CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Anwar tidak berupaya tangani krisis kewangan negara: Tun M

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 09:41 AM | Show all posts
rilek la atok..dia baru angkat sumpah..tau rilek2 kat rumah tenang2..reta ade 7 keturunan tak abis kan? rilek layan tv ke gardening ka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 09:43 AM | Show all posts
dah la tok. atok rehat la. anuar naik pon ngan izin Allah. jd pakat2 la doa ye. jgn asik nak carik salah jek. xde sorg pon naik PM semata mata nak hancurkan negara sendiri. atok ada kelebihan, anuar pon ada kelebihan. terima la dengan hati terbuka ye. dah atok g rehat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:43 AM | Show all posts
She-Ra replied at 25-11-2022 09:39 AM
mmg la ada masa kita pun tak setuju dan geram dgn tindakan dia dlm dunya politik ni tp tetap la ig ...

kan..

sian Tun
memanglah dia bukan sempurna
banyak cacat cela
tapi  dia pernah berjasa pada negara
itu fakta


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:48 AM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 25-11-2022 09:51 AM
haluz replied at 24-11-2022 07:09 PM
Korea selatan terima imf. Tgk apa jadi. Negara dia melingkup sekarang ni.

.
Perbezaannya, Korea Selatan tiada masaalah perkauman dan setelah mengambil pinjaman bersyarat IMF, banyak bisnes tempatan bankerap, ramai rakyat hilang kerja, ramai rakyat bunuh diri dan banyak bisnes diambil alih oleh syarikat2 asing/Barat.
....... Kalau Malaysia buat sama, sama terjadi dan DEB 1971 perlu dimansuhkan.

Pebezaannya macam seorang Korea jatuh sakit, dapat simptom2 yang teruk dan mengambil masa yang lama untuk sembuh selepas dirawat berbanding seorang Malaysia jatuh sakit, dapat simptom2 ringan dan mengambil masa cepat untuk sembuh selepas dirawat.
....... Tapi, selepas sembuh, Malaysia kena "epidemik" PM6 Najib - 2009, iaitu skandal rasuah 1MDB.


Indonesia juga telah mengambil pinjaman bersyarat IMF semasa Krisis Kewangan Asia 1997-98. Akibatnya, huru-hara, Rusuhan Kaum dan kejatuhan kerajaan Suharto. Mengapa.? = mungkin kerana bila ramai rakyat miskin2 ditekan dengan kenaikan tinggi harga2 barangan keperluan, mereka membantah dan merusuh, iaitu IMF memandatkan penghapusan subsidi2.

.


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:48 AM | Show all posts
harap anwar dpt bersihkan segala rasuah yg berlaku di malaysia sepanjang 50 tahun yg lalu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 25-11-2022 07:47 AM
masa tun tak ada, anwar sudah buat sesuatu yang buat kroni kroni marah sebab dia nak mengawal keti ...

Yes, exactly.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:54 AM | Show all posts
Baik diam je Tun.
Iols sangat hargai jasa Tun dan menghormati Tun.
Tun juga punyai kelebihan dan kekurangan begitu juga Bang Non.
Bagi dia peluang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
yellowfin replied at 25-11-2022 01:56 AM
Hihi.. teruja sunguh rakyat bila bangnon ckp xnak ambik gaji PM.. brp sgt la pun gaji pm tu kl nak ...

Gaji Pm 40k, tgk kat wiki pak mael la
Tp taktau la tu betul ke idok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 10:26 AM | Show all posts
MissYouSayang replied at 24-11-2022 07:13 PM
Sabar tun. Even though tun suka judge bebukan but mulut tun always masin.

kekekeke betul gak. Tun dendiam je kat rumah makan popcorn.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-11-2022 07:25 PM
Jadi siapa yg mampu? Tahun depan dijangka kemelesetan ekonomi, moga2 tak melingkup la negara ini

ntah nye. it’s a “dirty job” but someone has to do it
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:34 AM | Show all posts
ikutkan atuk ni karang, sape2 lepas dia semua tak pandai handle negara...penyakit org tua macam ni sentiasa ada je dalam mana2 organisasi. selalu nak samakan dengan situasi dulu dan sekarang, selalu nak org duduk tempat dia, selalu nak org angkat dia sahaja,

tapi tak bermakna org berpengalaman macam dia ni tak guna. ada je boleh diguna...samada pilih utk terus kritik atau bagi kerjasama dan guidance.

Tun ni memang lepas ditemuramah anwar bebas 2018 tu pun dia masih tak nak bagi sebarang acknowledgement utk anwar... ingat lagi dia jawab...anwar...dia ok... tapi tulah...krik krik krik...ha gitu...

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:36 AM | Show all posts
ye lah ko je pandai, adan uke anak takleh jd PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:27 AM | Show all posts
Suchi replied at 25-11-2022 10:16 AM
Gaji Pm 40k, tgk kat wiki pak mael la
Tp taktau la tu betul ke idok

banyak tu compare gaji kite...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:36 AM | Show all posts
jalfa replied at 25-11-2022 07:58 AM
Rengsek tgk pc.smlm yg heols ckp dgn president turkiye. Live dpn pc...mesti terbakor atok semal ...

Siap pakai loudspeaker lagi. Confirm berbulu orang tua tu dekat rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:59 AM | Show all posts
haluz replied at 24-11-2022 07:09 PM
Korea selatan terima imf. Tgk apa jadi. Negara dia melingkup sekarang ni.

Thailand juga. Dah lama habis bayar pun.

Now Malaysia pulak yg tengah terkial2 nak bayar hutang 1MDUBO eh... DeBe


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:07 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 24-11-2022 07:06 PM
Mmg Anwar tak pandai...and too old to learn...tapi dia as PM boleh jer set up a team experts to advi ...

dia kan ada fizi pakar kira kira lepas ni mesti ekononok meletop letop bawa pakar kira kira itu. tak sabar nak beli ayam rm6.50 perkg n telor ayam yg murah murah itu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Doa almarhum Fadhil Noor memang betul2 makbul Tun dpt tgk anwar jadi PM, BN melingkup, Pejuang hilang deposit..fuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:28 PM | Show all posts
sekngucing replied at 24-11-2022 08:27 PM
ada satu kaum tu support produk dan org2 sendiri di malaysia ni wlaaupun dibenci org lain
cuba tek ...

ada satu kaum tu siap kempen support bisnes org2 satu agama, cuba teka kaum apa

bestkan kalau malaysia ni semua kaum macam tu


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:39 PM | Show all posts
Habis tu siapa yang berupaya?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:45 PM | Show all posts
Orang kata waktu2 bergini elok berdiam dulu dari berbicara benda belum benar2 berjalan lagi nak komen pun belum ada makna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 12:10 PM GMT+8 , Processed in 0.140677 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list