CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1680|Reply: 28

[Tempatan] Jangan bersedih, pesanan Radzi Jidin kepada penyokong PN

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 09:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 26-11-2022 01:12 AM

KUALA LUMPUR – Datuk Dr. Mohd Radzi Jidin menyifatkan apa yang berlaku kepada Perikatan Nasional (PN) kerana tidak dapat membentuk kerajaan, ada hikmahnya.

Ahli Parlimen Putrajaya itu berkata, parti tidak boleh berputus asa, namun akan bergerak bersama ke depan meneruskan perjuangan yang belum selesai.



Katanya, beliau masih bersemangat kerana gelombang sokongan luar biasa ahli-ahli parti  terhadap PN pada Pilihan Raya Umum Ke-15 lalu.

“Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Kita terus bergerak bersama ke depan dan teruskan perjuangan, tambahan pula gelombang sokongan kepada PN amat luar biasa,” katanya menerusi hantaran Facebooknya, semalam.

Menurut bekas Menteri Kanan Pendidikan itu, berdasarkan fakta sepertimana disebut Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin, gabungan itu telah mengemukakan Akuan Bersumpah (SD) daripada lebih 112 Ahli Parlimen kepada Yang di-Pertuan Agong.

Kata beliau, jumlah itu telah memberi kepercayaan kepada Muhyiddin untuk dilantik sebagai Perdana Menteri ke-10 pada 21 November lalu, tetapi tidak berlaku.

“Ramai dalam kalangan sahabat penyokong PN menyatakan kesedihan mereka apabila PN tidak dapat membentuk kerajaan.

“Ini termasuklah penjawat awam yang bersama-sama memberi dukungan kepada kami, khususnya di Putrajaya,” katanya.

Namun, Radzi meminta semua ahli dan penyokong PN tidak usah bersedih kerana api perubahan dan kebangkitan rakyat akan terus disemarakkan.

Jelas beliau, perjuangan membina Malaysia yang lebih gemilang berpaksikan prihatin, bersih dan stabil tidak akan terhenti hari ini.

https://malaysiagazette.com/2022/11/25/radzi-jidin-minta-semua-ahli-penyokong-pn-usah-bersedih/




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Radzi Anak Jidin tersenyum sinis

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersabarlah dan bertawakkallah
Dalam kehidupan ini
Sesuatu yang terjadi itu
Tentu ada hikmahnya

Penderitaan yang engkau alami
Hanya suatu dugaan
Dan janganlah kau bersedih hati
Tuhan maha penyayang

Hatiku memahami derita yang kau alami
Diriku menyayangi oh dirimu
Linangan airmatamu

Hanya tuhan yang tahu
Bersabarlah
Peritnya kau tanggungi tak terkata
Sabarlah wahai insan
Yang sedang menderita
Janganlah putus asa

Kasih yang kau harapkan
Menanti dihadapan
Bahagia yang kau rindu
Terbuka diakhirat

Kuhulurkan tangan ini
Sebagai tanda kasih
Semoga kau menyedari
Niatku suci murni...


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 25-11-2022 09:13 PM
Radzi Anak Jidin tersenyum sinis {:ml ...

Ore tere.
Make buoh tere bowoh pokok tere.




Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 25-11-2022 09:36 PM

Its ok jiddin 19th december ini akan ada usul undi percaya didewan rakyat....anwar sendiri yang mahu diadakheun tanpa ditekan atau didesak oleh sesiapa ...so apa lagi?

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:36 PM | Show all posts
Aku sbg penjawat awam xsedih pn
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa nak ditekankan psl SD yg xlaku xsah and against the akta yg ada? patut statement2 gini kena warning sbb hasut as though YDPA tak tau law, tak bijak pilih PM or menipu or bias?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:43 PM | Show all posts
gurlfriday replied at 25-11-2022 09:36 PM
Aku sbg penjawat awam xsedih pn

jusa c minus sedih sebab friska balik indon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 09:45 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 25-11-2022 09:37 PM
kenapa nak ditekankan psl SD yg xlaku xsah and against the akta yg ada? patut statement2 gini kena w ...

sebab ego tinggi malu nak ngaku kalah. mereka bermunajat bersama yb peja. last2 doa tak diangkat
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 09:43 PM
jusa c minus sedih sebab friska balik indon

Tu ada tu hidup lagi bukak thread.


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 08:45 PM
sebab ego tinggi malu nak ngaku kalah. mereka bermunajat bersama yb peja. last2 doa tak diangkat

ego satu hal tp dok ckp serupa xreti nak faham atau tak hormat law and process.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung hidup zaman ni pemimpin durhaka pon masih bebas. Kalau zaman dulu2 entah apa hukumannya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:09 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-11-2022 09:58 PM
Tu ada tu hidup lagi bukak thread.

ip address dia kt indon. kdg2 tukar korea. dia kaki korea . dia pakai bukan static ip address. it means cheap vpn
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:09 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:16 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 09:34 PM
Its ok jiddin 19th december ini akan ada usul undi percaya didewan rakyat....anwar sendiri yang mahu ...

Apa akan jadi, jika dalam Dewan nanti undi percaya Anwar kurang drpd setengah?
#akutanyasebabakutaktau #thanksnaaa!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 25-11-2022 10:19 PM

ok ke dia ni..xsuka la..tgk muka dia jer teringat failed interview cikgu tu ari..dh la pnt..siap kena kutuk lg ngan yg tkg interview tu ckp kitorg takde kualiti nk jd guru..pastu kena sound sbb x introduce diri in malay..
slh ke..kita ckp rojak rojak jer kan..bkn i iv cikgu bhs melayu pun..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 10:19 PM | Show all posts
kenapa muka ko makin haukk
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-11-2022 09:30 PM
Ore tere.
Make buoh tere bowoh pokok tere.

oh dia sskjp
ketereh kn terey tu?
tp muka dia sesuai jd org panji kt kelate tu..tiberr
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:22 PM | Show all posts
apasal tt joyah main dua nick sebagai dianah???

ko mmg takde keje ke skang??

waaaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenala tanya staf moe sedih ke tak bakal dapat menteri baru?

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 01:41 AM GMT+8 , Processed in 0.143620 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list