CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2589|Reply: 19

Pigmentasi, Kedut, Mata Mula Nampak Jatuh- Suami Tetap Tak Bagi Daphne Iking Buat Botox

  [Copy link]
Post time 23-11-2022 04:04 PM | Show all posts |Read mode
Daphne Iking sekali lagi meraih perhatian dalam kalangan peminatnya selepas berkongsi video wajahnya tanpa ‘make up’ di TikTok, baru-baru ini.


Menerusi hantaran di TikTok, Daphne telah membuat video dirinya yang sedang menanggalkan solekan yang ada pada wajahnya sambil membahaskan tentang penjagaan kecantikan wajah.




Foto: IG




Menurut Daphne, sebelum ini dia tidak perlu memakai make up yang tebal kerana tidak mempunyai sebarang pigmentasi dan kedutan di wajahnya.


“Kalau saya dulu tak perlu pakai make up banyak. Tapi bila ada pigmentation, ada wrinkles, mata saya pun mula nampak jatuh.


“Kecuali, kalau saya buat botox untuk naikkan bahagian mata saya. Tapi husband saya melarang untuk membuat botox supaya tidak ketagih,” katanya.







Dalam perkongsian tersebut, Daphne juga sempat membahaskan isu semasa politik dan berharap agar segala pergelutan yang berlaku mempunyai asbab yang baik.


Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikutnya memuji kecantikan pengacara itu biarpun tidak mengenakan sebarang alat solek.


  



“Tapi ko teda mekap pun… Aduinaaaa… Tetap lawa bah..gojessss.


“Mestilah dia syantikkkk…bekas unduk ngadau kannn.




  



  



“Masih cantik walaupun tidak makeup..Daphne memang lawa. Sekali pernah jumpa dia dulu lama sudah di Hyatt dia ada tugas sama miss2 … dia memang lawaaaaa.


“You are beautiful madam. Without make up pun tetap cantik,” komen peminatnya. -CARI


Sumber: XTRA
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh plisss i like her natural beauty. No need botox or any plastic surgery.. u tua nt pon still akan naturally tua yg cantik. Just jaga makan n keep exercise je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2022 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai somi dia xyah la botox suma..aging gracefully
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia kurus iols suka tgk org dah tua2 masih kurus.

Tp org perempuan bila dh makin tua dan berumur terutama yg beranak ni walau kurus perut dorang akan jd besar juga.
Bkn besar mcm mengandung tu tp tang perut tu je dia mcm kembang.
Biasa jumpa rentua gitu, muka tgn semua kurus kering ja tp perut dia terutama lower abs tu besar plak.
Jd takut plak, kalau boleh bila tua nk menten je mcm mak mertua shiera tu.
Takmo la badan kurus tapi tang lower abs tu buncit dan kembang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
X payah botox… ppuan ni klu dah 40 ke atas mmg kecantikan akan bpudar.. klu botok akan jd buruk bkn smkin cantik. Kelembutan air muka tu akan hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka Daphne kadang mcm muka Aishwarya Rai kadang mcm Song Hye Kyo
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:38 AM | Show all posts
cantik jer sheols...tkyh botox. u can buy many beauty devices nowadays yg boleh effect untuk lifting. botox pun kena maintenance. bukan skali cucuk.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat apalah nak botox. Mekap aje pakai teknik yg baik cantiklah muka tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:51 AM | Show all posts
anak bongsu dia Ilon tu muka asben dia dah.. cumil. cukup laa 2 ppuan, 2 lelaki. happy family. (if tmbah anak azmi +1)
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:51 AM | Show all posts
Suchi replied at 24-11-2022 06:24 AM
Dia kurus iols suka tgk org dah tua2 masih kurus.

Tp org perempuan bila dh makin tua dan berumur te ...

memang lor...especially kalau beranak byk kali...perut dh kembang mcm belon camana nk dpt firm semula unless buat sit up 100x sehari kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:23 AM | Show all posts
bagus jugak laki dia ni walaupon nmpk sengal manjang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:50 AM | Show all posts
greantea replied at 24-11-2022 09:23 AM
bagus jugak laki dia ni walaupon nmpk sengal manjang.

kan..daphne ni cantik penah nampak kat luar. hubbynya mcm hansuang sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:04 AM | Show all posts
pekat sabah nya
tp bila speaking elok je fluent xde bunyi sabahan

btw ur body ur temple
jaga seadanya
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:13 AM | Show all posts
somi dia x ensem
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki ko takut ko nampak macam hantu klau berbotox. Tak botox nampak lawa, nampak laa ko tu manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 11:19 AM | Show all posts
kenapa laki dia tetek terkeluar sebelah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 11:20 AM | Show all posts
sebelah lagi tetek tu elok jah tutop
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:59 PM | Show all posts
juruterra replied at 24-11-2022 08:51 AM
memang lor...especially kalau beranak byk kali...perut dh kembang mcm belon camana nk dpt firm sem ...

sit up 8 juta kali pun belum tentu boleh kempis & tegang perut persis anak dara BMI bawah 23. ada duit boleh buat tummy tuck uols sebab yg lembik2 tu kulit yg meregang masa pregnant.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:28 AM | Show all posts
terus muka mak2. tak tally ngan short pants lompat2 atas katil dah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-11-2022 06:24 AM
Dia kurus iols suka tgk org dah tua2 masih kurus.

Tp org perempuan bila dh makin tua dan berumur te ...

Sebab tangan kaki selalu kita guna utk jalan atau buat kerja, kira mcm exercise la.. tapi tang perut nak exercise mcmana, nak buat sit up tak larat pulak dah tua2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 09:18 AM GMT+8 , Processed in 0.105963 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list