CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Kelantan Memerlukan RM7 Bilion Untuk Selesaikan Masalah Air

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 11:38 AM | Show all posts
akies replied at 24-11-2022 11:09 AM
entahla labu. Baru sekarang nak pulihlan bekalan air.
Habis selama memerintah, takde terpikir ke  ...

Rakyat kelantan kata, diorang dari kecik minum air keruh. Tak mati pun. Tak ada desakan..terima je apa yang kerajaan diorang buat. Beli merce pun rakyat sokong. Tapi bila tang rakyat..suruh besederhana.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 11:41 AM | Show all posts
Masalahnya PAS dah jadi kerajaan pusat dah berapa tahun tak boleh ke sikit2 start projek ni. Takkan abah tak bagi peruntukan. Kata baik dengan abah. Abah banyak duit...duit berpuluh juta macam tu je bagi kat BN sabah. Ni dari mulut Anuar Musa sendiri tau...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia: kalau dpt 7b kang beli rolls r ...


Lebai kan dapat royalti minyak . Bawah ph 22 bulan total gagal lebai dapat minyak

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
aciksenah replied at 24-11-2022 11:41 AM
Masalahnya PAS dah jadi kerajaan pusat dah berapa tahun tak boleh ke sikit2 start projek ni. Takkan  ...

Dh kalah sebut hudud sebut air sebut itu ini. Dah menang mercedes.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022: PAS Kelantan ni bodoh.. Ko bua ...
btol..ni duk kira2 bajet smpai kesudah xde duit..pastu naik n naik..buat sikit2.. mcm byr bnda ansuran la. Naik pn xckp sebab ape..aku pn blh main ltk harga
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyik2 heols yg jd jurukecek.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
aciksenah replied at 24-11-2022 11:38 AM
Rakyat kelantan kata, diorang dari kecik minum air keruh. Tak mati pun. Tak ada desakan..terima je ...

Mmg tak mati tapi kulit kepala rasa berkerak2. Rambut jadi kejung. Nasib baik kulit bukan jenis manja. Kalau tak, ada yg berkudis2.
Mmg stres takde air. Nak berak pun tahan. Lama2 jadi sembelit. Nik amar nak tanggung?
Guna air utk membersih diri. Kebersihan separuh daripada iman.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Deyols ni asyik nak cash, tak reti ansuran ke? Buat sikit2 lama2 jadi bukit. Dulu2 ada gak nmpk kenderaan ranhill saj ke sana ke mari.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aihhh lobai
Sampai rm7b ko ajet yo
Dengan Rm7b ni boleh salur air evian terus ke paip rumah rakyat

Kadang aku terfikir lobai serambi ni sebenarnya takde hajat & kepakaran pun nak baikpulih bekalan air serambi
Tu sebab mereka selalu quote kos yg terlampau tinggi, di luar kemampuan kewangan mereka just so that they can get away with it merely by saying they don't have the budget to do so
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual Mercedes-Benz tu, dpt berapa juta buat sikit2. Kang bg 7bill kang lobai pakat kawen 4
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:33 PM | Show all posts
aciksenah replied at 24-11-2022 11:38 AM
Rakyat kelantan kata, diorang dari kecik minum air keruh. Tak mati pun. Tak ada desakan..terima je ...

Kannn ... lagi pun cari makan kat Lembah Kelang air sana selalu bersih dan jernih kengkadang je keruh sikit kalau ada kerja pembersihan atau rumah pam rosak.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi org kelantan dok pilih pas gak...siap makin kuat sokongan smpaikan gua musang pun dpt kat pas...sebenarnya teruk ke x masalah air kat kelantan ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 24-11-2022 10:49 AM
dah tahu nak kena ada duit, knp beli mercedes benz? mangkuk hayun punya MB

Biasa la ularmak bodo.. Nafsu material lagi penting rakyat kebelakang
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang puak2 selangkah ke syorga ni tak reti mentakbir ke apa?

Duit ja kepala hotak.. cari la jalan majukan negeri hangpa tu. Negeri lain boleh ja hampa dah level Uganda. Malu la wey!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
harap bangnon cepat2 umum pelan utk tangani masalah air sskjp biar walaun tersipu2 kemaluan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:52 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 24-11-2022 11:27 AM
PAS Kelantan ni bodoh.. Ko buat la sikit demi sikit... Setiap fasa yg selesai ko report la kat publi ...

betulll...part gegak gempita tu tepat nawnaw...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
7 billiun teruih dia estimate… masaalah kewangan memanjang. Mintak la kat Taliban.. korek la nadir bumi RM145b tu.. tunggu apa lagi. New Zealand pun korang boleh beli aihhhh!!

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
X yah..solat hajat 1000 mlm berturut turut..confirm air di Kelantan suci...semua yg undi tu ahli2 syorga..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak bleh nk buat apa.. selagi yg mengundi duduk luar tapi blk kelantan hanya ngundi pas...masih tetap di takuk lama...sbb mereka sendiri tak rasa kesusahan geng kelantan sendiri..cth terdekat abe joe yg ngaku ngudi di kmpg tapi berselesa di kl
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 24-11-2022 10:45 PM
Tak bleh nk buat apa.. selagi yg mengundi duduk luar tapi blk kelantan hanya ngundi pas...masih teta ...

Mok pun duk kl.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:45 PM GMT+8 , Processed in 0.118496 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list