CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

PN Main Peranan Semak Dan Imbang Dalam Parlimen Malaysia-Muhyiddin Yassin

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 09:28 PM
Cuma sekarang isunya jika dia tidak dapat majority votes dikalangan ahli dewan(less than 50%) of u ...

itulah pasalnya harap xlah jd gitu. kang masalah nak cari PM baru. pastu dapat PM yg bukan pilihan rakyat mcm si yiddin dgn mail tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 25-11-2022 10:37 PM
itulah pasalnya harap xlah jd gitu. kang masalah nak cari PM baru. pastu dapat PM yg bukan pilihan ...

Tak jadi giteww?

Anwar is digging his own grave...kata anak jiran aku yg 3 tahun...he cannot be so not learned to not know that he does not even need to usulkheun undi percaya when he has already gotten endorsement dari agong...to be the piyem....

Terlalu lurus bendol ler si anwar ni....

Sebab iteww if you were to notice...sebaik dia buat annpuncement semalam yg dia akan buat usul undi percaya pada hari pembukaan dewan rakyat 19th december ini...si abahcow terus mellow down ....360°.....knowing that he has that good and last chance to oust anuwar at the dewan rakyat dgn do his magic dgn tidak beri the votes of confidenve to anuear or at least buat langkah to ensure anuwar does not get the majority on his side...

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 25-11-2022 06:15 PM
sbb kau la PAS tak merasa bentuk kerajaan jadi PM... aku pelik la bdk2 PAS suka nau dengan dia ni... ...

Ok lah sama sama pandai baca doa. Pm selalu keluar tv berzikir. Xde malu kan negara dengan meliwat laki muda dan sebagainya.

Sesuai dengan pas.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 25-11-2022 06:15 PM
sbb kau la PAS tak merasa bentuk kerajaan jadi PM... aku pelik la bdk2 PAS suka nau dengan dia ni... ...

sudah2 lah nak provok2
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:59 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 25-11-2022 10:49 PM
Ok lah sama sama pandai baca doa. Pm selalu keluar tv berzikir. Xde malu kan negara dengan meliwat ...

kau pandai berdoa dan berzikir tak???

kau tu bila nak bertaubat???

tak abis2 dengan teori evolusi kau

haaaaaaaaaaa


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:02 PM | Show all posts

mana ada probok

kalau PAS nak jadi PM

BN pun sokong.. PH pun sokong..

diorang tak suka mudin je

silap strategi PAS


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 25-11-2022 10:59 PM
kau pandai berdoa dan berzikir tak???

kau tu bila nak bertaubat???

Uol zikir macam abang mat ajar ni x?



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 25-11-2022 11:02 PM
mana ada probok

kalau PAS nak jadi PM

Merata dengan twitter semua takut dengan pas je. Mana ada orang takut dengan abah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 10:44 PM
Tak jadi giteww?

Anwar is digging his own grave...kata anak jiran aku yg 3 tahun...he cannot be s ...


Abah cakap dia sudi sign agreement dengan Anwar untuk rakyat dan negara untuk hal macam luluskan bajet etc. tapi dia nak laksanakan tugas sebagai pembangkang dengan baik. Sebab tu xnak join kerajaan perpaduan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 10:44 PM
Tak jadi giteww?

Anwar is digging his own grave...kata anak jiran aku yg 3 tahun...he cannot be s ...

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 25-11-2022 11:10 PM
Abah cakap dia sudi sign agreement dengan Anwar untuk rakyat dan negara untuk hal macam luluskan b ...

Kaki pengkhianat boleh u turn sekelip mata especially jika post piyem mstlamat utamanya...like i said..
Tunggu sahaja 19hb december ini...dlm dewan rakyat ...undi percaya terhadap anwar sbg piyem.....there will be a twist in the plot.....dia tak akan dok diam sehingga dia dapat post tersebut.....he has done it before...nothing gonna stop him now.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Muhyidin ajak bn join gabungan dia, dia lupa ke masa jadik pm dulu kene bagi laluan sbb bn ni khianat dulu? Pelik sangat iols tengok bila heols suruh bn join
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak semak & imbang cemana kalau ada rekod kehadiran tercorot masa sidang parlimen
Semak & imbang dalam mimpi ke?



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:34 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 25-11-2022 11:08 PM
Uol zikir macam abang mat ajar ni x?

aku tak pernah belajar zikir2 mat sabu ni
aku bkn geng matripat mcm si @Ah-kwan tu

bdk2 twitter takut dngn PAS??

kena HIV masa mendubo tak takut pulak ya bdk2 gay pondan pedo twitter tu ya???

waaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:35 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 25-11-2022 11:08 PM
Uol zikir macam abang mat ajar ni x?

aku tak pernah belajar zikir2 mat sabu ni

aku bkn geng matripat mcm si @Ah_Kwan tu

bdk2 twitter takut dngn PAS??

kena HIV masa mendubo tak takut pulak ya bdk2 gay pondan pedo twitter tu ya???

waaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkahkah




Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:53 PM | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Retire!!! Perompak demokrasi Malaysia. Sejarah takkan maafkan ko!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:31 AM | Show all posts
I think by now Abah Din tentu dah dpt baca bahawa nasib tidak menyebelahi dia untuk jadi PM walaupun segala usaha sudah dibuat dn mencukupi syarat. Inilah yg dikatakan mausia boleh berusaha dgn 1001 cara ttpi Allah yg menentukannya. Kun-faya-kun, ttpi jika Allah tak izinkan, maka itulah taqdir Abah Din (juga kawan2nya), sudah disurati begitu. Harus nerima.

Redha dgn ketentuan taqdir, maka Abah Din jgnlah cuba menimbulkan satu lagi skenario yg boleh menghuru-harakan negara dn menyusahkan rakyat. Saya percaya Abah Din tak akan lakukan sedemikian. Itu bukan tindakan seorang pemimpin yg sering melaungkan perjuangan atas nama rakyat ttpi sebenarnya atas keserakahan nafsu sendiri. Jelas belangnya akan terlihat, maka apakah pemimpin begitu yg rakyat mahukan? Bgaimana pula reaksi YDPA dan Raja2/Sultan, akan tidak difikirkan?

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
SEMAK SAMUN ye la kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke..datang parlimen brp kali jerrrrr orang2 PN nehhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:34 PM GMT+8 , Processed in 0.286377 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list