CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3425|Reply: 111

PN Main Peranan Semak Dan Imbang Dalam Parlimen Malaysia-Muhyiddin Yassin

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 03:43 PM | Show all posts |Read mode
Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin akhirnya mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri ke-10, Datuk Seri Anwar Ibrahim.


“Saya ingin merakamkan ucapan tahniah kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim yang telah dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-10.




Foto: Kosmo




“Dengan kerajaan Persekutuan diterajui oleh Pakatan Harapan (PH), PN akan memainkan peranan semak dan imbang dalam Parlimen Malaysia dengan membawa suara rakyat selaras dengan prinsip demokrasi berparlimen.


“PN akan meneruskan perjuangan demi kesejahteraan rakyat dan kemakmuran negara berpandukan prinsip prihatin, bersih dan stabil,” katanya dalam kenyataan hari ini.


Terdahulu, dalam sidang media sulung semalam, Anwar mengajak PN mendukung kerajaan selepas mengangkat sumpah memegang jawatan. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus ini yang kita kehendaki...PN ramai yg berwibawa
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:15 PM | Show all posts
sbb kau la PAS tak merasa bentuk kerajaan jadi PM... aku pelik la bdk2 PAS suka nau dengan dia ni... dulu2.. suka anwar... hahahaha

ish ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak langkah sheraton ini...aku memang sceptical dgn abahcow.....dan semalam bersungguh sungguh buat press conference utk menyoalkheun keabsahan sokongan anwar dgn menuntut dibentangkheun bukti sokongan dan sebaik berita anwar sendiri yg bakal mengusulkheun usulan vote of confidence didewan rakyat pada 19th december ini...terus senyap dan u turn buat statement ucap tahniah hari ini...very sesuatu kata anaknjiran aku...

Tak mustahil langkah dewan rakyat bakal berlaku 19th december ini....

Kekhuatiran yg agak legit dari anak jiran aku yg 3 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
PN pembangkang bagus la. Tak perform



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Highflyer19 replied at 25-11-2022 06:05 PM
Bagus ini yang kita kehendaki...PN ramai yg berwibawa

Berwibawa ahli bawahan...tapi ketua macam siyalll asyik nak buat langkah kehulu langkah kehilir scheme of things ..apa jadahnya?

Ptuiiii



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahiadin betul ke awak ni gunting dalam lipatan? Musuh dalam selimut?

Sebenarnya awak ni watak antagonis ke protagonis dalam cite nih?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 25-11-2022 10:15 AM
sbb kau la PAS tak merasa bentuk kerajaan jadi PM... aku pelik la bdk2 PAS suka nau dengan dia ni... ...

Ada tertengok video bbnu jmpa dia kat perhimpunan ke masjid ... Mintak dia sebut apa khabar semua... Abah ni macam terpinga2... Kebingungan... Hahahhaa. Tak payh taksub sangat boleh tak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
abahcow ijau mahiaddin Bapa Lockdown Negara Bapa Perutusan Khas (BaPuK) Bapa Darurat Bapa Bendera Putih Bapa Sheraton cirit yang prihatin lagi berpenjana serta berlestari lagi bersinar serta permai lagi pemerkasa serta pemerkasa+ lagi pemulih serta bercitra tersakiti kettewww?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
PN the new UMNO
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersatu berniat nk gantikan UMNO.. oh no no no..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 25-11-2022 08:02 PM

FT: WALES 0 - 2 IRAN....

3rd upset of the tournament so far....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:27 PM | Show all posts
silampumeja replied at 25-11-2022 07:20 PM
Ada tertengok video bbnu jmpa dia kat perhimpunan ke masjid ... Mintak dia sebut apa khabar semua. ...

biasa la.. bdk2 pemalas pergi sekolah memang dah tua nanti dia jadi seorang pentaksub
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 05:42 PM
Sejak langkah sheraton ini...aku memang sceptical dgn abahcow.....dan semalam bersungguh sungguh bua ...

khenzssssss. abahPN ni jenis jahat yg licik giler. masa dulu dok ulang2 cakap xteringin nk jd PM. tiber je langkah sheraton. tun tu kutip dia dulu ajak buat bersatu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:57 PM | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 25-11-2022 09:54 PM
khenzssssss. abahPN ni jenis jahat yg licik giler. masa dulu dok ulang2 cakap xteringin nk jd PM.  ...

Anwar ni neber seemed to learn his lesson....dulu beria sangat dgn beri ruang to che det to take the lead dlm pkr during the 2018 elections dlm peejanjian utk dia jadi piyem bila menang pru14....bila waktu nearing the promised timeline to take over...kena khianat....now sultan dah titah utk ko lead the nation of kerajaan perpaduan...masih gatal bontot konon nak pastikheun dapat sokongan ahli dewan rakyat dgn dia sendiri mahu diadakheun undi percaya......

Sedangkheun he does not even need to entertain desakheun PN utk tunjukkheun bukti sokongannya sedangkheun pilihan agong iteww adaler valid dan muktamad....

He may just pay the price come this 19th...im telling you..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 09:03 PM
Anwar ni neber seemed to learn his lesson....dulu beria sangat dgn beri ruang to che det to take t ...

true, true. patut xyah layan si din tu. i ni bukanlah penyokong anwar but better him than din lah kan. xnak lah kecoh2 mcm dulu kerajaan  dah macam kera. 1 term sampai 3 set. and walau macam impossible but i hope malaysia somehow boleh tone down sentimen perkauman atau ugama supaya jangan over lah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 25-11-2022 10:24 PM
true, true. patut xyah layan si din tu. i ni bukanlah penyokong anwar but better him than din lah  ...

Cuma sekarang isunya jika dia tidak dapat majority votes dikalangan ahli dewan(less than 50%) of undi percaya, utk dia sbg piyem, are we then going to get a new piyem?




Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berangan nak jd pm semula..last2 jd ketua pembangkang.
Jadilah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:47 PM GMT+8 , Processed in 0.153451 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list