratu pin ke ape yg dia direct tu..i x pernah layan cite tu..omgggg hauknya lakonan sorang2..cyst pun over nau acting..terus i tuko channel lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:52 PM | Show all posts
x pernah layan rancangan ni..haritu sekali je tertengok yg ulangan punya..over ye pompuan ni punya reaction muka..mcm jijik sgt mknn org masak..mcm org lain bodo sgt x pernah masuk dapo..dia sorang je reti..meluat tgk..ko selaku juri bukannya kena hina mknn tu kalau x kena dgn tekak ko, komen elok2..beradab..kalau ko pun diberi masa 2 minit utk masak segala benda, mampu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:55 PM | Show all posts
chef lelaki yg jd juri jgk tu elok je komen elok2..x de pulak sikit2 nk hentam masakan org
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Peserta dah level mak2 40-an, malunya kena bambu mcm tu satu Malaysia lak tgk. Ecing terpaling pandai masak kekdahnya nak komen marah2 perasan ko sifu ke tgh ajar anak murid kt dapur?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nazriatie replied at 27-11-2022 09:52 PM
x pernah layan rancangan ni..haritu sekali je tertengok yg ulangan punya..over ye pompuan ni punya r ...

Since ketuk2 pun kata bila retis lain masak dia buat mimik muka jijik..konon macam dia terpaling serba tau, terpaling sedap masak, terpaling segala2 lah ..poyo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 10:10 PM | Show all posts
nazriatie replied at 27-11-2022 09:48 PM
haritu i tertengok drama ratu pin ke ape yg dia direct tu..i x pernah layan cite tu..omgggg haukny ...

dulu drama2 dia ni bagus gak

baru2 ni mmg out la drama2 dia

lakonan over, flow cerita lembab, casting pulak takde yang lawa semua dah basi

tu arr drama boling dia tu mmg overacting acik ni

berangan nak trofi anugerah skrin kot

prffffffffffffffffffffght



maklum la

dah kaya khueeeeeeeeeenszt meniaga drama

kemain la cari ruang berkepak nak memaki orang

mcm le kita tak ingat dulu2 asyik dapat watak jahat dan sapoting jewwww

mana laku jadi heroin muka dia tu dulu

huhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmmmmmm
Mungkin dia rasa dia bagus dan dia confident dia bagus
Well good for u la sis!
Tapi I tak tgok rancangan masak2 ni
Tapi pernah tgok dia masak lalu lalang kat ig
Mungkin sbb dia duta maggi so semua masakan yg masuk socmed wajib letak product maggi.
Tak tau lah belakang camera.

Kat video tu annoying cara dia menjuri
Penonton sekarang tak suka lah tgok cara sis tu kat tv
Producer cuba buat rilex2 tapi penuh info atau tips2 masak bermanafaat
Lantang sungguh dia bercakap
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah agak pun cyst over ni akan terpaling menjuri. Klau dlu yg prog.maggi tu pun dah over yg ini lagi nyelah.
Mmg tak tgok coz ada cyst over
Who the hell are u thinking urself cyst??
Trylah test power bukan takat GR dpan chepone pun terlungkup



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyst terpaling ah acah2 sgt padahal chef megi je pun cyst oi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 06:39 PM GMT+8 , Processed in 0.123311 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list